διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

11 Ιαν 2012

Ο αριστερός λαϊκισμός και ο... κυνικός κ. Παπαδήμος

Σήφης Πολυμίλης
 Για μια φορά ακόμα Μέρκελ και Σαρκοζί προειδοποίησαν χθες ότι προϋπόθεση για να πάρει η Ελλάδα το νέο δάνειο, είναι να εφαρμόσει απολύτως τη συμφωνία του Οκτωβρίου και να υλοποιήσει όλες τις δεσμεύσεις που θεωρεί αναγκαίες η τρόικα. Με απλά λόγια δηλαδή για όσους κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν, πρέπει να προχωρήσουν όλα τα περιβόητα διαρθρωτικά μέτρα που θεωρούν αναγκαία για αύξηση της ανταγωνιστικότητας συν όποια επιπλέον μέτρα χρειαστούν για να καλυφθούν οι τρύπες του 2011. Μπορούμε λοιπόν να σφυρίζουμε αδιάφοροι, να αρνιόμαστε οποιοδήποτε μέτρο μας θίγει, να κάνουμε όσες καθυστερήσεις θέλουμε, αρκεί να έχουμε υπόψη μας ότι θα κάνουν κι αυτοί το ίδιο για τα 89 δις που περιμένουμε για να μην χρεοκοπήσουμε εδώ και τώρα...Μπορούμε επίσης να θεωρήσουμε ότι μας εκβιάζουν για μια ακόμα φορά και ότι έχουμε και εμείς περιθώρια να κάνουμε το ίδιο όπως διακηρύσσουν διάφοροι στην Αριστερά, αφού όπως υποστηρίζουν η τύχη της ευρωζώνης τουλάχιστον, περνάει από τα χέρια μας. Αρκεί πάλι την επόμενη μέρα να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την όποια κατάσταση βρεθούμε... Γιατί είναι εύκολο να λαϊκίζεις εκ του ασφαλούς και να κατηγορείς τους πάντες ως ξεπουλημένους και υποταγμένους όταν δεν θέλεις να αναλάβεις καμιά ευθύνη. Όπως έκανε χτες για μια φορά ακόμα ο κ. Τσίπρας που κατήγγειλε τον κ. Παπαδήμο και την κυβέρνηση του ότι «με ιδιαίτερο κυνισμό λεηλατούν και απαλλοτριώνουν την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και για αυτό πολύ σύντομα θα λογοδοτήσουν τον ελληνικό λαό».

Ο... κυνικός κ. Παπαδήμος όμως αν δεν κάνω λάθος προσπαθεί να συμμαζέψει το μπάχαλο που βρήκε και να βρει μια λύση, επώδυνη μεν αλλά αναγκαία δε για να μην οδηγηθούμε στη χρεοκοπία και στην επιστροφή στη δραχμούλα, που οι ίδιοι οι οικονομολογούντες αριστεροί κεκράκτες θεωρούν οτι θα έχει δραματικές και πολύ πιο επώδυνες από τις σημερινές συνέπειες για μεγάλο μέρος του ελληνικού λαού και ιδιαίτερα τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους. Να λογοδοτήσει λοιπόν ο κ. Παπαδήμος και οι υπόλοιποι μειοδότες, που μας σφίγγουν άδικα τα λουριά και επιμένουν να συζητούν τις απαιτήσεις της τρόικας για να έρθουν οι λαϊκιστές της Αριστεράς να μας σώσουν με τη μαγική συνταγή τους. Να κάνουν αυξήσεις αντί για μειώσεις μισθών, να κάνουν προσλήψεις αντί για απολύσεις στο Δημόσιο, οπως διακηρύσσουν τόσα χρόνια, γιατί όπως έλεγε και ο κ. Παπανδρέου για αυτούς «λεφτά υπάρχουν»... Από τις υπό κατάρρευση τράπεζες, που προφανώς μόλις τις κρατικοποιήσουν θα αρχίσουν να παράγουν χρήμα με τη σέσουλα, από τις επιχειρήσεις που βάζουν λουκέτο η μια πίσω από την άλλη, από τους μεγαλοφοροφυγάδες γιατί οι μικρό-επαγγελματίες και μαγαζάτορες για την Αριστερά ως γνωστόν είναι παιδιά του λαού που απλώς κλέβουν... δίκαια το άδικο κράτος και πάει λέγοντας...

Δυστυχώς η Αριστερά που κάποτε υποσχόταν ότι θα αλλάξει τον κόσμο έχει υποταχθεί απολύτως σε μια συντηρητική λογική του να μην αλλάξει τίποτε. Η μόνη πολιτική της πρόταση είναι να καταγγέλλει τους πάντες και τα πάντα και να χαδεύει τα αυτιά όσων δικαίως ή αδίκως θίγονται από την κρίση. Η αλληλεγγύη της εξαντλείται στα μεγάλα λόγια, στις εύκολες και ανέξοδες υποσχέσεις, ακολουθώντας πιστά τη συνταγή των κομμάτων εξουσίας που υποτίθεται ότι καταγγέλλει... Αν αυτό λέγεται αριστερή πολιτική ευτυχώς που υπάρχει ακόμα ο... κυνικός κ. Παπαδήμος.
 http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=438215&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου