διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

8 Αυγ 2011

Γαλλία: Επόμενος "στόχος" για υποβάθμιση;

Μετά την υποβάθμιση των ΗΠΑ από την Standard & Poor’s, πολλοί οικονομολόγοι και επενδυτές εκτιμούν ότι η Γαλλία είναι η επόμενη χώρα με αξιολόγηση ΑΑΑ που κινδυνεύει περισσότερο να χάσει την ανώτατη βαθμολογία της.
Τα CDS, τα συμβόλαια ασφάλισης έναντι του κινδύνου στάσης πληρωμών, της Γαλλίας είναι ήδη ακριβότερα από τα CDS κρατών με χαμηλότερες αξιολογήσεις όπως η Μαλαισία, η Ταϊλάνδη, η Ιαπωνία, το Μεξικό ή η Τσεχία. Αν και οι τρεις μεγάλοι οίκοι αξιολόγησης έχουν επαναβεβαιώσει τις ανώτατες αξιολογήσεις τους για την Γαλλία, οι παρατηρητές «οσμίζονται» αυξανόμενη νευρικότητα όσον αφορά την ευαισθησία της χώρας στην ευρωπαϊκή κρίση χρεών.

Αν και το χρέος της Γαλλίας επί του ΑΕΠ στο 84,7% είναι μικρότερο από το 120,3% της Ιταλίας, ως ποσοστό έχει αυξηθεί με διπλάσιο ρυθμό από το 2007 σε σχέση με το ιταλικό.

Το συνολικό χρέος της γαλλικής κυβέρνησης ήταν 1,59 τρισ. ευρώ στα τέλη του 2010 (σε σύγκριση με 1,8 τρισ. της Ιταλίας) ενώ το Παρίσι από το 2006 έχει μεγαλύτερο έλλειμμα προϋπολογισμού σε σχέση με την Ρώμη.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/651873/ArticleNewsWorld.aspx

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου