διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

14 Δεκ 2011

Λύνονται τα χέρια του Σαμαρά!

Ο Ευ. Βενιζέλος, εξουθενωμένος αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο ακόμη και παραίτησής του από την κυβέρνηση, κάτι που αποδομεί πλήρως όλη τη συλλογιστική περί παράτασης του πολιτικού βίου του κ. Παπαδήμου. Ο κ. Αντιπρόεδρος, άλλωστε, είπε ότι χρειάζεται νωπή λαϊκή εντολή, δείχνοντας ξεκάθαρα ότι θέλει εκλογές κι ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν τραβάει. Παράλληλα, μαθαίνουμε ότι πιέζει τον Γ. Παπανδρέου να ξεκαθαρίσει τη θέση του ώστε να ξέρει κι αυτός τι θα κάνει με το ΠΑΣΟΚ.

Από την άλλη μεριά η τρόικα του ΠΑΣΟΚ+τον Μόσιαλο διαρρέει ότι διαφωνεί με το ενδεχόμενο πρόωρων εκλογών γιατί δεν είναι αυτό που θέλει η χώρα, όπως υποστηρίζουν. Γενικώς, τις τελευταίες ώρες εντός της κυβέρνησης επικρατεί πανικός, σύγχυση και διαλυτικά φαινόμενα και πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Λ. Παπαδήμος έχει… μείνει άφωνος (στην κυριολεξία αυτή τη φορά) με όσα βλέπει. Δεν ξέρει, μάλιστα, τι να κάνει. Να «μαζέψει» τους υπουργούς; Δεν μπορεί να το κάνει διότι δεν είναι δικοί του. Ούτε τους διάλεξε, ούτε μπορεί να τους κουμαντάρει. Να βάλει τις φωνές; Δύσκολο να το το κάνει αφού κι ο ίδιος δεν είναι ισχυρός. Δεν είναι άλλωστε εκλεγμένος από τον ελληνικό λαό.
Από την άλλη βλέπει ότι και στο επίπεδο της οικονομίας η κατάσταση είναι δραματική και ο ίδιος δεν μπορεί να κάνει και πολλά πράγματα.
Η… λάμψη Παπαδήμου που θα θάμπωνε τους ξένους οι οποίοι θα μας άνοιγαν τις πόρτες να περάσουμε, ξεθωριάζει. Κι όσοι πόνταραν πάνω στον.. golden boy των αγορών τώρα βλέπουν ότι δεν τραβάει. Όπως και να έχει, η σημερινή κατάσταση της κυβέρνησης θυμίζει τις τελευταίες ημέρες αυτής του κ. Παπανδρέου. Τα διαλυτικά φαινόμενα σε μια τόσο κρίσιμη στιγμή κάνουν απίστευτο κακό στη χώρα.
Κάποιοι μάλιστα δεν αποκλείουν ότι ο βίος αυτής της κυβέρνησης ίσως να μην είναι τόσο μεγάλος όσο κάποιοι πιστεύουν. Η «πόρτα» για παραίτηση που άνοιξε ο κ. Βενιζέλος ίσως να είναι πόρτα για παραίτηση όλης της κυβέρνησης και προκήρυξης εκλογών. Πιθανότατα αφού ολοκληρωθεί το PSI, σίγουρα όμως προτού αποφασιστούν τα πολύ σκληρά μέτρα που κυοφορούνται.
Έχουμε ήδη επισημάνει ότι με τη δήλωσή του ότι «νέα μέτρα μπορεί να αποφασίσει μία κυβέρνηση με νωπή εντολή», ο κ. Βενιζέλος επιχειρεί αφενός να βγάλει τον εαυτό και το ΠΑΣΟΚ από το κάδρο των ευθυνών για τις δύσκολες αποφάσεις που έρχονται, αφετέρου να εγκλωβίσει τη Νέα Δημοκρατία στην υλοποίηση μέτρων που θα αποφασίσει η κυβέρνηση Παπαδήμου στις διαπραγματεύσεις που έρχονται, αλλά θα … υλοποιήσει η νέα κυβέρνηση που θα προκύψει από τις εκλογές. Δηλαδή η κυβέρνηση Σαμαρά.

Από την στιγμή όμως που ο κ. Βενιζέλος καταδικάζει το Μνημόνιο, στην ουσία καταδικάζει και την πολιτική που μας οδήγησε μέχρις εδώ. Δηλαδή την πολιτική της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ. Αυτό όμως δικαιώνει καταρχήν πλήρως τον Α. Σαμαρά και τη ΝΔ για όσα επέμεναν τόσους μήνες.

Επιπλέον, από την στιγμή που επιχειρείται να φορτωθεί στην κυβέρνηση Παπαδήμου έργο πέραν αυτού που αποφασίσθηκε στην σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών (δηλαδή η λήψη νέων μέτρων) και από την στιγμή που η ΝΔ επιμένει στην γραμμή της να μην στηρίξει νέα μέτρα σε βάρος του λαού, μήπως λύνονται τα χέρια του κ. Σαμαρά;
 http://www.antinews.gr/2011/12/14/138457/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου