διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

16 Δεκ 2011

Ασφυκτική πίεση να γίνει το “κούρεμα” με βάση το βρετανικό δίκαιο

Το έχουμε αποκαλύψει από τους πρώτους. Υπάρχει ασφυκτική πίεση (αν όχι ήδη συμφωνία) ώστε το κούρεμα των ομολόγων να γίνει με βάση το βρετανικό δίκαιο κι όχι το ελληνικό. Τα νέα ομόλογα που θα εκδοθούν θα έχουν εγγυήσεις την ελληνική περιουσία, κινητή και ακίνητη, θα είναι τα… collateral που θα δοθούν στους ιδιώτες πιστωτές ώστε να βάλουν την υπογραφή τους στο PSI.
Αντίθετα, το ελληνικό δίκαιο δεν επιτρέπει ξεπούλημα περιουσίας με στόχο να προστατευτούν οι πιστωτές μας.
Έρχεται λοιπόν τώρα το δεξί χέρι της Μέρκελ, ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Bank Γιόζεφ Ακερμαν, να βάλει τα πράγματα στη θέση τους και να αποκαλύψει το σχέδιο που εξυφαίνεται κάτω από τη μύτη μας.
«Οι τράπεζες συμφώνησαν να διαγράψουν 50% της αξίας των ελληνικών ομολόγων
που κατέχουν, αλλά αν προχωρήσει το ζήτημα περαιτέρω και η συμφωνία εφαρμοστεί βάσει του ελληνικού νόμου, όπως ζητούν κάποιοι παράγοντες, τότε δεν υπάρχει πλέον καμία ασφάλεια… Εξαιτίας του αιτήματος αυτού οι διαπραγματεύσεις έχουν κατά κάποιον τρόπο κολλήσει», σημείωσε χαρακτηριστικά ο Γερμανός τραπεζίτης.
Τι είπε δηλαδή; Οτι το PSI έχει κολλήσει διότι γίνεται με βάση το ελληνικό δίκαιο και άρα πρέπει να… αλλάξει. Και τι να γίνει; Μα βρετανικό δίκαιο ώστε να εξασφαλιστούν οι πιστωτές μας.
Το σχέδιο αποκαλύφθηκε. Μας σέρνουν σε μια συμφωνία που θα έχει δύο σημεία, εκτός κι αν το ένα γίνει με αντάλλαγμα το άλλο:
Ότι το PSI πρέπει να γίνει με βάση το βρετανικό δίκαιο, άρα θα μπει υποθήκη η δημόσια περιουσία.
Κι ότι το επιτόκιο που ζητούν οι πιστωτές είναι πάνω από 8% ενώ οι Έλληνες δεν ανεβαίνουν πάνω από 6%.
Ο κ. Ακερμαν μας έδωσε να καταλάβουμε τι παίζεται.
 http://www.antinews.gr/2011/12/16/138967/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου