διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

29 Δεκ 2011

Άτιμο ξυπνητήρι...

Γιατί παραιτήθηκαν οι δύο οικονομικοί εισαγγελείς; Εκδοχή πρώτη: Τους επισκέφτηκε το πνεύμα των Χριστουγέννων και τους επίπληξε που έχουν στείλει τόσο κόσμο στην φυλακή. Εκδοχή δεύτερη: Στην Ελλάδα τα θαύματα κρατούν λίγες μόλις μέρες και εμείς είδαμε πολλά από την νεοσύστατη αυτή υπηρεσία. Εκδοχή τρίτη: Δεν είναι εύκολο να συνεργάζεται κανείς με έναν Βενιζέλο και μάλιστα με τον Ευάγγελο...
Είπαμε κι εμείς! Είναι δυνατόν να λειτουργεί σωστά μία κρατική υπηρεσία στην Ελλάδα; Όνειρο βλέπω, μην με ξυπνάτε, που λέει και στην διαφήμιση της Cosmote. Κι ήταν πράγματι όνειρο. Οδηγήθηκαν στην φυλακή επώνυμοι, πανίσχυροι άνθρωποι.

Δύο, τρεις, τέσσερις, αυτό ήταν. Πάει, τελείωσε. Από ένα σημείο και έπειτα άρχισαν τα «γνωστά». Κι εμείς ξυπνήσαμε απότομα με τις παραιτήσεις των δύο ανδρών.

Θα τους θυμόμαστε για μερικές ημέρες κι έπειτα θα τους φάει κι αυτούς η λησμονιά. Όπως έγινε με τους συναδέλφους τους που παραιτήθηκαν με το σκάνδαλο του Βατοπεδίου. Όπως συμβαίνει κάθε φορά σε αυτή την χώρα που κάποιος λειτουργός θέλει να ορθώσει το ανάστημά του απέναντι σε οργανωμένα και άνομα συμφέροντα.

Ο κ. Χρήστος Σαρτζετάκης θα είχε μείνει γνωστός μόνο σε ορισμένους φανατικούς φίλους της Ιστορίας, αν δε τον είχε «ξεθάψει» για τους δικούς του λόγους ο Ανδρέας Παπανδρέου για να τον κάνει πρόεδρο της Δημοκρατίας. Ήταν η εξαίρεση. Ο κανόνας είναι εκείνος της λήθης.

Που κόλλησαν οι δύο εισαγγελείς; Σε ποια ονόματα; Όλη η Ελλάδα ξέρει. Μόνο οι επίδοξοι και αυτόκλητοι νέοι ηγέτες της χώρας κάνουν ότι δεν καταβαίνουν. Ώρες – ώρες σκέφτεται κανείς αν αξίζει τον κόπο να σωθεί αυτή η χώρα. Αν αξίζει η ευγένεια απέναντι σε εκείνους που μας έχουν καταστρέψει και εξακολουθούν να θεωρούν την εξουσία κληρονομικό τους δικαίωμα και τους πολίτες απλά πιόνια στην εξυπηρέτηση των όποιων σχεδίων τους.

Σε μια χώρα που οι εισαγγελείς παραιτούνται επειδή δεν μπορούν να κάνουν την δουλειά τους και τα λαμόγια κυκλοφορούν ελεύθερα, δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία. Καλή μας νύκτα...

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου