διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

30 Αυγ 2011

DJ: Πρόταση για παροχή εγγυήσεων από την Ελλάδα με τραπεζικές μετοχές

Η Ευρωζώνη εξετάζει την παροχή εγγυήσεων στα κράτη που χορηγούν τα δάνεια στην Ελλάδα με τη μορφή ελληνικών τραπεζικών μετοχών για να διασφαλιστεί το επόμενο πακέτο βοήθειας προς την Αθήνα, θα αναφέρει η γερμανική εφημερίδα Handelsblatt σε δημοσίευμα που θα δει το φως της δημοσιότητας την Τετάρτη, όπως μεταδίδει το Dow Jones Newswires.
Η εφημερίδα επικαλείται διπλωμάτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν κατονομάζει.
Σύμφωνα με την εφημερίδα, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Ταμείου Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας (EFSF), Klaus Regling έχει προτείνει την ιδέα στους Ευρωπαίους υπουργούς Οικονομικών οι οποίοι θα συζητήσουν την ιδέα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας.



Το γραφείο του Regling δεν ήταν άμεσα διαθέσιμο για να κάνει κάποιο σχόλιο, αναφέρει το πρακτορείο.

Από τα 109 δισ. ευρώ στο δεύτερο πακέτο διάσωσης της Ελλάδας, τουλάχιστον 20 δισ. ευρώ προορίζονται για τις ελληνικές τράπεζες, αναφέρει η Handelsblatt.

Σε αντάλλαγμα των ενισχύσεων, οι ελληνικές τράπεζες θα κρατικοποιηθούν εν μέρει, προσθέτει η εφημερίδα επικαλούμενη πηγές στις Βρυξέλλες που δεν κατονομάζει.

Η ελληνική κυβέρνηση θα διαθέσει στις χώρες της Ευρωζώνης τα κρατικοποιημένα μερίδια ως εγγύηση, αναφέρει το δημοσίευμα.

Εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Olli Rehn δήλωσε στο Dow Jones Newswires ότι "δεν υπάρχει ακόμα κάποια κοινά αποδεκτή λύση και οι εργασίες συνεχίζονται σε τεχνικό επίπεδο για τον εντοπισμό πιθανών λύσεων".
http://www.capital.gr/News.asp?id=1271223


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου