διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

21 Σεπ 2011

Πα(ρά)σχου Κύριε!

Κάποια «ορφανά»  του εκσυγχρονισμού,  που γοητεύτηκαν από την  σοσιαληστική εκδοχή του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, επειδή βλέπουν και το νέο τους όραμα να αποσυντίθεται και να καταρρέει με πάταγο, ανέλαβαν εργολαβικά να παραποιούν τα λεγόμενα του Προέδρου της Ν.Δ. και να του επιτίθενται προσωπικώς.
Διακεκριμένο μέλος της ομάδος αυτής (και διορισμένο αριστίνδην μέλος της επιτροπής που διόρισε η Κυβέρνηση για το φίμωμα του διαδικτύου)  ο πολύς κ. Πάσχος Μανδραβέλης!
Διαβάζω στη σημερινή ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ το  άρθρο του με τίτλο «Εκτός χρόνου ο κ. Σαμαράς», όπου επιχειρεί ο καημένος να αποδομήσει την ομιλία του κ. Σαμαρά στη ΔΕΘ.
Ο κ. Πάσχος Μανδραβέλης, ως γνωστόν, υπήρξε θιασώτης του Μνημονίου. Ενίοτε μάλιστα υπερακόντιζε τις προβλέψεις του.

Δυστυχώς για τον ίδιο ατύχησε. Μάλλον δεν θα είχε προλάβει να διαβάσει το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας στην οποία εργάζεται. Αντιγράφω: «Με το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο να εκτιμά ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδος θα εκτιναχθεί στο 189,1% του ΑΕΠ το 2012 και θα υποχωρήσει μόλις στο165% το 2015, το γερμανικής έμπνευσης σχέδιο για μια ελεγχόμενη χρεοκοπία εντός της Ευρωζώνης κερδίζει έδαφος»!!! Στο ίδιο πρωτοσέλιδο επισημαίνεται, επίσης, ότι η ανεργία θα ανέλθει στο 18.5%!
Η πολιτική, λοιπόν, που λιβάνιζε ο κ. Μανδραβέλης, οδήγησε την Ελλάδα σε χρέος  που θα ανέλθει στο 189% του ΑΕΠ και πιθανότατα, σύμφωνα με την εφημερίδα του, σε ελεγχόμενη χρεοκοπία!
Μας λέει, λοιπόν, ο συμπάσχων με τους τροϊκανούς κ.Πάσχος  ότι ο κ. Σαμαράς είναι «εκτός χρόνου» όταν θέτει θέμα επαναδιαπραγμάτευσης  του Μνημονίου με τους δανειστές μας γιατί αυτοί είναι έξαλλοι! Να υποθέσω ότι ο ίδιος υποστηρίζει τη συνέχιση μιας πολιτικής η οποία θα οδηγήσει το χρέος στο 200% του ΑΕΠ! Γιατί μαθηματικά εκεί οδηγούμαστε!
Όμως, διαβάζοντας προσεχτικά το άρθρο του  αμφιβάλλω αν μπήκε στο κόπο να μελετήσει την πρόταση του κ. Σαμαρά για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου!  Προφανώς θα άκουσε ότι ο Σαμαράς μίλησε για επαναδιαπραγμάτευση και είπε να του …απαντήσει χωρίς να γνωρίζει τι πρότεινε!!!
Από που προκύπτει αυτό; Λέει  ότι  «το ελληνικό επιχείρημα επαναδιαπραγμάτευσης είναι θολό»! Πρόκειται για λογικό ακροβατισμό γιατί βάζει στο ίδιο τσουβάλι την αποτυχημένη προσπάθεια του κ. Βενιζέλου τάχαμου να επαναδιαπραγματευτεί με την τρόϊκα  και  την πρόταση του κ. Σαμαρά, που κινείται σε άλλη βάση! Έτσι καταλήγει στο αυθαίρετο  συμπέρασμα: αφού απέτυχε ο Βενιζέλος, είναι εκτός χρόνου ο Σαμαράς που το προτείνει!
Εκτός τόπου και χρόνου είναι, όμως, όσοι βλέπουν ό,τι το  Μνημόνιο απέτυχε και επιμένουν στην εφαρμογή του!!! Εκτός και αν ο κ. Μανδραβέλης εσκεμμένα εθελοτυφλεί και δεν το βλέπει!
Το δεύτερο σκέλος της κριτικής του  επικεντρώνεται στην πρόταση του κ. Σαμαρά για εκλογές! Το αίτημα αυτό “πιστοποιεί”  κατά τον Πάσχο, ότι ο κ. Σαμαράς είναι εκτός χρόνου!
Εδώ μάλλον δεν θυμάται καλά! Κατ’ αρχήν Ιρλανδία και Πορτογαλία  προχώρησαν σε εκλογές χωρίς να ανοίξει μύτη! Γιατί δεν μπορεί να το κάνει αυτό και η Ελλάδα; Και έπειτα, αφού όπως  ίδιος παραδέχεται «ο κ. Παπανδρέου δεν μπορεί να υλοποιήσει πολλά από  αυτά που υποσχέθηκε στου Ευρωπαίους», τότε για ποιό λόγο να έχουμε μια  ανίκανη και αναποτελεσματική κυβέρνηση;
Ο κ. Σαμαράς, στο πλαίσιο της επαναδιαπραγμάτευσης,   ζητάει να ισχύσουν  και στην Ελλάδα οι  ίδιοι  συντελεστές στη  φορολόγηση των επιχειρήσεων  που ισχύουν  και στην Ιρλανδία. Για την ακρίβεια προτείνει 15% ενώ στην Ιρλανδία  έχουν 12.5%. Μια απορία την έχω: Ο  νεοφιλελεύθερος κ. Μανδραβέλης ….διαφωνεί με την πρόταση αυτή; Είναι δηλαδή υπέρ της υψηλής φορολόγησης των επιχειρήσεων; Επιπροσθέτως, οι Πορτογάλοι πέτυχαν να μην περικοπούν οι συντάξεις κάτω των 1500 ευρώ. Έχει αντίρρηση και επ’ αυτού;
Τον κ. Μανδραβέλη ενόχλησε και η θέση του κ. Σαμαρά, ότι αν δε εξασφαλίσει  αυτοδυναμία θα προσφύγει εκ νέου σε εκλογές. Κατ’ αρχήν το να γίνουν εκλογές δεν εξαρτάται μόνο από τον κ. Σαμαρά, αλλά  που ήταν όταν στις περσινές δημοτικές εκλογές ο κ. Παπανδρέου εκβίαζε με την απειλή πρόωρων εκλογών, αν δεν υπερψηφιζόταν  οι υποψήφιοί του;
Και για να τελειώνουμε μ’ αυτό: οι εκλογές είναι η πεμπτουσία και η γιορτή της δημοκρατίας. Γιατί κ. Μανδραβέλη τις ενοχοποιείτε; Δηλαδή, τόσο πολύ υποτιμάται αυτόν τον  ελληνικό λαό, ή μήπως φοβάστε τόσο πολύ την ετυμηγορία του και επιχειρείτε να την εξορκίσετε;
Τέλος, ο κ. Μανδραβέλης ανακαλύπτει «χάϊδεμα της ακροδεξιάς» στην αναφορά του κ. Σαμαρά για το μεταναστευτικό. Θα του πρότεινα να περάσει ένα βράδυ από την Ομόνοια ή τη Σωκράτους για να μάθει  τι συμβαίνει! Και έλεος πια! Όποιος επισημαίνει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης  τον χαρακτηρίζουμε ακροδεξιό και τελειώνουμε;!
Δεν θα μπορούσαν να μείνουν εκτός κριτικής του  κ. Πάσχου και οι «συναισθηματικές κορώνες περί εορτής της  «οικονομικής ελευθερίας του 1821».
Αυτό πλέον το αντιλαμβάνονται όλοι! Ο Όμιλος από τον οποίο σιτίζεται  ο κ. Μανδραβέλης έκανε τόσα πολλά για το …1821 μ’ εκείνη την προσπάθεια να …ξαναγράψει η ιστορία!
Θα κλείσω με τον στίχο του Σαββόπουλου που επικαλείται και ο ίδιος: «στα ρεζιλίκια μας τοκίζοντας ποτέ κανείς δεν χάνει….»
Και ο νοών, νοείτω!
Κ.Ρ.
http://www.antinews.gr/2011/09/21/123342/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου