διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

25 Ιουλ 2012

Πρόχειρο... διαγώνισμα στο ΠΑΣΟΚ

Του Αιμίλιου Περδικάρη

«Βγάλτε μια κόλλα χαρτί. Πρόχειρο διαγώνισμα». Αυτό είπε -έστω και στο περίπου- στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας του ΠΑΣΟΚ ο Ευ. Βενιζέλος, αφήνοντας άναυδα τα στελέχη του.
Θέμα του... διαγωνίσματος θα είναι η φυσιογνωμία και το αύριο του ΠΑΣΟΚ και συγκεκριμένα τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας θα κληθούν να συμπληρώσουν ερωτηματολόγια σχετικά με την ταυτότητα και τις κατευθύνσεις του κόμματος, ενόψει του συνεδρίου του φθινοπώρου και της διαδικασίας ανασύστασης του Κινήματος, όπως την οραματίζεται ο πρόεδρός του.
Στη χθεσινή συνεδρίαση, εξάλλου, τα μέλη της Πολιτικής Γραμματείας παρουσίασαν κείμενα σχολιασμού που τους είχε ζητήσει ο κ. Βενιζέλος όσον αφορά στις ομιλίες των στελεχών στην πρόσφατη Εθνική Συνδιάσκεψη και τη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας.


Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε δε στη διεξαγωγή προγραμματικού διαλόγου με τη ΔΗΜΑΡ και τους Οικολόγους, αλλά και με κινήματα πολιτών -αποκλείοντας, προφανώς, τις κινήσεις του μεταρρυθμιστικού χώρου που εκτιμά ότι διεμβολίζουν το ΠΑΣΟΚ, όπως η «Δυναμική Ελλάδα» του Ηλ. Μόσιαλου, η οποία συνεχίζει κανονικά την οργάνωσή της και σύντομα θα παρουσιάσει κείμενο θέσεων.

Παρά το γεγονός ότι στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας (σ.σ.: σήμερα συνεδριάζει η Οργανωτική Γραμματεία) έγινε συζήτηση για το πώς θα πρέπει να συμμετάσχει το ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση και χαρακτηριστικά ο Π. Ευθυμίου τάχθηκε υπέρ της πιο ενεργής συμμετοχής σ’ αυτήν του κ. Βενιζέλου και του Φ. Κουβέλη, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και πάλι κράτησε αποστάσεις. Τόνισε ότι το ΠΑΣΟΚ βεβαίως και στηρίζει την κυβέρνηση, αλλά δεν θέλει και δεν μπορεί -όπως είπε- να υποκαταστήσει τον πρωθυπουργό και τους υπουργούς. Εκτίμησε, πάντως, ότι η κυβέρνηση έχει ορίζοντα τετραετίας και επανέλαβε την πρότασή του για συγκρότηση εθνικής ομάδας διαπραγμάτευσης.
 http://www.capital.gr/News.asp?id=1568521


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου