διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

23 Δεκ 2011

Τέσσερις πρώην υπουργοί στον Κορυδαλλό για τη χρεοκοπία...

Όσο περνάει ο καιρός, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες εξόδου της Ελλάδας από τη κρίση χρεοκοπία, χωρίς ανεξέλεγκτες δραματικές καταστάσεις.
Οι μεταρρυθμίσεις δεν υλοποιήθηκαν γιατί οι ίδιοι οι υπουργοί δεν τις πίστευαν, αλλά και γιατί η κοινωνία αντιδρούσε καθώς δεν είδε το πολιτικό σύστημα να αναζητεί τα αίτια και να επιμερίζει ευθύνες.
Το πολιτικό σύστημα της χώρας βάζει υψηλότερα σε προτεραιότητα τις επόμενες εκλογές παρά την έξοδο από την κρίση με τις λιγότερες δυνατές συνέπειες.

Θα μπορέσουμε να ελπίζουμε, αν  ξυπνήσουμε ένα πρωί και να δούμε μερικούς τίτλους ειδήσεων σαν τους παρακάτω.

Οι τίτλοι του τέλους της χρεοκοπίας…
 
"Τέσσερις πρώην υπουργοί οδηγήθηκαν στον Κορυδαλλό, γιατί τα περιουσιακά τους στοιχεία δεν δικαιολογούνταν από τα εισοδήματα της τελευταίας 20ετίας. Τα περιουσιακά στοιχεία δημεύτηκαν...
Στην δικαιοσύνη παραπέμφθηκαν κορυφαία στελέχη κομμάτων, μετά από καταγγελίες πως εν γνώση τους πήγαν στα κομματικά ταμεία μεγάλα χρηματικά ποσά χωρίς παραστατικά και φορολόγηση.

Ενώπιον της δικαιοσύνης με βαριές κατηγορίες κακουργηματικών πράξεων βρίσκονται 2.000 στελέχη του φοροεισπρακτικού μηχανισμού και των πολεοδομιών της χώρας.
Εκατοντάδες πρώην διοικητικά στελέχη των ΔΕΚΟ και δημόσιων επιχειρήσεων μαζί με συνδικαλιστές αντιμετωπίζουν κατηγορίες απιστίας και διαφθοράς.
Την διαγραφή όλων των δημοσιογράφων οι οποίοι παράλληλα  με την δημοσιογραφική δραστηριότητα ασκούσαν καθήκοντα συμβούλων σε πολιτικούς, υπουργεία και επιχειρήσεις.
Εκατόν πενήντα  επιχειρηματίες κατηγορούνται για φοροδιαφυγή, αδιαφανείς ενδοομιλικές συναλλαγές οι οποίες ζημίωσαν το δημόσιο.
Διακόσιες χιλιάδες δανειολήπτες απαλλάχθηκαν των υποχρεώσεων τους,  γιατί τα εισοδήματά τους και η περιουσιακή τους κατάσταση κατά την περίοδο έγκρισης του δανείου δεν εγγυόταν την ομαλή αποπληρωμή του. Οι τράπεζες θα πρέπει να είναι περισσότερο υπεύθυνες σε ό,τι αφορά την έγκριση των δανείων...

Με μεγάλη πλειοψηφία που ξεπέρασε τα δυο τρίτα η Βουλή χθες αποφάσισε να ψηφίσει, την ασυμβατότητα της ιδιότητας βουλευτή και υπουργού. Επίσης όσοι έχουν διατελέσει υπουργοί την τελευταία πενταετία  δεν έχουν το δικαίωμα να βάλουν υποψηφιότητα στις βουλευτικές εκλογές.  Πρόκειται για μέτρα περιορισμού των πελατειακών σχέσεων...
Φύλλο και φτερό έκανε χθες ομάδα της δίωξης οικονομικού εγκλήματος με επικεφαλής τις εισαγγελικές αρχές,  τα αρχεία της γραμματείας οικονομικών του ΚΚ, μετά από άρνηση του τελευταίου για τον συνήθη έλεγχο που έχει θεσπιστεί για τα κόμματα.

Αλλάζει άρδην το καθεστώς του συνδικαλισμού στον δημόσιο τομέα. Οι συνδικαλιστές όλων των βαθμίδων δεν παύουν να εργάζονται όταν καταλαμβάνουν μια συνδικαλιστική θέση.  Οι συνδικαλιστικές άδειες καταργούνται ολοσχερώς.

Ο συνδικαλισμός είναι δικαίωμα και μπορεί να εξασκείται ελεύθερα εκτός του ωραρίου εργασίας. Για να παρθεί απόφαση απεργίας στο δημόσιο τομέα χρειάζεται άμεση μυστική ψηφοφορία όλων των εργαζομένων.
Καταργείται η μονιμότητα. Όλοι οι εργαζόμενοι στο δημόσιο προσλαμβάνονται με πενταετείς συμβάσεις. Όλοι αξιολογούνται από την  υπηρεσία, ανεξάρτητο οργανισμό και το κοινό που εξυπηρετούν".  
 
Αυτά και άλλα πολλά θα έρεπε να γράφει ο τύπος την προηγούμενη της δρομολόγησης της εξόδου από το μοντέλο που μας οδήγησε στην ελληνική χρεοκοπία...

Η  διεθνής κρίση χρέους, όπως και η λάθος αρχιτεκτονική του ευρώ, ήταν οι αφορμές της ελληνικής χρεοκοπίας, όχι η αιτία. Όσοι την προβάλουν σαν αιτία για να καλύψουν τον παρασιτισμό και τη διαφθορά που καλλιέργησαν θα καταλάβουν την διαφορά, όταν οι άλλοι θα ξεπεράσουν την κρίση και η Ελλάδα, θα ψάχνει στίγμα κάπου μεταξύ Βαλκανίων και Αφρικής.
 του Κώστα Στούπα 
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου