διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

27 Ιαν 2012

Πνέει τα λοίσθια…

Να το πω όσο πιο απλά γίνεται: αν δεν κάνει κάτι το ΠΑΣΟΚ, κάθε μέρα που περνάει θα είναι χειρότερη για το ΠΑΣΟΚ. Αν δεν κάνει κάτι άμεσα.
Και αυτό επειδή τα κόμματα δεν καταστρέφονται όταν κάνουν λάθος επιλογές ή λάθος πολιτικές, ούτε όταν αποτύχουν στη διακυβέρνηση του τόπου. Καταστρέφονται όταν απαξιωθούν και ακυρωθούν στη συνείδηση του κάθε πολίτη.
Ειλικρινά έχω μείνει με το στόμα ανοιχτό.
Δεν ξέρω πού στηρίζει η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ τη ραθυμία, την αμεριμνησία και την αίσθηση πίστωσης χρόνου που επιδεικνύει.
Δεν ξέρω πώς συμπεραίνει ότι σε μια κοινωνία που βράζει μπορεί το ΠΑΣΟΚ να κινείται με τους δικούς του (ιδιοτελείς) ρυθμούς.
Δεν ξέρω ποιος τους λέει ότι έχουν άπλετο χρόνο στη διάθεσή τους για να τα κουβεντιάσουν και να τα ξανακουβεντιάσουν.
Ξέρω όμως ότι το ΠΑΣΟΚ καταρρέει. Οχι στις δημοσκοπήσεις - αυτό αντιμετωπίζεται... Καταρρέει στη συνείδηση του κόσμου - και αυτό δεν είναι καθόλου απλό να αντιμετωπιστεί.
Διότι τι βλέπει μπροστά του ο πολίτης καθημερινά; Ενα κόμμα χωρίς ηγεσία, χωρίς όργανα, χωρίς πολιτική ραχοκοκαλιά, χωρίς γραμμή, χωρίς ιδεολογικές συντεταγμένες, χωρίς ατζέντα. Ενα κόμμα χωρίς αυτοπεποίθηση και χωρίς ψυχολογία - αλλά ποιος θα εμπιστευτεί ένα κόμμα όταν το ίδιο δεν εμπιστεύεται τον εαυτό του;
Η σκληρή αλήθεια είναι ότι χρόνος δεν υπάρχει διότι έχει τελειώσει προ πολλού. Και ότι το ΠΑΣΟΚ πνέει τα λοίσθια.
Μάλλον φυσιολογικά. Υπάρχει κανείς που πιστεύει ότι ένα κόμμα μπορεί να επιζήσει αν δεν λογαριαστεί με τον εαυτό του;
Αν δεν αναρωτηθεί ειλικρινά τι έφταιξε και γιατί απέτυχε; Αν δεν ομολογήσει τα λάθη και τις αστοχίες του; Αν δεν εξηγήσει γιατί οδηγήθηκε χαζοχαρούμενα σε μια πολιτική που κατέστρεψε τον τόπο;
Υπάρχει κόμμα που μπορεί να επιζήσει με έναν παραιτημένο αρχηγό να κόβει βόλτες κάπου στην Κόστα Ρίκα ή στην Παταγονία; Ή μήπως υπάρχει κόμμα που μπορεί να επιζήσει χωρίς μια στοιχειώδη προσωπική και πολιτική αλληλεγγύη μεταξύ των στελεχών του;
Κακά τα ψέματα, η διακυβέρνηση Παπανδρέου οδήγησε τον τόπο στην πιο καταστροφική διετία της πρόσφατης ιστορίας του και στη σημερινή τραγική κατάσταση. Το ΠΑΣΟΚ πληρώνει το βαρύ κόστος αυτής της αποτυχίας. Και το ερώτημα πλέον είναι αν θα μπορέσει να ξαναγεννηθεί από τις στάχτες.
Τίποτα δεν είναι δεδομένο. Είναι σίγουρο όμως ότι αποκλείεται όχι να ξαναγεννηθεί, αλλά ούτε καν να επιζήσει με τα σημερινά του καμώματα.
Και ακόμη πιο σίγουρο είναι ότι δεν διαθέτει κανένα περιθώριο χρόνου για να το κατανοήσει.
Κάτι να κάνει, λοιπόν, αλλά επειγόντως. 
 

Πνέει τα λοίσθια…

 http://www.tanea.gr/empisteytika/?aid=4689737

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου