διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

25 Σεπ 2011

«Θα σας κάνουµε τη ζωή κόλαση» απειλεί το ΚΚΕ

«Οπως παλιά στις γειτονιές, όταν έχτιζαν παράνοµα τα φτωχόσπιτα και όλη η γειτονιά έµπαινε µπροστά στις µπουλντόζες που πήγαιναν να τα γκρεµίσουν, έτσι και σήµερα τα συνδικάτα θα µπουν µπροστά σε κάθε προσπάθεια κατάσχεσης της λαϊκής κατοικίας» ακουγόταν από τα µεγάφωνα που είχαν στηθεί την περασµένη Τετάρτη µπροστά στη Βουλή µε την ευκαιρία της συγκέντρωσης του ΠΑΜΕ κατά της κυβερνητικής πολιτικής και της επιβολής του ειδικού τέλους επί των ακινήτων. Παρούσα και η «σιδηρά κυρία» του ΚΚΕ, η κυρία Αλέκα Πα παρήγα, η οποία έδωσε το «γενικό πρόσταγµα» δηλώνοντας: «Ούτε ένα βήµα πίσω. Αυτό που σκέφτεται η µεγάλη πλειοψηφία του λαού, να αρνηθεί να πληρώσει τα χαράτσια, να αρνηθεί να τον κολλήσουν στον τοίχο, αυτό πρέπει να το κάνει».

Αν το κρίσιµο δίµηνο που διανύουµε είναι για τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό Οικονοµικών κ. Ευ. Βενιζέλο «κολασµένο», σύµφωνα µε τη γνωστή φράση του, για τον Περισσό είναι η περίοδος εκείνη που «πρέπει να τους κάνουµε τη ζωή κόλαση», κατά δήλωση της κυρίας Παπαρήγα. Οι φόβοι της τρόικας _ και πολύ περισσότερο της κυβέρνησης _ για την απόδοση του µέτρου, λόγω της ενδεχόµενης άρνησης καταβολής του από σηµαντική µερίδα πολιτών, δεν είναι τυχαίοι. Το νέο ρεύµα «ανυπακοής» που τείνει να διαµορφωθεί και να λάβει χαρακτηριστικά καθολικής άρνησης είναι η κεντρική πολιτική προτεραιότητα του ΚΚΕ, αλλά και της Αριστεράς στο σύνολό της, ως «πράξη αντίστασης στις επιταγές της τρόικας και της κυβέρνησης».

Στον Περισσό έχει σηµάνει «συναγερµός» και οι κοµµατικές δυνάµεις έχουν τεθεί σε κατάσταση «αγωνιστικής εγρήγορσης» ώστε να πρωτοστατήσουν στην κρίσιµη αυτή αναµέτρηση µε την κυβέρνηση, η οποία έχει ως στόχο να µην πληρωθούν τα «χαράτσια» που έχουν επιβληθεί: τόσο η έκτακτη εισφορά αλληλεγγύης, µέσω της Εφορίας, όσο και το ειδικό τέλος ακινήτων, µέσω της ∆ΕΗ. Για το ΚΚΕ αποτελεί πρωταρχικής σηµασίας ζήτηµα η πάλη κατά των µέτρων αυτών και κλιµακώνει τις κινητοποιήσεις του. Ετσι ήδη έχει προγραµµατίσει για την προσεχή Τετάρτη νέα συγκέντρωση διαµαρτυρίας «κόντρα στο φοροχαράτσι της έκτακτης εισφοράς», ενώ θα συµµετάσχει κάτω από τις σηµαίες του ΠΑΜΕ στην απεργία που έχει εξαγγελθεί στο ∆ηµόσιο για τις 5 Οκτωβρίου, καθώς και στη γενική απεργία που προγραµµατίζουν η ΓΣΕΕ, η Α∆Ε∆Υ και η ΓΣΕΒΕΕ για τις 19 Οκτωβρίου κατά του συνόλου των επώδυνων µέτρων που έλαβε η κυβέρνηση.

Το µήνυµα που στέλνει το ΚΚΕ είναι «οργανωµένα, µε τα συνδικάτα, συλλογικά και µαζικά να αρνηθούµε την πρόκληση να ληστέψουν ξανά το λαϊκό εισόδηµα µε την ειδική εισφορά “αλληλεγγύης”, µε το ειδικό τέλος στα σπίτια και στα µικροµάγαζα µέσα από τον λογαριασµό της ∆ΕΗ, για να µην πτωχεύσει η πλουτοκρατία». Το σύνθηµα που κυριαρχεί στις συγκεντρώσεις του κόµµατος είναι «∆εν χρωστάµε - δεν πληρώνουµε», ενώ ο Περισσός ενθαρρύνει και πρωτοστατεί στη συγκρότηση ενός «παλλαϊκού κινήµατος» το οποίο θα αρνηθεί να πληρώσει. Στη συνάντηση που είχε η κυρία Παπαρήγα µε τον κ. Ν. Φωτόπουλο και τη ΓΕΝΟΠ-∆ΕΗ, το θέµα τέθηκε ξεκάθαρα και η Γραµµατέας του ΚΚΕ δήλωσε την (έµπρακτη) στήριξή της σε κάθε πρωτοβουλία που έχει ως στόχο «να µην πληρώσουν και να µην έχουν καµία συνέπεια αυτοί που δεν µπορούν να πληρώσουν», ενώ κάλεσε και εκείνους που έχουν την οικονοµική δυνατότητα να καταβάλουν το ειδικό τέλος να µην το πράξουν.

|||||||| Το τηλεφώνημα του κ. Βενιζέλου
Oταν το βράδυ του προπερασµένου Σαββάτου ο υπουργός Οικονοµικών επικοινώνησε τηλεφωνικά µε την κυρία Παπαρήγα για να την ενηµερώσει σχετικά µε τις πιέσεις και τους κινδύνους να µην υπογραφεί η συµφωνία της 21ης Ιουλίου, αλλά και τα αδιέξοδα µε τα οποία ήλθε αντιµέτωπη η κυβέρνηση έναντι των Ευρωπαίων, τον ρώτησε ποια ήταν η αφορµή των εκβιαστικών πιέσεων προς την Ελλάδα για επιπλέον µέτρα. Σύµφωνα µε την ίδια, ο κ. Βενιζέλος της απάντησε ότι στο Eco/Fin συνειδητοποίησαν πως οι Ελληνες δεν πρόκειται να καταβάλουν την εισφορά και το ειδικό τέλος και ότι σύµφωνα µε τις πληροφορίες τους ξεσηκώνεται κύµα αντίδρασης. Εκείνη τού απάντησε ότι «είναι δικό σας θέµα, της κυβέρνησης, αν νιώθει εκβιασµένη ή όχι και τι θα κάνει», καθιστώντας σαφές στον κ. Βενιζέλο πως σε ό,τι αφορά το ΚΚΕ δεν συµπάσχει στην αγωνία της κυβέρνησης. Μάλιστα κοινοποίησε το περιεχόµενο της συνοµιλίας της κατά την οµιλία της στο 37ο Φεστιβάλ της ΚΝΕ και του «Οδηγητή», διακηρύσσοντας ότι «δεν πρέπει να κάνουµε ούτε βήµα πίσω σε ό,τι έχουµε χαράξει».
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=421501&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου