διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

7 Απρ 2012

Ή ρήξη με το σύστημα, ή μεταπολίτευση αλά ιταλικά!

Γράφαμε στις 24/4/2010 (Η διάλυση του πολιτικού συστήματος και ο Σαμαράς):
Βρισκόμαστε μπροστά σε μεγάλες εξελίξεις. Το παρηκμασμένο πολιτικό σκηνικό που έφαγε τον αγλέουρα από την Μεταπολίτευση και δώθε καταρρέει.
Το  πολιτικό σύστημα που οδήγησε τη χώρα σε αυτό το σημείο χάνει τον έλεγχο των κινήσεων και μπροστά στον κίνδυνο να  χάσει και την ανοχή του κοινωνικού σώματος προσπαθεί να διασωθεί πολιτικά προωθεί τα γνωστά και άγνωστα σενάρια συγκυβέρνησης, ή οικουμενικής διακυβέρνησης.
Η Ν.Δ. είναι  ένας  βαριά άρρωστος οργανισμός και  θέλει χρόνο πολύ για να αναταχθεί. Λόγω  όμως των οικονομικών εξελίξεων ο Σαμαράς δεν  έχει πλέον αυτόν τον χρόνο.
Αν αναλώσει το χρόνο του, θα χάσει τον καιρό του και το πιθανότερο είναι  να εγκλωβιστεί σε διαδικασίες από τις οποίες δε θα ξεφύγει  ποτέ.
Θα τον τραβάνε συνεχώς προς τα πίσω.
Αντιθέτως ο Σαμαράς, πρέπει να κινηθεί με κινηματικό τρόπο, να ξαναβρεί όσους τον ανέδειξαν και να δημιουργήσει ρεύμα στην κοινωνία που αναζητά απελπισμένα όραμα να ακουμπήσει
Και για να γίνει αυτό, πρέπει να εκφράσει την λαϊκή δυσαρέσκεια και να δώσει ελπίδα.
Ο δρόμος αυτός θα είναι μοναχικός.
Θα διακινδυνεύσουμε επίσης μια πρόβλεψη και θυμηθείτε την ώρα που το γράψαμε: Ο Σαμαράς δεν θα γίνει πρωθυπουργός με τη ΝΔ. Το μόνο που μπορεί να κάνει είναι να θάψει το «πτώμα» τηςκαι εννοούμε φυσικά το «πτώμα» του μηχανισμού της.
Ο Σαμαράς θα γίνει πρωθυπουργός με τις θέσεις του, τα πιστεύω του και την αξιοπιστία του.
Κι άλλες (προφητικές) διαπιστώσεις
Ένα χρόνο και κάτι μήνες μετά, στις 02/07/011 (Ο Αντώνης Σαμαράς μπροστά στη Νέα Μεταπολίτευση) γράφαμε:
Πέρα από τις ανυπέρβλητες δυσκολίες ,που αφορούν στη κατάσταση της χώρας , ο Α. Σαμαράς έρχεται και θα έλθει στο εγγύς μέλλον   αντιμέτωπος  με μια αυτοτροφοδοτούμενη κρίση που θα προέρχεται από το κόμμα και το προσωπικό του. Αυτό είναι φανερό ήδη στις δημοσκοπήσεις.
Με αυτό το κόμμα κι αυτό το προσωπικό δεν θα μπορέσει ούτε δέκα μέρες να κυβερνήσει. Αυτό είναι νομοτέλεια.
Είναι προφανές ότι οι μεταπολιτεύσεις αναδεικνύουν ηγέτες σύμβολα.
Τον Κ. Καραμανλή η μεταπολίτευσή του 74, τον Ερντογάν η μεταπολίτευση στην Τουρκία, τον Μπερλουσκόνι αυτή της Ιταλίας
Ο Κ. Καραμανλής (προδικτατορικός πολιτικός όντας)   σηματοδότησε τη δική του μεταπολίτευση ιδρύοντας καινούργιο κόμμα.
Ένα άλλο χαρακτηριστικό των μεταπολιτεύσεων είναι ότι τα κυρίαρχα κόμματα που δημιουργούνται δεν έχουν (αρχικά τουλάχιστον) πολυσυλλεκτικό χαρακτήρα αλλά Εθνικό.
Η παταγώδης αποτυχία της Ν.Δ.   να εξελιχθεί σε κυρίαρχη πολιτική, εθνική κι όχι πολυσυλλεκτική δύναμη οφείλεται στο ότι ακολούθησε τους δρόμους της πολυσυλλεκτικότητας, που οδηγούν εύκολα στο χάιδεμα όλων κι ως εκ τούτου στο σημερινό απερίγραπτο αδιέξοδο, κι όχι τον δύσκολο δρόμο του πραγματικά φιλολαϊκού  κόμματος που μπορεί να προέλθει μέσα από τους δρόμους της ιδεολογίας και του πολιτισμού.
Το τρένο της Ιστορίας θα σφυρίξει μια φορά
Και από τις δύο αναρτήσεις πέρασε καιρός πολύς. Μια “αιωνιότητα” θα έλεγε κανείς λόγω του ορυμαγδού των αλλεπάλληλων ανατροπών στην πολιτική και την κοινωνία.  Όλα όσα όμως γράφαμε τότε επιβεβαιώνονται τώρα πλήρως.
Το τέλος των πολυσυλλεκτικών κομμάτων γράφεται τις ημέρες αυτές.Τα παραδοσιακά κόμματα εξουσίας, το ΠΑΣΟΚ και Η ΝΔ κλονίζονται συθέμελα από μια πρωτοφανή απαξίωσή τους στο εκλογικό σώμα.
Τα κόμματα αυτά τελείωσαν. Αυτό το πολιτικό προσωπικό χρεοκόπησε.
Αν λοιπόν όσα γράφαμε πέρυσι και πρόπερσι  επιβεβαιώνονται σήμερα, τότε ισχύουν και όσα προτείναμε τότε ως διέξοδο και έχουμε επαναλάβει εδώ δεκάδες φορές.
Η λύση συνεπώς δεν μπορεί παρά να είναι ουσιαστική και ριζική, να έρθουν τα πάνω κάτω και όχι μόνο μια οικονομική επανεκκίνηση.
Ο Σαμαράς, πρέπει να κινηθεί πάλι με κινηματικό τρόπο, να ξαναβρεί όσους τον ανέδειξαν και να δημιουργήσει ρεύμα στην κοινωνία που αναζητά απελπισμένα όραμα να ακουμπήσει
Τι κατά τη γνώμη μας πρέπει να γίνει; Το έγραψε χθες ένας φίλος από την επαρχία  και για αυτό το αναρτήσαμε, επειδή μάλλον όλοι τα ίδια λέμε – εκτός των καρεκλοκενταύρων της Συγγρού:
Να σηκώσει μόνος του το βαρύ φορτίο ο Σαμαράς. Να βγεί μπροστά, να εξηγήσει, να προτείνει, να τα πει χοντρά χύμα και τσουβαλάταΝα δώσει όραμα και ελπίδα. Οι πολίτες  αυτό περιμένουν. Με πειστικό λόγο και αλήθειες, έστω κι αν πονάνε, θα κερδίσει την εμπιστοσύνη τους και η αξιοπιστία τότε θα κερδίσει την εμπιστοσύνη του λαού. Να το κάνει επαναλαμβάνουμε μόνος του. Διότι αν περιμένει από καμένα χαρτιά, υπονομευτές και πολιτικά τσουτσέκια τηλεοπτικών τραπεζιών, θα περιμένει πολύ….
Κάποτε ο αρχηγός του υπογείου διαμερίσματος της υποτιθέμενης κεντροδεξιάς πολυκατοικίας απευθύνθηκε με ψόγο στον Αντώνη Σαμαρά αποκαλώντας τον «Τρελλαντώνη».
Δεν γνώριζε (απαίδευτος ων) ότι εκείνη την στιγμή φωτογράφιζε τον άνθρωπό που σήμερα έχει ανάγκη όσο ποτέ η Ελλάδα.
Έναν “Τρελλαντώνη” που με σύμμαχο την ιδεολογία και τον πολιτισμό, με λόγο όχι πολιτικά  ορθό όπως θέλουν οι επικυρίαρχοι ,αλλά εθνικά ωφέλιμο όπως απαιτεί το έθνος, θα διαλύσει ότι ετοιμόρροπο και θα θεμελιώσει σε ότι υγιές ,γκρεμίζοντας πρώτα απ όλα το κόμμα στο οποίο προεδρεύει.
Το έθνος απαιτεί πλέον πράξεις.
Μόνο έτσι ο Σαμαράς θα διασωθεί και θα περάσει στις χρυσές σελίδες της ιστορίας. Διαφορετικά θα γευτούμε μια μεταπολίτευση αλά Ιταλία.
FactorX
 http://www.antinews.gr/2012/04/07/155088/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου