διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

1 Μαρ 2012

Είναι απλώς πολύ αργά

Του Κωστα Ιορδανιδη
Αφυπνίστηκαν τα δύο κόμματα εξουσίας -Νέα Δημοκρατία και ΠΑΣΟΚ- και επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τη δημοσκοπική διόγκωση των τριών κομμάτων της μαρξιστικής Αριστεράς, που υπονομεύει το δικομματικό σύστημα της μετεμφυλιακής Ελλάδος, καθώς η αντίθεσή τους στην πολιτική των Μνημονίων -το οποίο απεδέχθη προσφάτως και ο κ. Αντώνης Σαμαράς- προσελκύει σε αυτά ψηφοφόρους όχι μόνον από το «σοσιαλιστικό στρατόπεδο», αλλά και από τον χώρο της Δεξιάς.
Στην ομιλία του την Τρίτη στη Βουλή, ο πρόεδρος της Ν.Δ. επέκρινε με ιδιαίτερη δριμύτητα την Αριστερά, που «μπορεί να μην κυβέρνησε ποτέ, άλλα άσκησε επιρροή και στήριξε καταστάσεις νοσηρές και στρεβλώσεις απίστευτες».
Πριν από λίγο διάστημα, ο κ. Σαμαράς είχε επισκεφθεί την αστυνομία, για να στηρίξει τους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας, μετά την πυρπόληση των Αθηνών. Θα ήταν αφελές να αποδώσει κανείς τη στάση του προέδρου της Ν.Δ. στην προσχώρηση των δύο βουλευτών του ΛΑΟΣ, καθώς τα γνήσια αντανακλαστικά του είναι πολιτικού της Δεξιάς.
Από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ, ήδη επί της ηγεσίας του κ. Γιώργου Παπανδρέου και κυριότατα προσφάτως, ο αντιπρόεδρος της κυβερνήσεως και επίδοξος «δελφίνος» για την ηγεσία του κόμματος που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, κ. Ευάγγελος Βενιζέλος, άσκησε κριτική οξύτατη στη μαρξιστική Αριστερά· διότι, όπως σημείωσε, η Αριστερά προκρίνει την επιστροφή στη δραχμή, την έξοδο από το ευρώ, που θα οδηγήσει σε ολοσχερή καταστροφή της χώρας και σε πλήρη εξαθλίωση των πολιτών. Με την πληθωρική του ρητορεία και το πάθος του κατά την εκφορά των επιχειρημάτων του, ωστόσο, υπάρχει βέβαια κίνδυνος να ενισχύσει ο κ. Βενιζέλος τη ροπή προς τη δραχμή, αλλά η ανάπτυξη του θέματος αυτού παρέλκει, επί του παρόντος.
Ενδιαφέρουσα η προσπάθεια συμπήξεως «αντισυμμοριακού μετώπου», για να χρησιμοποιήσει κανείς ορολογία του παρελθόντος. Αλλά εξεδηλώθη με καθυστέρηση σημαντικότατη. Στη διάρκεια της μεταπολιτεύσεως, η Αριστερά κατίσχυσε ιδεολογικώς έναντι όλων των αστικών κομμάτων. Οχι με τις διαδηλώσεις της, αλλά με την κυριαρχία της στον πολιτιστικό τομέα. Πέραν τούτου, με τη σύμπραξη της κομμουνιστικής Αριστεράς, το 1989, στη διακυβέρνηση της χώρας από τη Νέα Δημοκρατία και, στη συνέχεια, στη στήριξη της κυβερνήσεως Ν.Δ. και ΠΑΣΟΚ υπό τον Ξενοφώντα Ζολώτα, νομιμοποιήθηκε ο ρόλος της ως πολιτικής δυνάμεως στην Ελλάδα.
Η μαρξιστική Αριστερά δεν είναι πλέον απλώς μέρος του συστήματος· είναι το κυρίαρχο σύστημα. Και η αναίρεση αυτού του δεδομένου δεν πραγματοποιείται με ευκαιριακούς ελιγμούς, σε λίγους μήνες, εν όψει εκλογών, ιδίως όταν η οικονομία έχει καταρρεύσει, η μεσαία τάξη εξαφανίζεται και τα εισοδήματα απομειώνονται.
Με τις αλόγιστες πολιτικές τους, πρωτίστως το ΠΑΣΟΚ αλλά εν μέρει και η Ν.Δ., η φυσιογνωμία της οποίας υφίσταται διαρκώς διάφορες μεταλλάξεις, διατάραξαν τον οίκο τους και θα κληρονομήσουν άνεμον για να επικαλεσθεί κανείς και τις Γραφές. Μαζί με αυτούς και όλοι εμείς, πολίτες αυτής της χώρας, που όταν δημιουργήθηκε φιλοδοξούσε να είναι το πρότυπο Βασίλειο της Δύσεως στην Ανατολή.
 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_01/03/2012_430549

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου