διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

15 Δεκ 2011

Οργή Σαμαρά για τη «συγχορδία» κατά των εκλογών

Με την επιστροφή του Αντώνη Σαμαρά από το Ισραήλ η ΝΔ αναμένεται ότι θα ανεβάσει κατακόρυφα τους τόνους της αντιπαράθεσης με το «δίδυμο» Παπανδρέου – Βενιζέλου, αλλά και με όλα εκείνα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ που με τον έναν ή τον άλλον τρόπο συντάχθηκαν με τη «γραμμή» Στεφανόπουλου.
Η εντυπωσιακή αναδίπλωση Παπανδρέου για το θέμα των εκλογών, παρά τη συμφωνία που επιτεύχθηκε ενώπιον του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια προκάλεσε την οργή πολλών κορυφαίων στελεχών της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πλέον όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοιχτά για το πως θα κινηθεί ο κ. Σαμαράς σε περίπτωση που ο χρόνος των εκλογών επιμηκυνθεί επί μακρόν χωρίς να υπάρχει συγκεκριμένος και σοβαρός λόγος
αφού για τη ΝΔ ήδη η κυβέρνηση Παπαδήμου με την εκταμίευση της 6ης δόσης και την ψήφιση του προϋπολογισμού έχει κάνει το ένα από τα δυο βήματα για τα οποία πήρε εντολή από τον Κ. Παπούλια.

Ο κ. Παπανδρέου ο οποίος όλο το προηγούμενο διάστημα είχε επιλέξει να μείνει στα μετόπισθεν εμφανίστηκε χθες στο ελληνοαμερικανικό επιμελητήριο ζητώντας να μείνει η συγκεκριμένη κυβέρνηση για ένα σημαντικό, όπως είπε, χρονικό διάστημα για να μπορέσει να ολοκληρώσει ένα εθνικό έργο.



Η χθεσινή ημέρα, σύμφωνα με στελέχη της ΝΔ, ήταν απολύτως ενδεικτική για το πως κινούνται στο ΠΑΣΟΚ και όχι μόνον ως προς τις εκλογές αφού εκτός από τον κ. Παπανδρέου, στενοί συνεργάτες του Λουκά Παπαδήμου έσπευσαν να κλείσουν το θέμα με ταυτόχρονη σχεδόν εμφάνισή τους στους δημοσιογράφους.

Στην πρώτη του συνάντηση με τους πολιτικούς συντάκτες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και υπουργός Επικρατείας Παντελής Καψής χρησιμοποίησε τη φράση του κ. Σαμαρά «δεν είμαστε αγκαλιά με το ημερολόγιο» για να αποτυπώσει τις προθέσεις του Μαξίμου σχετικά με τις κάλπες και τη συμφωνία της 19ης Φεβρουαρίου.

Την ίδια ώρα ένας εκ των πλέον στενών συνεργατών του Πρωθυπουργού, ο έτερος υπουργός Επικρατείας Γιώργος Σταυρόπουλος στη Βουλή έλεγε ότι ο κ. Παπαδήμος ουδέποτε μίλησε για συγκεκριμένη ημερομηνία εκλογών ούτε καν στις προγραμματικές δηλώσεις.

«Όταν μία κυβέρνηση έχει ψήφο εμπιστοσύνης μπορεί να κυβερνήσει όσο έχει αυτήν την ψήφο εμπιστοσύνης» σημείωσε...

«Συγχορδία κατά των εκλογών»

Στη ΝΔ μιλούν ανοιχτά για «συγχορδία κατά των εκλογών» που ξεκινά από το ίδιο το ΠΑΣΟΚ, προκειμένου ο Γ. Παπανδρέου να κερδίσει χρόνο για τις εσωκομματικές εξελίξεις και οι «δελφίνοι» να προετοιμαστούν για τη μάχη της διαδοχής.

«Ο κ. Παπανδρέου δεν ήξερε τι υπέγραφε όταν συμφωνούσε στο Προεδρικό Μέγαρο; Δεν μπορεί ο βίος της κυβέρνησης να συναρτάται από τις ισορροπίες μέσα στο ΠΑΣΟΚ» δήλωσε ο γραμματέας πολιτικού σχεδιασμού της ΝΔ, Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Νωρίτερα, μέσω του Real fm 97.8 ο εκπρόσωπος της ΝΔ Γιάννης Μιχελάκης είχε τονίσει ότι «η 19η Φεβρουαρίου είναι η καταλληλότερη ημερομηνία για τις εκλογές» αφήνοντας ανοιχτό το ενδεχόμενο μικρής μόνο παράτασης μίας έως δυο εβδομάδων.

«Γιατί πρέπει τα προβλήματα του ΠΑΣΟΚ να τα μεταφέρουμε στην πατρίδα» διερωτήθηκε ο κ. Μιχελάκης και επέμεινε στην ανάγκη ισχυρής λαϊκής εντολής σε μία κυβέρνηση που θα διαπραγματευθεί με τους εταίρους και δανειστές μας.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, και με τον Γ. Καρατζαφέρη να αφήνει ορθάνοιχτο το ενδεχόμενο να άρει τη στήριξή του στην κυβέρνηση Παπαδήμου, σε περίπτωση λήψης νέων μέτρων με περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, στον τρίτο όροφο της Λ. Συγγρού εξετάζονται όλες οι παράμετροι για τον τρόπο αντίδρασης της ΝΔ σε περίπτωση που η περιρρέουσα ατμόσφαιρα δείξει ότι οι εκλογές πάνε πολύ πίσω.

Ο κ. Σαμαράς σε καμία περίπτωση δεν θέλει να κατηγορηθεί ότι υπονομεύει την κυβέρνηση Παπαδήμου με συνεχείς αναφορές στις εκλογές. Για τον πρόεδρο της ΝΔ η συμφωνία που υπάρχει στο τραπέζι είναι δεσμευτική, αφού προέρχεται από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και υπουργό των Οικονομικών Ε. Βενιζέλο, ωστόσο, αυτό που δείχνει να τον ανησυχεί περισσότερο τώρα είναι οι εξελίξεις στο θέμα της ανταλλαγής των ομολόγων, καθώς η συμμετοχή των ιδιωτών αποδεικνύεται το μεγάλο «αγκάθι» της συμφωνίας για το κούρεμα του ελληνικού χρέους.
 http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=111482&catID=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου