διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

15 Σεπ 2011

Παιχνίδι εις βάρος του λαού. Ποιος δουλεύει ποιον;

Η χθεσινή ημέρα για τους Έλληνες πολίτες ήταν μια από τις πιο κωμικοτραγικές των τελευταίων ετών. Η φορτισμένη ατμόσφαιρα που επικρατούσε από το πρωί για την πολυσυζητημένη τηλεδιάσκεψη μεταξύ Παπανδρέου-Μέρκελ-Σαρκοζί και αν τελικά θα πάρουμε την έκτη δόση, επέτεινε την ανησυχία των πολιτών που κάθε μέρα αντιμετωπίζουν νέα δεδομένα.  Οι πιέσεις της τρόικας και των αγορών μέσω των έμμεσων απειλών για «ελεγχόμενη πτώχευση» τρομοκράτησε για μια ακόμη φορά την ελληνική κοινωνία, όταν από την άλλη πλευρά οι περισσότεροι από εμάς καταλαβαίναμε ότι το σενάριο της μη εκταμίευσης της δόσης ήταν εξωπραγματικό.



Τελικά επιβεβαιώθηκε η εκταμίευση της δόσης με την κατηγορηματική διαβεβαίωση του έλληνα πρωθυπουργού ότι η Ελλάδα θα εφαρμόσει ότι έχει υποσχεθεί, και με το παραπάνω. Επεβλήθη δηλαδή επιπλέον χαράτσι που θα εξαντλήσει τους έλληνες φορολογούμενους.


Μετά λοιπόν από όλα αυτά τα ωραία, γεννιούνται πάμπολλα ερωτήματα, με πρώτο το εξής: «ο πρωθυπουργός κ. Παπανδρέου και ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών κ. Βενιζέλος, όταν ανακοίνωναν τα νέα μέτρα την προηγούμενη Κυριακή στη ΔΕΘ (τρεις ημέρες δηλαδή πριν την τηλεδιάσκεψη) δεν ήξεραν την πραγματική κατάσταση; Οι μοναδικές απαντήσεις που μπορεί να δώσει το μέσο μυαλό ενός πολίτη είναι είτε ότι είναι ανίκανοι είτε ότι τα ξέρουν όλα και μας κάνουν το μαρτύριο της σταγόνας από το φόβο του πολιτικού κόστους.


Έχουμε δει πολιτικές να αλλάζουν αφού δεν ευοδωθούν, έχοντας περάσει όμως κάποιο διάστημα εφαρμογής. Στη συγκεκριμένη περίπτωση και στη πιο δύσκολη συγκυρία της ελληνικής οικονομίας τα τελευταία πενήντα χρόνια, η ελληνική κυβέρνηση «άλλα λέει και άλλα κάνει» ακόμα και σε διάστημα μιας ημέρας. Έχει καταντήσει το πειθήνιο όργανο πολιτικών (και με τις δύο έννοιες) που αποδεικνύονται κατώτεροι-ες των περιστάσεων.


Δύο χρόνια μετά την άνοδο της κυβέρνησης Παπανδρέου στην εξουσία πλανάται το ερώτημα αν αντιλαμβάνονται τι κάνουν και που οδηγούν τη χώρα και την κοινωνία. Η κυβέρνηση έχει αρχίσει να χάνει ακόμη και τους πιο πιστούς-μνημονιακούς οπαδούς της. Η ύφεση και η ανεργία φουντώνει, τα πρόσωπα των ανθρώπων αγριεύουν και η απελπισία για το δυσοίωνο μέλλον κυριαρχεί.


Ξέρουμε ότι οι εκλογές δεν είναι η σωστότερη λύση σε περιόδους κρίσης. Μήπως όμως χρειάζεται μια κυβέρνηση που θα έχει τη λαϊκή νομιμοποίηση  να χαράξει χωρίς πιέσεις και αγκυλώσεις ένα σχέδιο που θα έχει άμεση εφαρμογή για την αντιμετώπιση της κρίσης. Το πρόβλημα είναι πολιτικό και πρέπει να λυθεί με την πολιτική. Η χώρα χρειάζεται ανακατεύθυνση γιατί καθίσταται έρμαιο πιέσεων από το εξωτερικό και ανικανότητας και λαϊκισμού στο εσωτερικό. Κύριοι της κυβέρνησης κάντε κάτι για τη χώρα γιατί όσο ο «ήλιος» δύει  η σκιά σας φαίνεται ακόμη μεγαλύτερη…
http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=29720&categories_id=69

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου