διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

13 Δεκ 2011

Πιέσεις Βενιζέλου σε Παπανδρέου για να ξεκαθαρίσει τη θέση του

Δήμητρα Κρουστάλλη

Πίεση στον κ. Γ. Παπανδρέου προκειμένου να ξεκαθαρίσει η κατάσταση στο ΠαΣοΚ αναμένεται να ασκήσει ο κ. Ευ. Βενιζέλος, στη συνάντηση που θα έχουν οι δυο τους. Το ραντεβού, εκτός απροόπτου θα γίνει, αύριο, Τετάρτη και εκτιμάται ότι θα αποτελέσει απαρχή εξελίξεων τόσο για το ΠαΣοΚ όσο και για την κυβέρνηση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο αντιπρόεδρος και υπουργός Οικονομικών, δύο ημέρες έπειτα από τη συνέντευξη Τύπου που έδωσε όπου δήλωσε ότι είναι εξουθενωμένος εξαιτίας της μεγάλης πίεσης αλλά και ότι δεν είναι δικό του θέμα να λάβει νέα μέτρα αλλά απόφαση της κυβέρνησης, προτίθεται να ανοίξει όλα τα θέματα στη συζήτηση με τον πρόεδρο του ΠαΣοΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, πιστεύει ότι αυτή τη στιγμή δίνει έναν άνισο αγώνα, καθώς ο ίδιος πρέπει να ασχολείται νύχτα μέρα με τη στήριξη της οικονομίας και την πορεία του PSI και την ίδια ώρα οι υπόλοιποι διεκδικητές της ηγεσίας του ΠαΣοΚ βρίσκονται σε προεκλογική εκστρατεία, έχοντας μεγαλύτερη άνεση χρόνου.

Η φθορά πλέον είναι μεγάλη για όλους, τα ποσοστά του ΠαΣοΚ βρίσκονται σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα, και θα είναι δύσκολο ακόμα και για έναν νέο αρχηγό να ανακτήσει το χαμένο έδαφος. Ιδίως για κάποιον που θα έχει αναγκαστεί λίγο νωρίτερα να εξαγγείλει νέα μέτρα εξαιτίας των αστοχιών του προϋπολογισμού και της μεγάλης ύφεσης.

Οι δημοσκοπήσεις που δείχνουν δημοφιλέστερο τον κ.Α. Λοβέρδο έχουν προκαλέσει εκνευρισμό στον υπουργό Οικονομικών. Αλλά και το ενδεχόμενο να μην είναι ο κ. Βενιζέλος υποψήφιος στην εσωκομματική κούρσα επειδή δεν θα μπορεί να «παγώσει» ούτε για λίγες ημέρες τις διαπραγματεύσεις για το PSI, προκάλεσε αναταραχή στο ΠαΣοΚ.

Ο κ. Βενιζέλος, μολονότι δεν έχει μιλήσει δημοσίως, σε ιδιωτικές συζητήσεις του τάσσεται κατά της δυαρχίας στο ΠαΣοΚ. Πιστεύει ότι θα πρέπει να γίνει διάλογος σε κάποιο όργανο του κόμματος, είναι δύσκολο όμως να αρνηθεί εκλογές από τη βάση γιατί το έχουν ζητήσει σχεδόν όλοι οι κορυφαίοι. Επίσης, δεν είναι βέβαιο πως θα αντιμετωπίσει μια πιθανή δέσμευση του κ. Παπανδρέου ότι έπειτα από τις βουλευτικές εκλογές θα αποχωρήσει από την προεδρία του ΠαΣοΚ.

Η στάση του κ. Παπανδρέου, είναι το μεγάλο ερώτημα, καθώς ουδείς πέραν ορισμένων πολύ στενών συνεργατών του  γνωρίζει τις προθέσεις του.

Στην περίπτωση πάντως που οι κ.κ. Παπανδρέου και Βενιζέλος δεν καταλήξουν σε ένα modus vivendi όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά. Οι κραδασμοί τυχόν αποχώρησης του κ. Βενιζέλου θα είναι ισχυροί και για το ΠαΣοΚ και για την κυβέρνηση.
http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=434630

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου