διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

16 Απρ 2012

Δημοσίευμα της «Μιλιέτ» αναφέρει σχέδιο αναγνώρισης των Κατεχομένων της Κύπρου

Σχέδιο για διεθνή αναγνώριση των κατεχομένων της Κύπρου, κι αν δεν τα καταφέρει, για προσάρτηση, θα θέσει σε εφαρμογή η τουρκική πλευρά, εάν δεν υπάρξει λύση στο Κυπριακό μέχρι την 1η Ιουλίου, αναφέρει σε δημοσίευμά της η τουρκική εφημερίδα «Μιλιέτ».
Οι τρεις φάσεις του σχεδίου είναι η ανακοίνωση της επιθυμίας της τουρκικής πλευράς για διεθνή αναγνώριση των κατεχομένων, άνοιγμα των Βαροσίων, μετονομασία της λεγόμενης "ΤΔΒΚ" σε "Τουρκοκυπριακό Κράτος" για διεθνή αναγνώριση και αν δεν στεφθούν με επιτυχία οι κινήσεις αυτές, προσάρτηση των κατεχομένων από την Τουρκία.
Η «Μιλιέτ» γράφει ότι [η μετονομασία θα γίνει σύμφωνα με τον όρο Τουρκοκυπριακό Κράτος που αναφερόταν στο σχέδιο Ανάν]. Τονίζει επίσης ότι τα κατεχόμενα «από το 2004 εκπροσωπούνται ως Τουρκοκυπριακό Κράτος στην Οργάνωση Ισλαμικής Διάσκεψης και υποστηρίζεται πως με τη κίνηση αυτή, οι 57 χώρες μέλη του οργανισμού, θα αναγνωρίσουν το "Τουρκοκυπριακό Κράτος"».


Σύμφωνα με τον ανώτερο αξιωματούχο τον οποίο επικαλείται η "Μιλιέτ", «φαίνεται πως εξαιτίας του ότι οι Ελληνοκύπριοι αποφεύγουν τη λύση, δεν θα υπάρξει κάποια πρόοδος εντός του 2012», ενώ «με την Ελληνοκυπριακή προεδρία στην ΕΕ από την 1η Ιουλίου, θα διακοπούν και οι σχέσεις της Τουρκίας με την ΕΕ». Ο αξιωματούχος σημειώνει ότι «μετά την ημερομηνία αυτή δεν αναμένεται να συνεχιστούν οι συνομιλίες στην Κύπρο».

Ο αξιωματούχος αναφέρει ότι από την πρώτη Ιουλίου η τουρκική πλευρά θα ξεκινήσει διπλωματική επίθεση και υπογραμμίζει πως η διεθνής αναγνώριση των κατεχομένων ως ΤΔΒΚ, «εμποδίζεται με αποφάσεις του ΟΗΕ».
 http://www.newpost.gr/post/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου