διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

18 Ιαν 2012

Θα χάσουν όσοι παίξουν την χρεοκοπία μας


Του Παναγιώτη Μπουσμπουρέλη

Eνώ η Τρόικα βρισκόταν χθες το βράδυ με εκπροσώπους της Τράπεζας της Ελλάδος, σήμερα αναμένεται η επανεκκίνηση των διαπραγματεύσεων για την επίτευξη της τελικής συμφωνίας για την περικοπή του χρέους, το λεγόμενο PSI, με την έλευση Νταλλάρα στην Αθήνα. Το επιτόκιο δεν αποκλείεται να «παίξει» τώρα στο 3,5%.
Η Moody’s θεωρεί ότι για ένα κούρεμα που θα ξεπεράσει το 50% θα απαιτηθούν 24 δισ. για την ανακεφαλαιοποίηση, ενώ όλοι οι διεθνείς οίκοι έχουν στρέψει την προσοχή τους στην Αθήνα.
Το ΔΝΤ και η Ευρωπαϊκή Ένωση κρατούν σθεναρή στάση απέναντι στους τραπεζίτες και τα hedge funds, πιέζοντας για όρους που θα καταστήσουν το χρέος όσο το δυνατόν πιο βιώσιμο.


Λαγκάρντ και Μέρκελ σκληραίνουν την στάση τους ενώ η πολιτική της ΕΚΤ αποδίδει καρπούς, καθώς τα χρηματιστήρια της Ευρώπης ανεβαίνουν, τα spreads υποχωρούν και οι δημοπρασίες καλύπτονται σε πολύ ικανοποιητικό βαθμό.

Οι ευρωπαϊκές αγορές αρχίζουν να λειτουργούν σταδιακά όλο και ικανοποιητικότερα και το μεγάλο στοίχημα παραμένει η εξομάλυνση της Ελλάδας. Όσοι παίξουν με την χρεωκοπία της χώρας είναι βέβαιο πια ότι θα χάσουν.

panagiotis.bousbourelis@capital.gr



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου