διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

17 Απρ 2012

Τα αναχώματα του ΠΑΣΟΚ συνεργάζονται

«Ναι» στη εκλογική συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες του Πάνου Καμμένου είπε σήμερα το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών του Γιώργου Δημαρά.
Δημαράς και Καμμένος συναντήθηκαν στο Γαλαξίδι την Μεγάλη Παρασκευή και εκεί τα βρήκαν.
Ορισμένοι «Ανεξάρτητοι» θα αναθαρρήσουν βεβαίως. Άλλοι όμως υποστηρίζουν ότι κόμμα Καμμένου «καίγεται» από τον καιροσκοπισμό του αρχηγού του και των κορυφαίων στελεχών του. Έχει μαζέψει κάθε καρυδιάς καρύδι, θυμίζοντας τον ΛΑΟΣ την πρώτη περίοδο της συγκρότησής του. Έχει ακροδεξιούς, δεξιούς, απολίτικους, ΠΑΣΟΚους (όπως τον Δημαρά), μέχρι και μέλη της «Σπίθας» του Θεοδωράκη. Αυτό το συνονθύλευμα πορεύεται με κριτήριο την επόμενη δημοσκόπηση. Θέλει να καταγραφεί όσο το δυνατόν πιο ψηλά, για να συγκροτήσει ψηφοδέλτια σε όλη την Ελλάδα – σε αυτό ο Δημαράς θα τον βοηθήσει πολύ γιατί έχει έτοιμους υποψήφιους
σε ορισμένες περιφέρειες.
Παράλληλα ο Δημαράς κατάπιε την ανακοίνωση της 28ης Μαρτίου στην οποία έλεγε: «Το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, δεν έχει συμφωνήσει απολύτως καμία συνεργασία. Σύμφωνα με απόφαση της Πολιτικής Γραμματείας του Κόμματος, η οποία έχει δημοσιοποιηθεί εδώ και καιρό, το Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, απορρίπτει κάθε σενάριο συνεργασίας με τους Ανεξάρτητους Έλληνες. Η θέση μας είναι ότι η κρίση, στην οποία βύθισε τη Χώρα μας, το πολιτικοοικονομικό κατεστημένο επιβάλλει τη συγκρότηση ενός Αντιμνημονιακού Μετώπου Κεντροαριστερής Κατεύθυνσης».
Το «Αντιμνημονιακό Μέτωπο Κεντροαριστερής Κατεύθυνσης» γίνεται με τον Καμμένο; Είναι κεντροαριστερός ο Καμμένος για τα γούστα του Δημαρά;
Ελπίζουν ότι οι δεξιάς προέλευσης υποστηρικτές του Καμμένου θα ψηφίσουν ένα ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και αντιστρόφως οι πασοκογενείς οπαδοί του Δημαρά θα ψηφίσουν έναν ακροδεξιό πολιτικό;
Οι ευθύνες του Τσίπρα

Να σας δώσω, πάντως, και μία άλλη εκδοχή για το ποιος φταίει που ο Δημαράς πάει με τον Καμμένο; Ο ΣΥΡΙΖΑ! Γιατί (και αυτή είναι η εκδοχή του Δημαρά) βαρέθηκε να περιμένει τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει. Στον ΣΥΡΙΖΑ ο Τσίπρας (όπως και ο Γλέζος) ήθελε πολύ τον Δημαρά, αλλά κάποιες συνιστώσες (ΑΚΟΑ, ΔΕΑ)) και ορισμένα στελέχη του, που βλέπουν ότι μπορεί να εκλεγούν, φοβόντουσαν τον Δημαρά. Τώρα που θα χάσουν μερικές δεκάδες χιλιάδες ψήφους, που θα τους έφερνε ο Δημαράς, θα καταλάβουν γιατί η Αριστερά τους δεν μπορεί να ξεκολλήσει από τα μονοψήφια.
Η αυτοϊκανοποίηση του συστήματος με τους δήθεν «αντιμνημονιακούς»
Κατά τα άλλα η  τακτική του συστήματος ΠΑΣΟΚ και της διαπλοκής να δημιουργούν αναχώματα σε προεκλογικές περιόδους δεν είναι τωρινό φαινόμενο.
Και στις προηγούμενες εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση και στις τωρινές η υποψηφιότητα του Γ. Δημαρά λειτουργεί ως «αποροφητήρας κραδασμών» από το σεισμό που έχουν προκαλέσει στη κοινωνία τα μέτρα. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Καμμένο. Ας μην ξεχνάμε επίσης ότι στις εκλογές για την Τοπική Αυτοδιοίκηση οι Καμμένος και Μανώλης πρότειναν τον Δημαρά για υποψήφιο περιφερειάρχη της ΝΔ στην  πρώτη περιφέρεια της χώρας. Φαίνεται ότι το έργο ετοιμαζόταν από τότε.
Να υπενθυμίσουμε τέλος ότι ο κ. Δημαράς ψήφισε «παρόν» στο Μνημόνιο, που απέχει πολύ από το να είσαι «κατά του μνημονίου». Για αυτό το λόγο άλλωστε δεν αρθρώνει  σαφή αντι-μνημονιακό λόγο.
 http://www.antinews.gr/2012/04/17/156444/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου