διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

12 Απρ 2012

ΚΚΕ εναντίον αστικής δημοκρατίας

Tου Aγγελου Στάγκου
Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι η απαξίωση του ελληνικού τουρισμού ως βιομηχανία αποτελεί βασικό στόχο του ΚΚΕ. Τα κτυπήματα που του καταφέρει με διάφορα προσχήματα και διαφορετικούς τρόπους από τότε που η οικονομική κρίση άρχισε να συνταράσσει συθέμελα την Ελλάδα, το αποδεικνύουν. Με ταμπέλα του ΠΑΜΕ, αποκλείει τουρίστες, εμποδίζει κρουαζιερόπλοια, κλείνει λιμάνια, κηρύσσει απεργίες στα πλοία, κλείνει αρχαιολογικούς χώρους, βάζει λουκέτο στην Ακρόπολη και κρεμάει κουρελόπανα από τα τείχη της. Τα κάνει είτε εν όψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου για να στείλει μηνύματα αποθάρρυνσης στους ξένους τουρίστες, όπως έκανε τώρα επιβάλλοντας την απεργία της ΠΝΟ, είτε και μεσούσης της τουριστικής περιόδου.
Αντίθετα με όσα διακηρύσσει, η πρακτική του ΚΚΕ οδηγεί στο αβίαστο συμπέρασμα ότι επιδιώκει τη μείωση του εισοδήματος του μέσου Eλληνα.
Με τη νέα απεργία της η ΠΝΟ «κτύπησε» τον μικροτουρισμό των νησιών και τη μεταφορά προϊόντων από και προς αυτά, πέρα από την ταλαιπωρία στην οποία υπέβαλε τους επίδοξους ταξιδιώτες. Δεν κτύπησε το μεγάλο κεφάλαιο, και άλλωστε τα προσχήματα που επικαλέστηκε δεν αποτελούσαν διαφορές με αυτό, αλλά με την κυβέρνηση. Τιμώρησε δηλαδή την κυβέρνηση, υποτίθεται, αποκλείοντας νησιά, ταξιδιώτες και προϊόντα. Ακόμη χειρότερα, το ΚΚΕ επέβαλε με το στανιό την απεργία στέλνοντας διμοιρίες εγκάθετων του ΠΑΜΕ να διαλύσουν τη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ, μήπως αποφάσιζε αναβολή της απεργίας.
Από όλα αυτά και άλλα, είναι φανερό ότι το ΚΚΕ αποσκοπεί στη μείωση του βιοτικού επιπέδου της ελληνικής κοινωνίας για να υπονομεύσει το αστικό καθεστώς. Εκμεταλλεύεται τις ελευθερίες και την ανοχή της αστικής δημοκρατίας, για να την ανατρέψει κάποια στιγμή. Δεν είναι τυχαίο ότι η Αλέκα Παπαρρήγα έχει επανειλημμένα δηλώσει ότι το κόμμα της αδιαφορεί για τους νόμους και τις δικαστικές αποφάσεις και ότι την απάντησή του τη δίνει στα πεζοδρόμια, στις γειτονιές και στους χώρους εργασίας. Ηδη προανήγγειλε ότι ασχέτως του νωπού εκλογικού αποτελέσματος το ΚΚΕ θα βρίσκεται από την επομένη των εκλογών και πάλι στους δρόμους για να εμποδίσει την εφαρμογή των δεσμεύσεων που έχει αναλάβει το κράτος.
Οσοι λοιδορούν σήμερα τα κόμματα εξουσίας για την κατάντια της κρατικής μηχανής και του κράτους θα πρέπει να θυμούνται ότι το ΚΚΕ και η Αριστερά στό σύνολό τους έχουν συνεισφέρει τα μέγιστα για να φτάσουμε στο συγκεκριμένο αποτέλεσμα. Δεν αρκεί να επισημαίνουμε ότι το ΚΚΕ αρνείται τη διαφάνεια στα οικονομικά των κομμάτων ή ότι καταφεύγει στην υποκρισία της απλής «παρουσίας» όταν ψηφίζεται η τροπολογία για τη χρηματοδότηση των κομμάτων από την πολιτεία.
Είναι καιρός πλέον τα αστικά κόμματα να ξεφύγουν από τον φόβο του «αντικομμουνισμού» που έχει επιβάλει το ΚΚΕ και να το αντιμετωπίσουν επιθετικά με τα αντίστοιχα ιδεολογικά όπλα και βεβαίως με την επιβολή του νόμου και της τάξης. Γιατί δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το ΚΚΕ αγωνίζεται με κάθε τρόπο, ακόμη και με φασιστικές πρακτικές, για την πτώση του αστικού καθεστώτος.
 http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathpolitics_1_12/04/2012_437597

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου