διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

18 Οκτ 2011

"Μπισκοτάκι για γιατρικό" - Ο Αντώνης Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει

Εν αναμονή της Συνόδου Κορυφής την Κυριακή, στο γερμανικό τύπο και σήμερα σενάρια και αναλύσεις για την κρίση χρέους και τις τράπεζες. Η Ελλάδα, αλλά και ο Αντώνης Σαμαράς στο επίκεντρο. «Μπισκοτάκι για γιατρικό – ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Ελλάδα Σαμαράς θέλει να κυβερνήσει», είναι ο τίτλος ρεπορτάζ της  Frankfurter Allgemeine Zeitung (του Μίχαελ Μάρτενς) για τον διακαή πόθο του κ. Αντώνη Σαμαρά να κυβερνήσει, αν ήταν δυνατόν χθες, την Ελλάδα:
«Η νίκη της αξιωματικής αντιπολίτευσης στις επόμενες εκλογές φαίνεται ρεαλιστική. Εδώ και εβδομάδες η ΝΔ προηγείται του ΠΑΣΟΚ σε όλες τις δημοσκοπήσεις. Όμως όλοι απορούν, όχι μόνον οι Έλληνες, αλλά και οι Ευρωπαίοι, γιατί θέλει κάποιος αυτή τη στιγμή να αναλάβει την διακυβέρνηση της Ελλάδας…; Στις ευρωπαϊκές πρωτεύουσες κυριαρχεί ο σκεπτικισμός. Στην κρίση ο Έλληνας πολιτικός διακρίθηκε κυρίως  για την  αρνητική του στάση.»

Το άρθρο αναφέρεται διεξοδικά στα ‘όχι’ του Σαμαρά στο πρόγραμμα εξυγίανσης και τις περικοπές, αλλά και στην επιχειρηματολογία του Σαμαρά  για τη στάση του ότι δηλαδή «δεν διαφωνεί με τον στόχο, αλλά με την μεθόδευση των περικοπών» και υπογραμμίζει: «Παρ’ όλα αυτά ο Σαμαράς χρησιμοποιεί συχνά τη θέση του σαν αρχηγού της αντιπολίτευσης για να εξωραΐσει την πραγματικότητα στους ψηφοφόρους του. Υπαινίσσεται ότι με αυτόν σαν πρωθυπουργό η διέξοδος από την κρίση θα είναι σχεδόν ανώδυνη….Είναι αλήθεια ότι το πρόγραμμα της ΝΔ περιλαμβάνει ορισμένες προτάσεις που πολλοί οικονομολόγοι τις βρίσκουν αξιόλογες, όμως στην ουσία οι προτάσεις της ΝΔ είτε είναι ασαφείς, είτε είναι αδύνατον να χρηματοδοτηθούν.
Στην παρουσίαση του οικονομικού προγράμματός του ο Σαμαράς υποσχέθηκε την άμεση ‘επανεκκίνηση’ της ελληνικής οικονομίας, μόλις τον ψηφίσουν σαν πρωθυπουργό. Ο κ. Σαμαράς σπούδασε οικονομικά στο Κολέγιο Άμχερστ και στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Πιθανότατα να κληθεί σε λίγο να αποδείξει εάν έμαθε κάτι που να χρησιμεύσει και εκτός του πανεπιστημίου.»
http://xrimanews.gr/politiki-gegonota/17148-mpiskotaki-gia-giatriko--o-antwnhs-samaras-thelei-na-kybernhsei

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου