διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

19 Ιαν 2012

Η νο1 εταιρία πώλησης ελληνικού γιαουρτιού των ΗΠΑ είναι .... τουρκική

Σε πρόσφατο ρεπορτάζ μας παρουσιάσαμε την επιτυχία της εταιρίας Chobani στις ΗΠΑ, η οποία είναι πλέον η πρώτη σε πωλήσεις γιαουρτιού σε ολόκληρη τη χώρα έχοντας αφήσει πίσω της γίγαντες. Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία το ελληνικό γιαούρτι όχι μόνο έχει κατακτήσει τις καρδιές των Αμερικανών αλλά και κερδίζει συνεχώς έδαφος έναντι των υπολοίπων περνώντας στην πρώτη θέση με διαφορά.Και πάνω που αισθανθήκαμε πως αυτή ήταν μια ευκαιρία για να νιώσουμε λίγη εθνική περηφάνεια, ένας αναγνώστης του XrimaNews.gr μας έστειλε στοιχεία που δείχνουν πως η εταιρία με το ελληνικό γιαούρτι είναι .. τουρκική.
"Προφανώς, δεν πρόκειται για εξαγωγική μας επιτυχία, αλλά για ακόμα μία περίπτωση παραχάραξης προέλευσης προϊόντος και πλουτισμού μέσω αυτής, βρίσκοντας χώρο από την ανυπαρξία των δικών μας εταιριών που προσβλέπουν μόνο σε επιδοτήσεις, καρτέλ, κλπ" γράφει ο αναγνώστης και δυστυχώς φαίνεται να έχει δίκαιο.

Αναζητώντας στοιχεία για την εταιρία Chobani διαπιστώσαμε πως ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης της είναι ο Hamdi Ulukaya, Τούρκος που μετανάστευσε στις ΗΠΑ σε μεγάλη ηλικία. Δημιούργησε μία εργοστασιακή μονάδα και ένα δίκτυο πώλησης ελληνικού γιαουρτιού και κατέκτησε την Αμερική. Τα σχόλια περιττά..
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου