διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

13 Ιαν 2012

Η νύχτα των μεγάλων μαχαιριών


Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Η χθεσινή νύχτα ήταν μια μεγάλη νύχτα για την αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους και μια αγωνιώδης προσπάθεια των τραπεζιτών του IIF,του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποφύγουν το πιστωτικό γεγονός. Μια εξέλιξη που θα έθετε σε αμφιβολία το κύρος των φορέων αυτών και θα αποτελούσε την μεγάλη νίκη των αγορών.
Το ελληνικό πρόβλημα αποτελεί ένα θρίλερ δίχως τέλος. Μια υπόθεση που ξεκίνησε από την υπερχρέωση μιας μικρής χώρας και έχει θέσει σε συναγερμό το παγκόσμιο χρηματοπιστωτικό σύστημα. Η μεγαλύτερη αναδιάρθρωση στην παγκόσμια οικονομική ιστορία επιχειρείται να περάσει αλώβητη
ενώ τα ομόλογα κόβονται στην κυριολεξία στη μέση.
Ότι και να γίνει για την χώρα μας είναι καλό. Απαλλάσσεται από ένα χρέος που δεν θα μπορούσε να πληρώσει ποτέ και μπαίνει σε μια καινούργια πορεία και μάλιστα με διαφορετικούς πρωταγωνιστές. Ομως το θρίλερ δεν έχει ακόμα τελειώσει, δεν είναι λίγοι εκείνοι που περιμένουν να βγουν τα μεγάλα μαχαίρια που θα ταλαιπωρήσουν περαιτέρω την πραγματική οικονομία αν έχουμε πιστωτικό γεγονός.
Το πέρασμα στην επόμενη μέρα όμως θα γίνει με τον ένα τρόπο ή τον άλλο. Ισως τώρα περισσότερο παρά ποτέ θα πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι θα πρέπει να δράσουν με γνώμονα την καλύτερη τύχη της χώρας και όχι τα μικροσυμφέροντα. 

panagiotis.bousbourelis@capital.grΠηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου