διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

8 Δεκ 2011

Ζητούνται ιδέες

Του Ι. Κ. Πρετεντέρη

 Επιτέλους κάποιος προσδιόρισε συγκεκριμένα τις ανάγκες του σημερινού ΠΑΣΟΚ. «Χρειαζόμαστε ιδέες, δεν χρειαζόμαστε πρόσωπα» απεφάνθη χθες ο πρώην υπουργός εσωτερικών Χ. Καστανίδης.

Μια ιδέα, ας πούμε, σαν αυτήν του δημοψηφίσματος, την οποία εισηγήθηκε, χειροκρότησε και (αν κατάλαβα καλά) ακόμη χειροκροτεί ο πρώην υπουργός.
Μια ιδέα η οποία ουδέποτε υπήρξε, αφού ακόμη και σήμερα δεν γνωρίζουμε για ποιο θέμα θα γινόταν το δημοψήφισμα, ούτε σε ποιο ερώτημα θα μας καλούσαν να απαντήσουμε.
Μια ιδέα η οποία οδήγησε τον τόπο με το ένα πόδι έξω από το ευρώ και ξεσήκωσε μια πρωτοφανή κρίση στις σχέσεις μας με τους ευρωπαίους εταίρους, οι οποίοι την εξέλαβαν ως «ρήξη εμπιστοσύνης».
Μια ιδέα η οποία (σύμφωνα με στοιχεία του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος) προκάλεσε «πολιτική αβεβαιότητα» στη χώρα και αύξηση της εκροής των καταθέσεων, η οποία σταθεροποιήθηκε μόνο μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης Παπαδήμου.
Μια ιδέα την οποία αναγκάστηκε εντός εικοσιτετραώρων να αποσύρει ο τότε Πρωθυπουργός, ο οποίος σύρθηκε στις Κάννες να υποστεί τους μύδρους του Σαρκοζί και της Μέρκελ.
Μια ιδέα η οποία αποσταθεροποίησε την ίδια την κυβέρνηση στην οποία μετείχε ο Καστανίδης, την έφερε σε ουσιαστική αδυναμία διακυβέρνησης και οδήγησε έναν εκλεγμένο Πρωθυπουργό σε παραίτηση.
Μια ιδέα η οποία πάγωσε την εκταμίευση της έκτης δόσης για έναν μήνα και οδήγησε το Eurogroup να απαιτεί «έγγραφες διαβεβαιώσεις» από τους έλληνες πολιτικούς αρχηγούς ώστε «να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη που διερράγη μονομερώς» - αν αυτό δεν λέγεται εθνικός εξευτελισμός, τότε πώς λέγεται;
Μια ιδέα την οποία ακόμη και προχθές επικαλέστηκε σε δηλώσεις της στο Παρίσι η Μέρκελ για να εξηγήσει την αναταραχή των τελευταίων εβδομάδων στην ευρωζώνη.
Μια ιδέα την οποία αποδοκιμάζει το 80,3% των Ελλήνων (σύμφωνα με την τελευταία μέτρηση της GΡΟ), οι οποίοι προφανώς αδυνατούν να κατανοήσουν τη μεγαλοφυή σύλληψή της.
Δεν ξέρω αν έχει κι άλλες τέτοιες ιδέες ο Καστανίδης, αλλά την επόμενη φορά, θα έλεγα, να τις κρατήσει για τον εαυτό του.
Ο ίδιος βεβαίως, αν κατάλαβα καλά, ισχυρίζεται πως τίποτα από αυτά δεν συνέβη. Απλώς «το διεθνές και εγχώριο χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο», δεν ξέρω ποια άλλα συμφέροντα, κάποιοι βουλευτές, ίσως και κάποιοι άλλοι, όλοι μαζί ανέτρεψαν την κυβέρνηση στην οποία μετείχε ο Καστανίδης.
Λογικό. Αλλωστε, όπου να 'ναι, ένα διαστημόπλοιο θα προσγειωθεί στην Πλατεία Συντάγματος να φέρει πίσω τον Ελβις Πρίσλεϊ (ο οποίος, ως γνωστόν, δεν πέθανε αλλά έχει απαχθεί από εξωγήινους) μαζί με τον Μπιν Λάντεν, ο οποίος προφανώς δεν σκοτώθηκε από τους Αμερικανούς αλλά κρύβεται στη χώρα μας με το ψευδώνυμο «Ζέτα Μακρυπούλια». 
 http://www.tanea.gr/empisteytika/?aid=4678447

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου