διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

9 Ιουλ 2012

Στην φυλακή και οι διοικήσεις των ΔΕΚΟ

Εάν οι συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ ανοίξουν τις φυλακές για τους υπουργούς που θα κάνουν αποκρατικοποιήσεις και τους επενδυτές που θα επενδύσουν σ΄ αυτές, στις καταδίκες θα πρέπει να συμπεριλάβουν και την νομενκλατούρα κομμάτων και συντεχνιών που χρεοκόπησαν τις ΔΕΚΟ και σπατάλησαν τα χρήματα των φορολογούμενων.
Περιορίζω την αναφορά μου στο θέμα αυτό μόνο στα όσα ακούσαμε από τις συνιστώσες του ΣΥΡΙΖΑ και δεν επεκτείνομαι στον αρχηγό τους για δύο λόγους. 
Πρώτον, γιατί ο κ. Αλέξης Τσίπρας με τις (άνευ αντικρίσματος) υπερβολές (τύπου Ανδρέα Παπανδρέου) “Θα χάσουν τα λεφτά τους οι αετονύχηδες” χάιδεψε μεν τα αυτιά της “συνιστώσας ΠΑΣΟΚ” και των συντεχνιών που του πρόσφεραν το 20% της εκλογικής τους δύναμης αλλά (σκόπιμα ασαφής κατά τα πρότυπα ΠΑΣΟΚ) ήταν προσεκτικός
στην παραπέρα πολιτική του αντιπαράθεση με την κυβέρνηση για την αποκρατικοποίηση υπολογίζοντας και τον ρόλο του ως εξουσία.

Δεύτερον, γιατί οι συνιστώσες του 4% του ΣΥΡΙΖΑ με τις κοτσίδες, τα σκουλαρίκια και την αριστερή θολοκουλτούρα και τα “οράματα” επιστροφής στην δραχμή και της Αλβανίας του Χότζα έχουν ημερομηνία λήξεως το 2013.

Ο αναμφίβολα ευφυής πολιτικός ελιγμός του κ. Τσίπρα να προχωρήσει στην διάλυση του ακατανόητου μορφώματος με τις συνιστώσες για να δημιουργήσει ενιαία συνισταμένη κόμματος εξουσίας (που να ψηφίζεται ακόμη και όταν ο λαός δεν βρίσκεται σε απόγνωση) επιβάλλει, κατά την άποψή μου, ικανή περίοδο ψυχραιμίας και ανοχής στην τακτική του ως αντιπολίτευση.

Προσωπικά δεν μπορώ να πιστέψω ότι ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν αντιλαμβάνεται ότι με το σημερινό (αναγκαστικό) λαϊκισμό του (που γίνεται αποδεκτός μόνο από τους ψηφοφόρους του και ίσως και από το ΠΑΜΕ) δεν μπορεί να προσδοκά εξουσία.

Γιατί προστατεύοντας τις συντεχνίες των κρατικών υπαλλήλων δείχνει αναίδεια και αδιαφορία προς τους 1.600.000 σημερινούς ανέργους του ιδιωτικού τομέα που θα γίνουν 2.000.000 το 2013.

Προοπτική με ιλιγγιώδη αύξηση όσο η αξιωματική αντιπολίτευση, που επιδιώκει εξουσία, θα συνεχίσει να χαρακτηρίζει τους επενδυτές και τους επιχειρηματίες της χώρας “αετονύχηδες”.

Βεβαίως οι απολύσεις και τα κλεισίματα των επιχειρήσεων δεν συμβαίνουν ούτε θα συνεχίσουν γιατί οι επιχειρηματίες και οι επενδυτές θεωρούν απειλή τον ΣΥΡΙΖΑ και τα όσα αναγκάζεται να λέει σήμερα ο αρχηγός του.

Η επιχειρηματική κοινότητα και οι επενδυτές γνωρίζουν πολύ καλά ότι πρόκειται για λαϊκισμό με συγκεκριμένη πολιτική σκοπιμότητα.

Παρ΄ όλα αυτά κανείς δεν είναι διατεθειμένος να περιμένει πότε ο ΣΥΡΙΖΑ θα κάνει τις κολωτούμπες του και πότε θα τα γυρίσει για να αποδείξει και σοβαρότητα σε όσα λέει.

Γιατί έτσι μόνο θα μπορέσει να κυβερνήσει, θέλει δεν θέλει.

Η ανεκτικότητα που έδειξε ο ιδιωτικός τομέας την περίοδο του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου (μέχρι να τα γυρίσει ως κυβέρνηση) είχε διαφορετική αφετηρία. Πρώτον, τότε, δεν υπήρχε οικονομική κρίση και τα περιφερειακά Ταμεία της ΕΟΚ έστελναν πολλά λεφτά και στην Ελλάδα.

Και δεύτερον οι σοσιαλμανίες Καραμανλή - Παπαληγούρα του 1974-1981 δημιούργησαν 40 τουλάχιστον προβληματικούς ομίλους που οι μέτοχοι τους φρόντισαν να τους φορτώσουν στο κράτος μιας και ήθελε να κάνει “αλλαγή” και “σοσιαλισμό” τύπου Αρσένη και ντουντούκας... 

Σήμερα στην καταρρέουσα Ελλάδα δεν έχουν μόνο τα πλοία πανιά αλλά και οι χερσαίες επιχειρήσεις...

Και όταν ανοίξουν τα πανιά και μείνουμε μόνο με το κράτος και τις συντεχνίες τι θα λένε και πως θα βολεύουν οι συνιστώσες και η συνισταμένη των “προοδευτικών” τον μισό άνεργο πληθυσμό;

Ότι θα τους βάλουν στις ΔΕΚΟ που δεν θα αποκρατικοποιήσαν ως αντιπολίτευση;

Αλλά ας επιστρέψουμε στο κυρίως ζητούμενο που είναι η μάχη των αριστερών για την διατήρηση της ελληνικής σοβιετίας .

Η αξιωματική αντιπολίτευση-προστάτης των συντεχνιών των κρατικών υπαλλήλων έχει υποχρέωση να διαφυλάξει τον λαό όχι μόνο από τους αετονύχηδες ιδιώτες επενδυτές αλλά και από τα κομματικά λαμόγια που έχουν ήδη εισχωρήσει σε ΔΕΚΟ σε Πανεπιστήμια και σε ισχυρά κομματικά πόστα.

Αν λοιπόν ανοίξει τις φυλακές για τους αγοραστές τους κράτους θα πρέπει να κρατήσει κελιά και για τους αφισοκολλητές κομματικούς που θα διορίσει στις διοικήσεις των ΔΕΚΟ στην περίπτωση που ( όπως συμβαίνει μέχρι σήμερα) συνεχίσουν να χρεώνουν τους πολίτες -συνδρομητές των κρατικών μονοπωλίων με τις υπέρογκες αμοιβές, τα επιδόματα και τα προνόμια των παρασίτων που έστελναν και στέλνουν τα κόμματα σε όλες τις κρατικές επιχειρήσεις.

Θα πρέπει επίσης να μας πουν από σήμερα τι θα κάνουν με αυτούς τους κομματικούς αετονύχηδες που εμπορεύονται τον αριστερισμό και κερδίζουν για να κυκλοφορούν στα Βόρεια και Νότια προάστια με τις γνώριμες “δεξιές” τσέπες.

george.kraloglou@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου