διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

15 Δεκ 2011

Τι φοβάται και δεν φεύγει ο Γιώργος Παπανδρέου;

Με ένα εκτενές και αποκαλυπτικό δημοσίευμα η εφημερίδα «Το Ποντίκι» αναφέρεται στους λόγους που καθυστερούν την απόφαση του Γιώργου Παπανδρέου για την εκκίνηση των εσωκομματικών διαδικασιών για τη διαδοχή στο ΠΑΣΟΚ.
 Η χθεσινή συνάντησή του με τον υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, αποτελεί μάλλον την αφετηρία εξελίξεων. Σύμφωνα με την εφημερίδα, πηγές που πρόσκεινται στον υπουργό Οικονομικών ανέφεραν ότι ο κ. Βενιζέλος «αποκόμισε την εντύπωση ότι ο κ. Παπανδρέου θα αναλάβει την επόμενη εβδομάδα μια σειρά από πρωτοβουλίες που θα διαφυλάξουν την ενότητα, την ανανέωση και τη δυναμική της παράταξης και θα τη βοηθήσουν να βρει την πολιτική της προοπτική και να ανασυγκροτήσει τη σχέση της με την κοινωνία».



Η πλευρά Παπανδρέου έδωσε βάρος στη συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ για τη συζήτηση όλων των εξελίξεων ενώ ο κ. Βενιζέλος εμμέσως πλην σαφώς έθεσε την υποψηφιότητά του αφήνοντας αιχμές για την εσωκομματική τρόικα των Διαμαντοπούλου, Λοβέρδου και Ραγκούση.


Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα «Το Ποντίκι» υπάρχουν «καυτές εκκρεμότητες»:


«Ωστόσο τίποτε δεν θα γίνει χωρίς... εγγυήσεις. Η προσπάθεια του Παπανδρέου να παραμείνει κολλημένος στην προεδρική καρέκλα το προηγούμενο διάστημα σχετιζόταν με τον φόβο του για τον λογαριασμό της καταστροφής που προκάλεσε στη χώρα και για το ενδεχόμενο να κληθεί να καταβάλει το τίμημα.


Ο φόβος του δεν σχετίζεται απλώς με την πολιτική τιμωρία του, την οποία ήδη βιώνει είτε στις δημοσκοπήσεις είτε αδυνατώντας να κυκλοφορήσει σε δημόσιο χώρο χωρίς «γιούχα» είτε, εν τέλει, με την αναγκαστική αποχώρησή του.


Ο φόβος του Παπανδρέου σχετίζεται με το ενδεχόμενο δικαστικών ερευνών για τη νομιμότητα των πολιτικών πεπραγμένων του που κατέστρεψαν τη χώρα και ενδεχόμενων διώξεων. Εξ άλλου γνωρίζει πολύ καλά ότι:


• Με δική του πρωτοβουλία έφερε το ΔΝΤ στη χώρα διαμορφώνοντας την όποια «λύση» στην κρίση χρέους της Ελλάδας.


• Ο ίδιος αντισυνταγματικά –σύμφωνα με απόψεις διαπρεπών συνταγματολόγων– δέσμευσε τη χώρα με τους πρωτοφανείς όρους που αποδέχθηκε στις δανειακές συμβάσεις με την τρόικα και στο μνημόνιο που τις συνόδευσε.


• Αυτόν και το περιβάλλον του «δείχνουν» οι αδιαφανείς διαδικασίες που συνόδευσαν το fast track και τις απόπειρες ξεπουλήματος δημόσιας περιουσίας.


• Αυτός και το περιβάλλον του θα βρεθούν στο μικροσκόπιο του ελέγχου για την κίνηση των CDS και τη διακύμανση της τιμής των ομολόγων πριν και μετά τη μεθόδευση της διαδικασίας πρόσκλησης του ΔΝΤ, όταν οι σπεκουλαδόροι έκαναν πάρτι δημιουργώντας περιουσίες.


• Αυτός θα ελεγχθεί, αν γίνει μια έρευνα εις βάθος, για τη διαχείριση των τρομακτικά αυξημένων μυστικών κονδυλίων στο ΥΠΕΞ.»


Ο κ. Παπανδρέου πάντως προσπαθεί να ανατάξει το επικοινωνιακό του προφίλ αντικρούοντας ενδεχόμενες πολιτικές και ποινικές κατηγορίες μετά την αποδόμηση που έχει γίνει στο πρόσωπό του το τελευταίο διάστημα.
 http://www.epikaira.gr/epikairo.php?id=35571&category_id=88

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου