διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

15 Φεβ 2012

Καψώνι!

Έπειτα από πολλές ημέρες επίπονων διαπραγματεύσεων της κυβέρνησης με την τρόικα υπήρξε συμφωνία σε ένα τριετές οικονομικό πρόγραμμα ύψους 14 δισ. ευρώ! Το οποίο περιλαμβάνει πλήθος περιοριστικών και άλλων μέτρων, που καμία κυβέρνηση δεν θα αποφάσιζε υπό κανονικές συνθήκες.

Παρά ταύτα, το θηριώδες οικονομικό πρόγραμμα, που προκάλεσε σεισμό στα ελληνικά κόμματα και κατέκαψε την Αθήνα, παρέμεινε εκκρεμές για τους εταίρους και τους δανειστές, επειδή δεν ήταν απολύτως διευκρινισμένη η μέθοδος περικοπής 300 εκατ. ευρώ από τις κύριες και τις επικουρικές συντάξεις και επειδή υπήρχαν αμφιβολίες για την αποτελεσματική περικοπής άλλων 325 εκατ. ευρώ. Και ακόμη επειδή δεν υπήρχε έγγραφη δέσμευση των πολιτικών αρχηγών των δύο κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση Παπαδήμου.

Την Τρίτη , έπειτα από επίπονες προσπάθειες, συμφωνήθηκε η μέθοδος περικοπής των συντάξεων, εκρίθησαν επαρκή άλλα μέτρα περιστολής δαπανών ύψους 150 εκατ. ευρώ και έμενε προς αναζήτηση η μείωση άλλων 175 εκατ. ευρώ.

Επίσης είχαν παρασχεθεί διαβεβαιώσεις στις Βρυξέλλες ότι οι δύο πολιτικοί αρχηγοί θα υπέγραφαν το πρωί της Τετάρτης.

Εναντι της μικρής εκκρεμότητας οι «αλληλέγγυοι» εταίροι και σύμμαχοι αρνήθηκαν την έκτακτη σύνοδο του συμβουλίου υπουργών Οικονομικών και περιορίσθηκαν σε μια διερευνητική τηλεδιάσκεψη, το αποτέλεσμα της οποίας δεν ήταν δυνατόν να προβλεφθεί μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές.

Ωστόσο ακόμη κι ο πιο καλοπροαίρετος αντιλαμβάνεται ότι οι ευρωπαίοι φίλοι μάς αντιμετωπίζουν με τρόπο σχεδόν εχθρικό. Συμπεριφέρονται στην Ελλάδα και στον λαό της όπως οι λοχίες στους νεοσύλλεκτους.

Από καψώνι σε καψώνι μας πάνε, σαν να μην μας θέλουν. Εκτός και δεν αντιλαμβάνονται ότι με τα καμώματα τους προσβάλλουν και εξοργίζουν τον ελληνικό λαό. Οπως και αν έχει χρειάζεται να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να παίζουν. Αν δεν μας θέλουν στην ευρωζώνη ας μας το πουν.

Αλλιώς ίσως φθάνει να τους πούμε εμείς αντίο και ας αναλάβουν ακέραιη την ευθύνη για όσα θα ακολουθήσουν. Το καψώνι τους πάντως δεν αντέχεται και πλέον δεν είναι ανεκτό.
 http://www.tovima.gr/opinions/article/?aid=443705&h1=true

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου