διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

31 Ιαν 2012

«Υπερ-μηχανισμό» διάσωσης του ευρώ σχεδιάζουν Ε.Ε-ΔΝΤ-ΕΚΤ

Ένας «υπέρ-μηχανισμός» διάσωσης του ευρώ με πόρους 1.500 δισ. ευρώ σχεδιάζεται σε στενό κύκλο αξιωματούχων από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ, σύμφωνα με αποκλειστική είδηση που δημοσιεύεται στην ηλεκτρονική σελίδα των γερμανικών Financial Times.
Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας από τις Βρυξέλλες, πρόκειται για τον συνδυασμό τριών μηχανισμών διάσωσης, το χρονοδιάγραμμα για την δημιουργία του οποίου έχει ήδη σχεδιαστεί από το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Το ύψος του αποθεματικού διέρρευσε
, όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα, από τον αμερικανό υπουργό Οικονομικών Τίμοθι Γκάιτνερ, έπειτα από σχετική συνάντηση που είχε με την επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, τον Πρόεδρο της Κεντρικής Ευρωπαϊκής Τράπεζας, Μάριο Ντράγκι, τον Γερμανό υπουργό Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και τον Γάλλο ομόλογό του Φρανσουά Μπαρουέν στο περιθώριο του Παγκόσμιου Οικονομικού Φόρουμ στο Νταβός.
Η εφημερίδα επισημαίνει ωστόσο ότι η πληροφορία δεν έχει επιβεβαιωθεί από τη γερμανική κυβέρνηση, γεγονός που θεωρείται λογικό, καθώς δεν έχει εξασφαλιστεί ακόμη η συναίνεση των κομμάτων που συμμετέχουν στον κυβερνητικό συνασπισμό.
Εκτιμάται πάντως ότι ο μηχανισμός θα μπορεί να εγκριθεί στο ευρωπαϊκό Συμβούλιο του Μαρτίου, όπου θα τεθεί και το ζήτημα του EFSF και του ESM, και να εγκριθεί τον Απρίλιο και από την Σύνοδο του ΔΝΤ.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από AΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου