διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

2 Μαΐ 2012

Σε αναποφάσιστους «σημαδεύει» η ΝΔ με επιθετικό non paper κατά Καμμένου, Τσίπρα, ΚΚΕ

Στους αναποφάσιστους…«σημαδεύουν» στη Νέα Δημοκρατία και τα τελευταία κρίσιμα εικοσιτετράωρα θα προσπαθήσουν να πετύχουν και την περαιτέρω αύξηση της συσπείρωσης.
Για να το πετύχει αυτό, εκτός από την αυξημένη δόση επιθετικής ρητορικής έναντι των «Ανεξάρτητων Ελλήνων» και της Χρυσής Αυγής, πλέον η Ν.Δ. επιχειρεί να αναδείξει και τους κινδύνους που κρύβουν κατ’ αυτήν οι προτάσεις του κόμματος του κ. Π. Καμμένου, του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και του ΚΚΕ για την επόμενη ημέρα των εκλογών, αλλά και για την ευρωπαϊκή πορεία της χώρας.
Η επικοινωνιακή εστίαση της Ν.Δ. μέχρι μεθαύριο Παρασκευή, οπότε και κλείνει η προεκλογική περίοδος θα είναι στην αναστήλωση του ηθικού όσων έχουν την άποψη πως είμαστε μπροστά σε κυβερνήσεις συνεργασίας και να εξαλείψει την προεξόφληση της αναμέτρησης της 6ης Μαϊου από το υποσυνείδητο των ψηφοφόρων ή να την περιορίσει τουλάχιστον.
Έχει περιθώρια η Νέα Δημοκρατία να επιτύχει το στόχο της; Βεβαίως, απαντούν υψηλόβαθμα κομματικά στελέχη και θεωρούν ότι όταν θα κάνουν ταμείο το βράδυ των εκλογών θα χαμογελάσουν. Και δίνουν ιδιαίτερη έμφαση στην προσωπική πολιτική και επικοινωνιακή αντεπίθεση του προέδρου της Ν.Δ. κ. Αντ. Σαμαρά τις τελευταίες ημέρες.

Η προσπάθεια είναι μεγάλη για αλλαγή του κλίματος και κυρίως για τον προσεταιρισμό των αναποφάσιστων και της αύξησης της συσπείρωσης, κυρίως μετά την παραλαβή της σκυτάλης του εκλογικού αγώνα από τον κ. Σαμαρά, που κατά πολλούς δίνει μια προσωπική μάχη, χωρίς την ιδιαίτερη βοήθεια αρκετών κορυφαίων όπως λένε κεντρικά στελέχη.
Η σημερινή και η αυριανή ημέρα κρίνεται ιδιαίτερα κρίσιμη για πολλούς λόγους από το επιτελείο του κ. Σαμαρά, καθώς θα το βράδυ θα γίνει η ανοικτή συγκέντρωση της Ν.Δ. στη Θεσσαλονίκη (σε χώρο της ΔΕΘ) και αύριο η κεντρική ομιλία μπροστά στο Ζάππειο Μέγαρο.
Η Ν.Δ. ετοιμάζεται για επίδειξη δύναμης με μεγάλες συγκεντρώσεις, όσο μπορεί να είναι με βάσει και τα δεδομένα της εποχής, ώστε να πείσει τους πολίτες πως ο κ. Σαμαράς από το βράδυ της 6ης Μαϊου θα είναι ρυθμιστής των εξελίξεων.
Για να επιτευχθεί μεγαλύτερο ποσοστό συσπείρωσης και να έχει εκλογικό αποτέλεσμα, ο κ. Σαμαράς θα συνεχίσει στην ασφαλή μέθοδο των διλημμάτων, τα οποία θα θέσει ευθέως ο πρόεδρος της Ν.Δ., όχι μόνο στους οπαδούς του, αλλά και σε εθνικό ακροατήριο και θα επιμείνει και στην απομόνωση της Χρυσής Αυγής.
Εξάλλου, στη Ν.Δ. θεωρούν πολύ σημαντικό το γεγονός ότι υπάρχει πλέον ισχυρό μπλοκ από τις πολιτικές δυνάμεις έναντι της Χρυσής Αυγής, στην οποία, όπως λένε, ο πολιτικός που επιτέθηκε με τόση σφοδρότητα και ένταση ήταν ο κ. Σαμαράς και ακολούθησαν και οι άλλοι.
Οι επικίνδυνες κατά ΝΔ θέσεις Καμμένου, ΣΥΡΙΖΑ και ΚΚΕ
Στο πλαίσιο της τελικής αντεπίθεσης η ΝΔ και θέλοντας να δείξει στους ψηφοφόρους ότι υπάρχουν κόμματα που υποστηρίζουν επικίνδυνες –όπως λένε γαλάζια στελέχη- θέσεις, προσπαθεί να εστιάσει την προσοχή των ψηφοφόρων σε δηλώσεις του κ. Καμμένου και στελεχών της Αριστεράς.
Μάλιστα υπάρχει και σχετικό «γαλάζιο» non paper προς τους υποψηφίους βουλευτές με σαφή οδηγία να αναδείξουν αυτές τις τοποθετήσεις που δεν σχολιάζονται ιδιαίτερα και περνούν κυριολεκτικά απαρατήρητες από τους πολίτες.
Στο «γαλάζιο» non paper αναφέρεται ότι ο κ. Καμμένος, λίγα 24ωρα πριν τις εκλογές, αποκαλύπτει ότι το κόμμα του δεν έχει πρόγραμμα για την παιδεία, αφού όπως υποστηρίζει αυτό «είναι μία πολυτέλεια αυτή τη στιγμή»!

Επίσης, αναφέρεται ότι ο γραμματέας Πολιτικού Σχεδιασμού των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Κ. Μαρκόπουλος ομολογεί –κατά τη ΝΔ-ότι το κόμμα του μπορεί να συνεργαστεί ακόμα και με το ΚΚΕ και τίθεται η εξής διευκρινιστική «γαλάζια» διευκρίνιση: «Δηλαδή, με το κόμμα που θέλει τη χώρα εκτός της Ευρώπης και μπαίνει εμπόδιο σε κάθε μεταρρυθμιστική αλλαγή».

Στη συνέχεια έχει την τιμητική της το ΚΚΕ, ο κ. Αλ. Τσίπρας και άλλα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ. Συγκεκριμένα σημειώνεται ότι ο κ. Θ.  Παφίλης (του ΚΚΕ), «καλεί το λαό να αγνοήσει την απόφαση του… λαού (!) και να μην δεχθεί το αποτέλεσμα των εκλογών καλώντας τον κόσμο «πριν καν ορκιστεί η καινούρια Κυβέρνηση να βγει στο δρόμο…».

Ειδικά για τον κ. Τσίπρα, στον οποίο έχει επιτεθεί και ο ίδιος ο κ. Σαμαράς, υπογραμμίζεται ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, «προαναγγέλλει  παραβίαση του Συντάγματος λέγοντας ότι: «τη διερευνητική εντολή δεν θα την επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας…»

Για να ενισχυθεί η «γαλάζια» επιχειρηματολογία, επικαλούνται στη Ν.Δ. και δηλώσεις άλλων στελεχών που ανήκουν στο ΣΥΡΙΖΑ, όπως του κ. Γ. Θεωνά και της κυρίας Δήμητρας Σπανού, υπογραμμίζοντας πως ο πρώτος ξεκαθαρίζει ότι τους είναι αδιάφορο αν η χώρα φύγει από το ευρώ λέγοντας ότι: «καμία θυσία για το ευρώ…» και η δεύτερη τονίζει ότι δεν θα μείνουμε στο ευρώ με όποιο κόστος.

Στη συνέχεια στο «γαλάζιο» non paper ακολουθούν τα ακριβή αποσπάσματα των δηλώσεων, τα οποία είναι τα εξής με τους τίτλους να τους έχει βάλει το επικοινωνιακό επιτελείο της ΝΔ:
*ΠΟΛΥΤΕΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Η ΠΑΙΔΕΙΑ

Π. ΚΑΜΜΕΝΟΣ( ENIKOS.GR-30-04-2012)

«Να σας πω εξειδικευμένα θέματα σε δυο μήνες κόμμα όταν έχουμε την πατρίδα μας που παραδίδεται δεν θα το κάνω, γιατί δεν είμαι έτοιμος να το κάνω. Σας το λέω ξεκάθαρα… Είναι μία πολυτέλεια αυτή τη στιγμή να απαντήσω για έναν πρόγραμμα, για την παιδεία όταν παραδίδεται η χώρα…Δεν έχει βγει το πρόγραμμα της παιδείας γιατί δεν έχει βγει σε διαβούλευση ακόμα. Δεν είμαι ειδικός να σας το πω αυτή τη στιγμή. Σας λέω όμως ότι το πρόγραμμα για την παιδεία, το πρόγραμμα για ειδικούς τομείς που αναφέρονται στον τουρισμό θα βγει τις επόμενες ημέρες. Στην υγεία χρειάζεται να συγκεκριμενοποιηθεί. ….  Τα παιδιά μου πάνε σε ιδιωτικό σχολείο. Γιατί έχω τη δυνατότητα να πάνε».
*ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΑΜΠΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΚΚΕ

Κ. ΜΑΡΚΟΠΟΥΛΟΣ (REAL FM- 28-04-2012)

«Κάποτε το 1989 – 90 σε μία φάση δύσκολης διακυβέρνησης του τόπου, ο κ. Μητσοτάκης κυβέρνησε για ένα τέρμινο με τον κ. Φλωράκη.  Γιατί τότε το χειροκροτήσαμε και τώρα δημιουργούμε φοβικά σύνδρομα στους πολίτες; Τίποτε δεν είναι ταμπού στην πολιτική».

*ΠΡΙΝ ΟΡΚΙΣΤΕΙ Η ΝΕΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ

Θ. ΠΑΦΙΛΗΣ ΚΚΕ (ΝΕΤWEEK 30-04-2012)

«Σημασία έχει πριν καν ορκιστεί η καινούρια Κυβέρνηση ο λαός να βγει στο δρόμο για να σταματήσει τη θύελλα που έρχεται . Πριν καν ορκιστεί να κατέβει στο δρόμο για να ματαιώσει αυτά που του ετοιμάζετε . Καλούμε το λαό από τώρα μετά τα αποτελέσματα , εμείς λέμε θα τσακίσουν , πάλεψε για να το σταματήσεις. Αν έχουμε δίκαιο ή άδικο θ το δείξει η ζωή».

*ΔΕΝ ΕΠΙΣΤΡΕΦΩ ΤΗΝ ΔΙΕΡΕΥΝΗΤΙΚΗ ΕΝΤΟΛΗ

Α. ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΡΙΖΑ (ΟΜΙΛΙΑ ΣΤΗ ΛΑΜΙΑ 28-04-2012)

«Εγώ τη διερευνητική εντολή δεν θα την επιστρέψω στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Συνειδητοποιείστε το».
*ΔΕΝ ΜΑΣ ΝΟΙΑΖΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ

Γ. ΘΕΩΝΑΣ  ΣΥΡΙΖΑ( ΝETWEEK 30-04-2012)

«Εμείς δε μιλήσαμε ποτέ ούτε για ευρώ ή δραχμή . Εμείς λέμε για ένα πρόγραμμα το οποίο απευθύνεται σε όλες τις δυνάμεις της Αριστεράς . Εμείς λέμε κατ αρχήν για το χρέος για τη ρύθμιση του χρέους , φτάνουμε και στη παύση πληρωμών και στη μονομερή διαγραφή του χρέους χωρίς να μας νοιάζει αν θα μείνουμε ή δε θα μείνουμε στο ευρώ  γιατί λέμε ότι δε κάνουμε καμιά θυσία για το ευρώ , καμιά θυσία για το ευρώ δε κάνουμε…. Δε μας νοιάζει γιατί λέμε καμία θυσία για το ευρώ . τις θυσίες θα τις κάνουμε στο όνομα του ευρώ ; Δε κατάλαβα , αν το ευρώ μας οδηγεί σε χρεοκοπία … Όταν μας οδηγεί το ευρώ σε χρεοκοπία εμείς θα το προσκυνούμε»;
*ΔΕΝ ΘΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΜΕ ΟΠΟΙΟ ΚΟΣΤΟΣ

Δ. ΣΠΑΝΟΥ ΣΥΡΙΖΑ (ΣΚΑΙ ΤV-1-05-2012)

«Εμείς λέμε καθαρά ότι δεν θα διαλύσουμε τη χώρα μόνο και μόνο για να μείνουμε στο ευρώ».
 Αρης Ραβανός 
 http://www.tovima.gr/politics/article/?aid=455646

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου