διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

16 Ιουν 2012

Καλείται να τα αλλάξει όλα ο Αντώνης Σαμαράς!

Γράφει ο Αντώνης Πίκουλας
Σε μια κρίσιμη για τη χώρα χρονική στιγμή, κατά την οποία η Ισπανία καταρρέει, η Κύπρος προσφεύγει στον μηχανισμό στήριξης και η Ιταλία βρίσκεται ήδη απέναντι στην επίθεση των κερδοσκόπων, η αίσθηση που δημιουργείται αυτή την ώρα στην Ελλάδα, τόσο από τις «κρυφές δημοσκοπήσεις» όσο και από τις στοιχηματικές εταιρείες, είναι ότι η Νέα Δημοκρατία αναδεικνύεται νικήτρια (πρώτο κόμμα) των εκλογών της Κυριακής. Και η εκδοχή αυτή πέραν των δημοσκοπήσεων και των πονταρισμάτων των στοιχηματζήδων έρχεται να ενισχυθεί από ένα ρεύμα που διαμορφώνεται στη χώρα υπέρ της παραμονής στο ευρώ, υπέρ της παραμονής στην Ευρώπη, και όχι στην επιλογή του απομονωτισμού που θα μας καθιστούσε Αλβανία, Βουλγαρία ή χώρα του τρίτου κόσμου… Μια Βενεζουέλα δηλαδή του Τσάβες και των συμμοριών, που έχει σαν πρότυπο ο ΣΥΡΙΖΑ, της μεγαλύτερης εγκληματικότητας στον κόσμο, χωρίς φυσικά τα πετρέλαιά της…

Υπό την έννοια αυτή, στον βαθμό που οι προβλέψεις επιβεβαιωθούν από το τελικό αποτέλεσμα που θα προκύψει από την κάλπη, έλαχε στον Αντώνη Σαμαρά ο κλήρος να σηκώσει στους ώμους του το βάρος μιας σκληρής διαπραγμάτευσης με το ΔΝΤ και τους Ευρωπαίους εταίρους μας και παράλληλα να ΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ένα ΔΙΑΛΥΜΕΝΟ κράτος και να το ΕΠΑΝΑΣΥΣΤΗΣΕΙ!
Και οι στιγμές είναι κρίσιμες και καθοριστικές γιατί η Ευρώπη αλλάζει και πρέπει να προλάβουμε να ανέβουμε πάνω στο τρένο της αλλαγής που θα οδηγήσει στην ανάκαμψη και την έξοδο από τη βαθιά κρίση, γνωρίζοντας εκ των προτέρων ότι τίποτα δεν είναι όπως πριν και κανείς δεν πρόκειται να μας χαρίσει τίποτα…
ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙΑ ΜΕ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ ΚΑΙ… ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ!
Κατ’ αρχήν το μόνο βέβαιο την ώρα τούτη είναι ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή κυβέρνηση προκειμένου να επαναδιαπραγματευθεί τους επαχθείς όρους του μνημονίου, και τούτο μπορεί να επιτευχθεί μόνο με πολιτικούς ΑΙΡΕΤΟΥΣ που θα τους έχει εκλέξει ο ΛΑΟΣ και όχι με υπηρέτες της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ και των ΜΕΓΑΛΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ που ξαφνικά έχουν αρχίσει το παραμύθι περί δήθεν ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΗΣ και δήθεν ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΩΝ, κάποιους ψευτοδιανοούμενους και κάποιους ανίκανους σοβαροφανείς που παριστάνουν τους επαΐοντες, τους βιομηχάνους και τους… ειδικούς! Να το ξέρουν καλά ότι ΑΛΛΟΥΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΣ, που μας οδήγησαν μέχρι εδώ μαζί με τις στρατιές των συμβούλων τους στις τράπεζες και στους δημόσιους οργανισμούς, ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΘΕΛΟΥΜΕ ούτε τους ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ!
ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΠΡΟΣΔΟΚΩΝΤΑΣ ΟΤΙ ΘΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ
ΕΜΕΙΣ την ώρα τούτη, με βαθύ αίσθημα ευθύνης απέναντι στη χώρα και την ευρωπαϊκή της προοπτική που δεν θέλουμε να απολέσουμε, δηλώνουμε ότι θα στηρίξουμε την ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ υπό την ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ ότι ο αρχηγός της Ν.Δ. είναι αποφασισμένος ΝΑ ΤΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΟΛΑ και να κλείσει κάθε σχέση και κάθε επαφή με το ΧΘΕΣ, με το ΠΑΡΕΛΘΟΝ που  ΚΥΒΕΡΝΗΣΕ, ΔΙΕΛΥΣΕ και ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗΚΕ τη χώρα!
  1. 1. ΕΜΕΙΣ οι Ελληνες δεν είμαστε ούτε ΜΠΑΤΑΞΗΔΕΣ ούτε ΚΛΕΦΤΕΣ, και τα λεφτά που χρωστάμε θα τα αποπληρώσουμε… Ομως ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΕΙΡΑΜΑΤΟΖΩΑ της Μέρκελ και δεν θα της επιτρέψουμε να παίζει με την αξιοπρέπειά μας και με το μέλλον των παιδιών μας! Και αυτό το μήνυμα η Μέρκελ πρέπει να το ΕΙΣΠΡΑΞΕΙ…
  2. 2. ΓΙΑ ΜΑΣ η νέα κυβέρνηση θα πρέπει να είναι ΟΛΙΓΟΜΕΛΗΣ και σε αυτήν (στην περίπτωση συγκυβέρνησης) να ΜΗ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ από τους ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ του ΠΑΣΟΚ που είναι ένοχοι και υπεύθυνοι για το κατάντημα της χώρας! Και όταν λέμε κανείς, εννοούμε ΚΑΝΕΙΣ!
  3. 3. Επιβάλλεται να μειωθεί το ΚΟΣΤΟΣ της πολιτικής! Τέρμα στα επιδόματα των βουλευτών, τέρμα στις επιτροπές, τέρμα στις λιμουζίνες, τέρμα στους αποσπασμένους υπαλλήλους, τέρμα οι πρώτες θέσεις στα αεροπλάνα. Στην Ελλάδα της κρίσης και της παρακμής δεν χωρούν περιθώρια ΓΙΑ ΠΡΟΝΟΜΙΑ σε κανέναν… Και θα πρέπει σε δεύτερη χρονική στιγμή να μειωθεί και ο αριθμός των βουλευτών από 300 σε 200!
  4. 4. Πλήρης ανανέωση του πολιτικού προσωπικού με άτομα άφθαρτα, νέα, χωρίς τα βαρίδια τού χθες, χωρίς εξαρτήσεις και δεσμεύσεις, αλλά με όραμα προσφοράς για μια νέα Ελλάδα. Και τούτο πέραν των υπουργικών θώκων και των κυβερνητικών θέσεων θα πρέπει να επεκταθεί και στους δημόσιους οργανισμούς.
  5. 5. Τσάκισμα της διαφθοράς στο Δημόσιο, τέλος στους μηχανισμούς και τις υπόγειες διαδρομές, συστήματα και παραφυάδες τους που οδήγησαν στην κατάρρευση του κράτους και στον εκμαυλισμό συνειδήσεων.
  6. 6. Τέλος στο κράτος–ΜΑΜΟΥΘ που εκκολάπτει τη διαφθορά, που παράγει ζημίες προς όφελος των ολίγων και εις βάρος των πολλών, που καθιστά κυρίαρχη τη Διαπλοκή και εκτρέφει τους προνομιακούς εργολάβους και προμηθευτές που εδώ και 30 χρόνια απομυζούν τον δημόσιο πλούτο.
  7. 7. Τέλος στην κυριαρχία των συνδικαλιστών, των ευνοημένων και των «ημετέρων», που αναδεικνύονται όχι λόγω των εργασιακών τους ικανοτήτων αλλά μέσα από ένα σύστημα που επιτρέπει τη διαδρομή ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΗΣ-ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ-ΥΠΟΥΡΓΟΣ, και όλα αυτά χωρίς δουλειά, φυσικά! Τα προνόμια τελείωσαν, όπως και αυτά που ξέρανε, σε μια χώρα όπου η ανεργία έχει φθάσει το 23% και ένας στους δύο νέους είναι ΑΝΕΡΓΟΣ…
  8. 8. Ηρθε η ώρα της ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑΣ, της ΧΡΗΣΤΗΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ μέσα από ένα νέο πολιτικό προσωπικό που δεν θα έχει καμία σχέση με την ΚΑΚΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ του χθες. ΟΧΙ στους δήθεν τεχνοκράτες, τους εκλεκτούς των μεγάλων συγκροτημάτων, τους άχρηστους και τους ανίκανους, ΝΑΙ στους ανθρώπους της αγοράς (της πιάτσας) που έχουν ιδρώσει για να βγάλουν στη ζωή τους ένα ευρώ (ή μία δραχμή, για να μην ξεχνιόμαστε…)! ΑΞΙΟΚΡΑΤΙΑ και όχι πελατειακές σχέσεις, όχι πια άλλος μικροκομματισμός, ρουσφέτια, μίζες και ξεπλύματα…
  9. 9. Ξεκάθαρο φορολογικό καθεστώς, με κίνητρα αναπτυξιακά που θα δώσουν ώθηση στην επιχειρηματικότητα και θα δημιουργήσουν νέες θέσεις εργασίας. Η συρρίκνωση της ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣ δεν πάει άλλο. Πόσο ακόμη να αντέξουν οι ΝΟΙΚΟΚΥΡΑΙΟΙ; Πόσο ακόμη να αντέξουν οι ΒΙΟΤΕΧΝΕΣ; Θα παραμείνει ζωντανή η πάλαι ποτέ κραταιά ΜΕΣΑΙΑ ΤΑΞΗ ή θα εκλείψει διά παντός, κόβοντας έτσι έναν ισχυρό συνεκτικό ιστό; Ως πότε θα κλείνουν μαγαζιά, εμπορικά καταστήματα, και θα ασφυκτιά ο εμπορικός κόσμος στην Αθήνα, την Κηφισιά, τη Γλυφάδα, τη Νέα Ιωνία, περιοχές όπου κάποτε το εμπόριο ήκμαζε και τώρα συνθλίβεται κάτω από το βάρος της μείωσης της ζήτησης και της συνεχώς αυξανόμενης ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ, ιδίως στο κέντρο της Αθήνας.
  10. 10. Τέρμα στους διαχρονικούς ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ της πολιτικής και επιχειρηματικής ζωής, οι οποίοι μέσα από τα ΜΜΕ που ελέγχουν επιβάλλουν τη βούλησή τους τόσο στην κυβέρνηση όσο και στην κοινωνία. Τέρμα στους ΕΡΑΣΤΕΣ της Δραχμής, όλους εκείνους τους εξωθεσμικούς παράγοντες που επένδυσαν στην κατάρρευση και το χάος προκειμένου να επωφεληθούν οι ίδιοι από τη διάλυση του κράτους και την αποσύνθεση της κοινωνίας, την οποία θέλουν να συνθλίψουν για να αγοράσουν το βιος του ελληνικού λαού αντί πινακίου φακής.
Ολα τούτα δεν είναι ουτοπικά, ούτε αποτελούν ευσεβείς πόθους λίγων ρομαντικών ή ονειροπόλων. ΕΜΕΙΣ, ΞΕΚΑΘΑΡΑ, στηρίξαμε και θα στηρίξουμε την ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ της χώρας, γιατί μέσα από αυτήν πιστεύουμε ότι διαφυλάσσουμε το μέλλον και την ασφάλεια (οικονομική και γεωπολιτική) της Ελλάδας και το μέλλον των παιδιών μας. ΟΜΩΣ ΔΗΛΩΝΟΥΜΕ προς κάθε κατεύθυνση ότι ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ και ΟΥΤΕ ΠΟΤΕ θα γίνουμε ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ! Η κάθε μορφής εξουσία θα μας βρίσκει ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΗΣ εάν δεν λειτουργεί ως οφείλει υπέρ των συμφερόντων του λαού και εάν διαπιστώσουμε ότι καταχράται την εμπιστοσύνη που η λαϊκή βάση μέσα από την ετυμηγορία της της επέδειξε.
ΕΜΕΙΣ δηλώνουμε ότι θα ΕΛΕΓΞΟΥΜΕ την ΕΞΟΥΣΙΑ, είτε αυτή αποτελεί προϊόν μονοκομματικής κυβέρνησης είτε αποτέλεσμα συγκυβέρνησης. Οσο για τις ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΕΣ και τις ΛΟΙΠΕΣ ΑΡΛΟΥΜΠΕΣ της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ, δεν μπαίνουμε καν σε αυτό το τριπάκι… Τους ΤΕΧΝΟΚΡΑΤΕΣ τους να τους ΧΑΙΡΟΝΤΑΙ οι ΝΤΑΒΑΤΖΗΔΕΣ και οι ΔΙΑΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ, εμείς δεν θέλουμε ΟΥΤΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ!
 http://www.axiaplus.gr/article/10055/kaleitai-na-ta-allaksei-ola-o-antwnhs-samaras/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου