διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

21 Ιαν 2012

Το (προεκλογικό;) διεθνές tour του Σαμαρά


Της Μαρίνας Μάνη

Το… πλάνο που είχε θέσει ο Αντώνης Σαμαράς το φθινόπωρο για το φιλόδοξο διεθνές tour του σιγά-σιγά καλύπτεται. Μετά το Τελ Αβίβ, που αποτέλεσε τον πρώτο σταθμό στα μέσα Δεκεμβρίου, σειρά παίρνει την επόμενη εβδομάδα η Μόσχα, ενώ στα σκαριά βρίσκεται και το υπερατλαντικό ταξίδι στις ΗΠΑ.
Επενδύσεις, ενεργειακό και Εφραίμ
Η επίσκεψη στη ρωσική πρωτεύουσα προετοιμάζεται εδώ και καιρό από το διπλωματικό γραφείο του κ. Σαμαρά. Γίνεται σε μία περίοδο που οι ελληνο-ρωσικές σχέσεις δεν είναι ιδιαίτερα θερμές (λόγω ενεργειακού και προφυλάκισης Εφραίμ), όπως φάνηκε κι από την ψυχρολουσία που μας επιφύλαξε η Μόσχα χθες στο ΔΝΤ
, οπότε ο αρχηγός της ΝΔ ευελπιστεί ότι η συνάντησή του με τον Ρώσο πρωθυπουργό Βλαντιμίρ Πούτιν θα συμβάλλει στη βελτίωση αυτών των σχέσεων – υπενθυμίζεται δε ότι η Λ. Συγγρού, παρά την τυπική ουδετερότητα που κράτησε στο θέμα Εφραίμ, δεν έκρυψε τη διαφωνία της για την τροπή που πήρε η υπόθεση.
Από το επιτελείο του κ. Σαμαρά, πάντως, προβάλλονται με έμφαση τα ραντεβού που έχουν κλειστεί με οικονομικούς παράγοντες της Ρωσίας καθώς, όπως λένε, έχουν εκφράσει ενδιαφέρον για ένα «μεγάλο επενδυτικό πρόγραμμα στην Ελλάδα» μετά την επανεκλογή Πούτιν στην προεδρία της χώρας.
Στις ΗΠΑ με «ψήφο της διασποράς»
Το άλλο «μεγάλο» ταξίδι, στις ΗΠΑ, σχεδιάζεται να γίνει κάπου προς τα τέλη Μαρτίου. Γιατί τότε; Διότι μία επίσκεψη στην Ουάσιγκτον σε ελληνική προεκλογική περίοδο (πλην απροόπτου, όσον αφορά το… προεκλογική) θεωρείται «καλή κίνηση» και, επιπλέον, θα συμπέσει με τις πανηγυρικές εκδηλώσεις της ελληνικής ομογένειας επ΄ αφορμή της 25ης Μαρτίου.
Δεν είναι καθόλου τυχαίο ότι η Λ. Συγγρού επέλεξε να γνωστοποιήσει χθες την πρόθεσή της να καταθέσει πρόταση νόμου για την ψήφο των αποδήμων – δηλαδή τη δυνατότητά τους να συμμετέχουν στις ελληνικές εθνικές εκλογές από τον τόπο διαμονής τους.
Με αυτή την πρόταση «ανά χείρας» θα απευθυνθεί ο κ. Σαμαράς στο σημαντικό (αριθμητικά και πολιτικά) τμήμα των ομογενών που ζουν στις αμερικανικές μεγαλουπόλεις, προσδοκώντας να το ανταποδώσουν οικονομικά και εκλογικά στη ΝΔ.

Τρίτη απόπειρα
Για την ιστορία, πάντως, είναι η τρίτη φορά που παίρνει το δρόμο προς τη Βουλή μία πρόταση νόμου για «ψήφο της διασποράς». Οι άλλες δύο απόπειρες (επί γαλάζιας διακυβέρνησης) απέτυχαν καθώς διαφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση – μη Αριστερά διότι είναι αντίθετη γενικά και το ΠΑΣΟΚ επειδή τα νομοσχέδια Παυλόπουλου δεν περιελάμβαναν την «επιστολική ψήφο», δηλαδή την ψήφο μέσω πραγματικού ή ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, περιορίζοντας την ψηφοφορία σε κάλπες στα κατά τόπους Προξενεία και Πρεσβείες…
Το φιλόδοξο διεθνές tour του κ. Σαμαρά περιλαμβάνει επιπλέον την Κίνα και τη Μ. Βρετανία.
 http://www.capital.gr/News.asp?id=1385757



Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου