διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

23 Δεκ 2011

Πόρτα εξόδου της Ν.Δ από την κυβέρνηση οι επικουρικές

Η συμμετοχή της Νέας Δημοκρατίας στην μεταβατική κυβέρνηση οδήγησε στην απώλεια του αντιμνημονιακού λόγου του Αντώνη Σαμαρά, ενώ τώρα κινδυνεύει να χάσει και το αντιπολιτευτικό πλεονέκτημα της επαναδιαπράγματευσης, την ώρα μάλιστα που οι εκλογές είναι … προ των θυρών.
Στη Συγγρού αναζητείται επειγόντως η έξοδος κινδύνου από την κυβέρνηση καθώς η Νέα Δημοκρατία μέχρι στιγμής μετράει μόνο απώλειες, ενώ ο κίνδυνος να χαρακτηριστεί από την κυβέρνηση ως τροχοπέδη στο έργο της διαπραγμάτευσης και της ολοκλήρωσης των συμφωνιών βρίσκεται ολοένα και πιο κοντά.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος για τρίτη φορά κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά να δηλώσει παρών και να συμμετάσχει στην διαπραγμάτευση, υπογραμμίζοντας ότι «τώρα είναι η ώρα της επαναδιαπράγματευσης» επιχειρώντας με αυτό τον τρόπο να αποσπάσει το, ενδεχομένως προεκλογικό γαλάζιο επιχείρημα για καλύτερους όρους δανεισμού.
Οι συνεχείς εκκλήσεις του Υπουργού Οικονομικών, εκτιμούν πολλά γαλάζια στελέχη, ότι μαρτυρούν και τον εγκλωβισμό της Νέας Δημοκρατίας σε μια τακτική συναίνεσης. Σαφώς, ο Αντώνης Σαμαράς δεν προτίθεται να ανοίξει τα χαρτιά του, αλλά ούτε και μέτωπο με τον Ευάγγελο Βενιζέλο, παρά τις συνεχείς προκλήσεις του υπουργού.
Από την άλλη, το λάθος του κ. Κουτρουμάνη να μην διαπραγματευτεί με τα κόμματα που στηρίζουν την κυβέρνηση το θέμα της μείωσης των επικουρικών συντάξεων, αλλά και η έντονη αντίδραση της Ν.Δ. ανοίγουν το δρόμο της ρήξης.
Η μείωση των επικουρικών συντάξεων, όπως εκτιμούν πολλοί από την Συγγρού, είναι το πρόσχημα που πρέπει να εκμεταλλευτεί ο Αντώνης Σαμαράς για να απομακρύνει τους υπουργούς του και την στήριξή του από την μεταβατική κυβέρνηση.
Πηγές αναφέρουν ότι οι παραπάνω εισηγήσεις βρίσκονται ακόμη στο τραπέζι των συζητήσεων του Αντώνη Σαμαρά με στελέχη της Ν.Δ. και συνεργάτες του. Η επιμονή του άλλωστε, για εκλογές στις 19 Φεβρουαρίου μαρτυρούν ένα τέτοιο σχεδιασμό, ενώ χθες ο κ. Μιχελάκης, μετά από εντολή του Αντώνη Σαμαρά, μίλησε για κόκκινες γραμμές που θέτει η Ν.Δ. σε πολλά θέματα μεταξύ των οποίων και η μείωση των επικουρικών συντάξεων, τα οποία θα κληθεί να λύσει ή να θέσει σε εφαρμογή η παρούσα κυβέρνηση.
Τέλος, πληροφορίες θέλουν την Παρασκευή ο Αντώνης Σαμαράς, κατά τη συνάντησή του με τον Πρωθυπουργό να ανοίξει πλήρως τα χαρτιά του και να θέσει στον Λουκά Παπαδήμο τις προθέσεις του για το βίο της κυβέρνησης, αλλά και για τις θέσεις του απέναντι στα φλέγοντα θέματα που θα κληθεί να συζητήσει το υπουργικό συμβούλιο. Οι ίδιες πηγές συμπληρώνουν επίσης ότι ο Αντώνης Σαμαράς θα εκφράσει τον προβληματισμό του για τις ενδοκυβερνητικές διαφοροποιήσεις, κι όχι απλά διαφωνίες ή αντιδράσεις, σε σχέση με την αρχική συμφωνία των πολιτικών αρχηγών, δίνοντας έτσι και το στίγμα των προθέσεών για αποχώρηση της Ν.Δ. από την μεταβατική. 
 http://www.sofokleous10.gr/portal2/toprotothema/toprotothema/2011-12-22-21-57-58-2011122247016/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου