διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

25 Οκτ 2011

Σώζοντας τους ...Γάλλους

Σε κανένα δημοκρατικό πολίτευμα οι εκλογές και η λαϊκή νομιμοποίηση μιας πολιτικής ΔΕΝ μπορούν να θεωρηθούν «επικίνδυνο πείραμα». Κι αυτό δεν είναι ούτε ...θεώρημα, ούτε «ορθολογισμός», ούτε τηλεοπτική παρλαπίπα. Είναι ΑΞΙΩΜΑ. Είναι η βάση αυτού που με τόσο «καμάρι» διάφοροι αυτιστικοί δανδήδες του γυαλιού ονομάζουν αντιπροσωπευτική δημοκρατία.
Οι εκλογές δεν είναι απλά «επικίνδυνο πείραμα» για το ΠΑΣΟΚ. Θα είναι η ταφόπλακα του. Αν μέχρι την ημέρα των εκλογών καταφέρουν να κατέβουν με ένα ψηφοδέλτιο τα συνεταιράκια- προσωπικά αμφιβάλλω- θα θεωρηθεί επιτυχία αν πάρουν διψήφιο ποσοστό.
Τις σφραγίδες των κομμάτων η Ιστορία τις προσπερνά χωρίς να τους χαρίζει καν ένα βλέμμα, και το βάρος «ΠΑΣΟΚ» είναι πια τόσο χυδαίο που αμφιβάλλω αν κανείς θα θέλει διακαώς να διεκδικήσει αυτή την «κληρονομιά».

Η συζήτηση για το αν η Δανειακή Σύμβαση θα περάσει με151, με 180 ή με 500 βουλευτικές ψήφους είναι ήδη ξεπερασμένη. Η Δανειακή Σύμβαση δεν θα εφαρμοστεί ποτέ, γιατί αυτή η ΕΕ όπως και η Ευρωζώνη όπως την γνωρίσαμε έχει ήδη προσμετρήσει το βίο της. Οι εξελίξεις έχουν ήδη δρομολογηθεί.
Η επίκληση του Σαρκοζύ στη...Δημοκρατία κάθε άλλο παρά τυχαία ειναι. Η ρήση Αλφαταζ περί «μη προβλεπόμενης κηδεμονίας» από καμία Συνθηκη της ΕΕ, κάθε άλλο παρά τυχαία είναι. Κανείς τους δεν ανακάλυψε ΤΩΡΑ την ...δημοκρατία. Απλά στο παιχνίδι των πολιτικάντικων ισορροπιών το μπαλάκι πετιέται σε ΕΜΑΣ απέναντι στον ιστορικά ...αειθαλή γερμανικό ιμπεριαλισμό. Οι Γάλλοι ξέρουν από ...γραμμές Μαζινό και πως τις διαβαίνουν τα γερμανικά πάντσερ. Γιατί σε ΕΜΑΣ;
Γιατί ΕΜΕΙΣ κρατούσαμε τη χειροβομβίδα στα χέρια μας, πριν από την ακόμη συντριπτικότερη της Ιταλίας, κι γιατί ΕΜΕΙΣ πια δεν έχουμε τίποτα άλλο να χάσουμε.
Γιατί η χειροβομβίδα που θα ΑΠΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ με απροσμέτρητο κίνδυνο για το «νόμισμα», μπορεί να λειτουργήσει σαν ένα από τα διαπραγματευτικά του ατού στην καινούργια ...αναδιανομή εξουσίας στην Ευρώπη. Και ασφαλώς ο Σαρκοζυ γνωρίζει ότι ο Παπανδρέου και το αυτιστικό πολιτικό προσωπικό του τοπου, υπάλληλων πολλών και ποικιλων συμφερόντων, του είναι απολύτως άχρηστο πλέον. 
http://agauch-katerina.blogspot.com/2011/10/blog-post_25.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου