διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

9 Αυγ 2011

Οι νεκροί (Seals) … δεν μιλάνε

Ο πρόσφατος θάνατος των 30 Αμερικανών καταδρομέων στο Αφγανιστάν, όταν κατέπεσε το ελικόπτερο Chinook που τους μετέφερε, ήρθε σε μια χρονική συγκυρία που η επίσημη εκδοχή για την αποστολή εξόντωσης του Osama bin Laden, είχε χάσει κάθε ίχνος αξιοπιστίας.
Ανάμεσα στους 38 συνολικά νεκρούς της πτώσης του ελικοπτέρου, που αποτελεί τη μεγαλύτερη απώλεια αμερικανικών ζωών στη δεκαετή παρουσία των ΗΠΑ στο Αφγανιστάν, λέγεται πως ήταν μερικοί από τους 17 βατραχανθρώπους  Navy Seals, που συμμετείχαν στην εκτέλεση του Osama bin Laden τον περασμένο Μάιο. Μεταξύ των νεκρών συμπεριλαμβάνονται και μέλη των ειδικών δυνάμεων του Αφγανιστάν.

Με βάση τις πρώτες πληροφορίες των δυτικών ΜΜΕ, το Chinook πρέπει να συμμετείχε σε μια σημαντική αποστολή εναντίον Αφγανών ανταρτών, όταν έπεσε στην επαρχία Wardak, δυτικά της πρωτεύουσας Καμπούλ.
Πηγές των Ταλιμπάν αναφέρουν πως το ελικόπτερο έπεσε από δικά τους πυρά. Οι Αμερικάνοι διεξάγουν έρευνες για το λόγο της πτώσης του αεροσκάφους.
Πάντως, αμερικανοί στρατιωτικοί που θέλουν να παραμείνουν ανώνυμοι, ανέφεραν σε δημοσιογράφους ότι το ελικόπτερο χτυπήθηκε από αντιαεροπορικό πύραυλο. Αυτό όμως είναι κάπως περίεργο. Γιατί να θέλουν οι στρατιωτικές πηγές να πιστώσουν τους αντάρτες με ένα σημαντικότατο προπαγανδιστικό κέρδος;
Ίσως επειδή βολεύει στα αμερικανικά συμφέροντα να μη μαθευτούν τα πραγματικά αίτια της τραγωδίας του ελικοπτέρου, είτε το έριξαν οι Ταλιμπάν είτε όχι.
Οι Αμερικανοί αξιωματούχοι έχουν παραδεχτεί ότι οι νεκροί Navy Seals ήταν μέλη της ελίτ μονάδας Team Six, που φέρεται να έφερε σε πέρας την αποστολή εκτέλεσης του φερόμενου ως υπεύθυνου για τη 9/11 Osama bin Laden.
Από την αρχή όμως, η επίσημη εκδοχή της Ουάσιγκτον για το πώς εκτελέσθηκε η αποστολή εξόντωσης του «τρομοκράτη» στο Πακιστάν, ήταν γεμάτη από αντιφάσεις. Γιατί έριξαν τη σωρό του στη θάλασσα; Πως γίνεται ο Νο1 καταζητούμενος του κόσμου, να ζει δίπλα σε στρατιωτική βάση;
Επίσης, αρκετές πηγές θέλουν τον Bin Laden να έχει πεθάνει από φυσικά αίτια πριν από 10 χρόνια. Ο συγγραφέας Ralph Schoenman μιλάει για ένα «μεγάλο ψέμα». Από  μακροχρόνιες έρευνές του, πιστεύει πως ο Bin Laden πέθανε από νεφρική ανεπάρκεια πριν από 10 χρόνια.
Πρόσφατα, ο Paul Craig Roberts ανέφερε πως οι ντόπιοι Πακιστανοί που ήταν μάρτυρες της αποστολής εναντίον του Bin Laden, ισχυρίστηκαν πως αυτή απέτυχε ολοσχερώς, με το ένα από τα τρία στρατιωτικά ελικόπτερα των Αμερικανών να εκρήγνυται, και τα άλλα δυο να αποχωρούν αμέσως μετά την έκρηξη, χωρίς καν να προσγειωθούν. Τα σημαίνει αυτό; Ότι δεν εκτελέσθηκε ο Bin Laden, όπως μας θέλει να πιστεύουμε η Ουάσιγκτον.
Τώρα, με τη πτώση και του Chinook στο Αφγανιστάν, οι βασικοί μάρτυρες κλειδιά δεν είναι πλέον διαθέσιμοι για να μας πουν την αλήθεια του τι ακριβώς συνέβη στο Πακιστάν τον περασμένο Μάιο. Η υπόθεση έκλεισε οριστικά.

S.A.-Global Research
http://www.globalresearch.ca/index.php?context=va&aid=25923
http://www.antinews.gr/2011/08/09/117112/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου