διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

20 Δεκ 2011

"Πέσαμε έξω, συνάδελφοι"


Της Μαρίνας Μάνη

Μετά τον Eυ. Βενιζέλο και τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη, τη σκυτάλη στην παραδοχή της αποτυχίας της κυβέρνησης Παπανδρέου πήραν ο Ανδρέας Λοβέρδος και ο Φίλιππος Σαχινίδης.
Ο υπουργός Υγείας δήλωσε πως η προηγούμενη κυβέρνηση έκανε πολλά αλλά εκ του αποτελέσματος φαίνεται πως δεν πέτυχε. Εχει ταχθεί μάλιστα υπέρ των ανοιξιάτικων εκλογών σε αντίθεση με τους άλλους δύο «μεταρρυθμιστές» της ομάδας που ζήτησαν γενναία (πολύμηνη, έως και διετή) παράταση του κυβερνητικού βίου.
Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών παρουσίασε στη Βουλή έναν κατάλογο στόχων που δεν επιτεύχθηκαν, για να καταλήξει στο συμπέρασμα «πέσαμε έξω».

Υπενθυμίζεται ότι ο κ.Βενιζέλος δήλωσε πρόσφατα πως το DNA του (πρώτου) Μνημονίου ήταν προβληματικό, ενώ ο κ. Χρυσοχοϊδης εξέπληξε χθες το βράδυ με τη φράση: “Έπρεπε να αποφύγουμε το μνημόνιο, να εξασφαλίσουμε το γρήγορο δανεισμό της χώρας για να μην οδηγηθούμε σε αυτού του είδους τις εξελίξεις. Από την στιγμή που μπήκαμε στο μνημόνιο δε διαπραγματευτήκαμε σωστά και βέβαια αποδειχθήκαμε πλήρως ανίκανοι στην διαχείριση των υποχρεώσεων που είχαμε αναλάβει».

Η έκπληξη προκύπτει από το γεγονός ότι οι εν λόγω υπουργοί ανήκαν στους λεγόμενους «μνημονιακούς» και στήριξαν την επιλογή προσφυγής στο μηχανισμό στήριξης και την οικονομική-κοινωνική πολιτική που ακολουθήθηκε. «Αν πάρουν τη σκυτάλη και οι ‘κοινωνιστές’ θα διαλυθούμε», παρατηρεί χαρακτηριστικά κυβερνητικό στέλεχος, αναφερόμενος τόσο στην κυβέρνηση Παπαδήμου όσο και στο ΠΑΣΟΚ.

«Αφήστε τη διαδοχή για αργότερα»

Κατόπιν όλων αυτών, το Μαξίμου φέρεται να ζήτησε από τον κ.Παπανδρέου να αναβάλλει την επίσημη έναρξη της διαδικασίας διαδοχής στο κόμμα του, υπό τον φόβο ότι αυτή θα πυροδοτήσει ανεξέλεγκτες εσωκομματικές καταστάσεις που θα επιδράσουν καταλυτικά στο κυβερνητικό έργο – και, μάλιστα, τη στιγμή που «τρέχει» το PSI και η προετοιμασία για την έκτη αξιολόγηση από την τρόικα.

Κατά ορισμένες πληροφορίες, μάλιστα, εξετάζεται το ενδεχόμενο αυτή η αναβολή να είναι μεγάλη (μέχρι τα τέλη Ιανουαρίου) παρότι η Ιπποκράτους ανακοίνωσε ότι το διευρυμένο Πολιτικό Συμβούλιο που επρόκειτο να γίνει αύριο για την δρομολόγηση της διαδοχής, προγραμματίσθηκε για τις 27 Δεκεμβρίου.

Μπακογιάννη: Πασαρέλα διαδόχων

«Δεν καταλαβαίνω πώς ο κ. Χρυσοχοϊδης μένει σε μία κυβέρνηση που καταστρέφει τη χώρα» ήταν το δηκτικό σχόλιο της Ντόρας Μπακογιάννη, τονίζοντας ότι «τα κόμματα και οι πολιτικοί δεν έχουν διδαχθεί τίποτα από την κρίση». Κατηγόρησε δε πρώην και νυν υπουργούς του ΠΑΣΟΚ που έχουν αποφασίσει να μπουν στην πασαρέλα των διαδόχων του κ. Παπανδρέου για τη συμπεριφορά τους.



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου