διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

15 Σεπ 2011

Ωμή παρέμβαση Βενιζέλου

Του Σταμάτη Ζαχαρού
Ο Ευαγγ. Βενιζέλος χειρίζεται καλά το λόγο και καλύτερα την τέχνη της διαλεκτικής. Σε μια δύσκολη περίοδο για την άσκηση πολιτικής και τη δημόσια αντιπαράθεση με την αντιπολίτευση, χρειάζεται να σπαταλήσει κανείς χρόνο και ενέργεια για να πετύχει ταυτόχρονα να αρθρώσει πολιτικό λόγο και να μην τον πάρουν με τις ντομάτες. Ο υπουργός Οικονομικών παρά τη βαρυφορτωμένη ατζέντα που επιβάλει η θέση του και κυρίως η θέση της χώρας, δεν ξεχνά ότι πρωτίστως είναι πολιτικός. Μόλις λοιπόν χαλάρωσαν τα πράγματα μετά την τηλεδιάσκεψη, μιλώντας στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής επιτέθηκε στη ΝΔ χτυπώντας την μεταξύ άλλων εκεί που πονάει. Δηλαδή στα «μαϊμού» στατιστικά στοιχεία που διέσυραν τη χώρα και συνεχίζουν να αποτελούν ακόμη και σήμερα το μείζον πρόβλημα σε κάθε διαπραγμάτευση με όλους όσους δεν είναι Έλληνες.



Το ΠΑΣΟΚ είχε θεωρητικά «καθαρίσει» με το θέμα των στατιστικών καθώς μετέτρεψε την «υπηρεσία» σε ανεξάρτητη αρχή. Αυτή η ανεξαρτησία ήταν το ανάχωμα απέναντι σε οποιαδήποτε μελλοντική κατηγορία οποιουδήποτε για κυβερνητικές «παρεμβάσεις» στον τρόπο με τον οποίο μετρώνται τα «κουκιά» καθώς μέχρι πρότινος κάθε κόμμα εξουσίας είχε αναπτύξει το δικό του μετρικό σύστημα.

Στην ίδια ομιλία όμως και λίγο μετά την επίθεση στη ΝΔ, ο Ευάγγ. Βενιζέλος απέδειξε ότι για το ελληνικό πολιτικό σύστημα η ανεξαρτησία είναι μια έννοια αφηρημένη που επιδέχεται διαφόρων ερμηνειών. Προανήγγειλε στους παρευρισκόμενους ότι προτίθεται να καταθέσει τροπολογία στη βουλή με βάση την οποία θα «παύσει» τα μέλη του ΔΣ της ανεξάρτητης αρχής (πλην τριών), καθώς διαπίστωσε ότι υπήρχε πρόβλημα συνεργασίας με τον πρόεδρο.

Το περιστατικό έρχεται μερικές μόλις ημέρες μετά την «περιπέτεια» του γραφείου προϋπολογισμού της Βουλής, τα μέλη του οποίου παραιτήθηκαν μετά τη μήνη που προκάλεσε στον Υπουργό το αποτέλεσμα της εργασίας τους. Στην περίπτωση της στατιστικής αρχής, οι κακές γλώσσες λένε ότι τα μέλη ήταν πιο ζόρικα και δεν παραιτήθηκαν παρά τις προτροπές του περιβάλλοντος του υπουργού και έτσι ο Ευαγγ. Βενιζέλος κάνοντας χρήση του δικαιώματος που έχει να τοποθετεί τα μέλη (αλλά όχι τον πρόεδρο της αρχής) θα φέρει στη βουλή σχετική τροπολογία. Αν αργότερα κάποιος κατηγορήσει την Κυβέρνηση για ωμή παρέμβαση και «μαγείρεμα» στατιστικών σίγουρα θα έχει ένα πάτημα που του το έδωσε ο ίδιος ο Υπουργός...

http://www.capital.gr/News.asp?id=1282539


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου