διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

11 Οκτ 2011

Εξεταστική επιτροπή για το δημόσιο χρέος προτείνει το ΠαΣοΚ

Πρόταση για τη σύσταση  Εξεταστικής Επιτροπής  για την Οικονομία αποφάσισε να καταθέσει το ΠαΣοΚ στη Βουλή. Σύμφωνα με πληροφορίες η πρόταση θα φέρει τον τίτλο «διερεύνηση των πραγματικών περιστατικών για την υπόθεση τροποποίησης των δημοσιονομικών στοιχείων και της υπόθεσης της δημοσιονομικής κρίσης». Θα ζητείται σύμφωνα με τις ίδιες πηγές να διερευνηθεί πλήρως αν υπάρχουν ευθύνες στην υποβολή τροποποιημένων στοιχείων στην Ευρωπαική Επιτροπή , που οδήγησαν στην παρούσα δημοσιονομική κρίση. Η είδηση της πρότασης είναι ότι ζητείται να διερευνηθεί η περίοδος από το έτος 2000 με σκοπό να πληροφορηθεί η Βουλή και η κοινή γνώμη την αλήθεια για το έλλειμμα, που δημιουργήθηκε, αλλά και για το Δημόσιο χρέος.
Ειδκή αναφορά υπάρχει στην απογραφή του 2004, αλλά και στην εκτόξευση του ελλείμματος την περίοδο 2007-2009. Αναφέρουν ότι όπως προκύπτει από τη διαχρονική εξέλιξη του δημοσίου χρέους αυτή την περίοδο υπήρξε ραγδαία αύξηση του χρέους, τόσο σε  απόλυτους αριθμούς, όσο και σε ποσοστό του ΑΕΠ ως αποτέλεσμα κυρίως της διεύρυνσης των πρωτογενών δαπανών, αλλά και του ελλείμματος.
Τονίζεται επίσης ότι σχετικά με τα στοιχεία που είχαν σταλεί από τις ελληνικές αρχές στη Eurostat στις 22/10/2009, η Ευρωπαϊκή Υπηρεσία εξέφρασε σοβαρές επιφυλάξεις για την πιστότητα και ποιότητα των ελληνικών δημοσιονομικών στοιχείων.   
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=424682&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου