διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

14 Ιουλ 2012

Οι αστέρες της αριστεράς και οι κινητήρες warp drive

Για κάποιο παράξενο λόγο, το να λέει κάποιος στην Ελλάδα ότι είναι αριστερός συνεπάγεται κάτι το καλό. Μόνο οι αριστεροί υποτίθεται ότι νοιάζονται για τον λαό, για τα εργασιακά του δικαιώματα και για το βιοτικό του επίπεδο. Όλοι οι άλλοι, ειδικά αυτοί που προπαγανδίζουν την ελεύθερη οικονομία (yours truly αγαπητέ αναγνώστη), είναι του διαβόλου.
Και επειδή η αριστερά είναι ο θεματοφύλακας των εργασιακών δικαιωμάτων των Ελλήνων, επόμενο είναι ότι και οι αστέρες της αριστεράς είναι το πρότυπο του μέσου πολίτη, που αγωνιά ενάντια στις δυνάμεις του καπιταλιστικού σκοταδισμού.
Έλα όμως που πολλοί από τους αστέρες της αριστεράς μένουν στην Εκάλη και σε αντίθεση με τους περισσότερους από εμάς (για αυτούς που έχουν δουλειά), δεν παίρνουν 500 ευρώ τον μήνα, αλλά τουλάχιστον το εικοσαπλάσιο αυτού.


Επίσης οι περισσότεροι από εμάς δεν έχουμε ένα Ferrari κρυμμένο στο γκαράζ του μπαμπά μας στην Εκάλη, ενώ παράλληλα μένουμε σε μια υποβαθμισμένη περιοχή των Αθηνών για να μην μας πάρουν με τα γιαούρτια (όχι δεν θα σας πω ποιος μου είπαν ότι είναι).
Επίσης, σε αντίθεση με εμάς τους κοινούς θνητούς, δεν συμμετέχουμε σε διάφορα διοικητικά συμβούλια (στο όνομα του λαού πάντα) εισπράττοντας αμοιβή 100.000 ευρώ για αυτή την υπηρεσία και έχοντας ένα σπίτι 500 τμ.

Οι αστέρες της αριστεράς έχουν κάνει εδώ και πολλά χρόνια την αριστεροσύνη επάγγελμα (και πολλοί της δεξιοσύνης και σοσιαλοσύνης για να μην παρεξηγούμεθα). Χωρίς κανέναν δισταγμό, ορισμένοι από αυτούς δηλώνουν ότι δεν έχουν δουλέψει πουθενά και το μόνο που έχουν να δείξουν στο βιογραφικό τους είναι ότι ήταν εκλεγμένοι της νεολαίας του κόμματος.

Υπάρχουν βέβαια και ορισμένοι άλλοι που πράγματι έχουν δουλέψει (ονόματα δεν λέμε), που ενώ την δεκαετία του ΄80 ήταν βαμμένοι μπλε με τα χρώματα της ΝΔ, σήμερα που άλλαξαν οι καιροί και η αριστεροσύνη είναι in, έγιναν πρωτοκλασάτα στελέχη του ΚΚΕ και ασχολούνται με το πως να θάψουν ό,τι λίγο έχει μείνει στην Ελλάδα από την πραγματική οικονομία, στο όνομα του εργάτη και τα δικαιώματα αυτού κτλ κτλ κτλ.

Η αλήθεια όμως είναι ότι όλοι αυτοί οι αστέρες της αριστεράς, ουδέποτε νοιάστηκαν για τίποτα άλλο παρά για τον εαυτό τους και την προώθηση της ιδεατής τους ιδεολογίας, που δεν έχει σχέση με την πραγματικότητα, εκτός αν πιστεύεις σε warp speed.

Και επειδή ακριβώς είναι τόσο εκτός τόπου και χρόνου-χώρου, ακόμα και αυτοί που πραγματικά θέλουν να προσφέρουν και νοιάζονται δεν θα καταφέρουν τίποτα, διότι αυτά που πρεσβεύουν δεν έχουν λογική και καμία σχέση με το πως δουλεύει σήμερα ο πλανήτης γη. Με λίγα λόγια, οι θεωρίες τους περί του πως θα πρέπει να δουλεύει ο κόσμος είναι τόσο πολύ εκτός πραγματικότητας, που το μόνο που καταφέρουν είναι να κάνουν τα πράγματα χειρότερα.

Στην ταινία του Star Trek, First Contact, το διαστημόπλοιο Enterprise έχει γυρίσει πίσω στον χρόνο με σκοπό να αποτρέψει τους Borg να απομονώσουν τον πλανήτη γη.

Σε κάποια φάση λοιπόν, κάποιος γήινος που ανέβηκε στο Enterprise, εντυπωσιασμένος, ρώτησε τον Jean-Luc Picard πόσο κόστισε το διαστημόπλοιο αυτό. Ο Jean-Luc απαντά ότι στον αιώνα μας, δεν μετράμε τα πράγματα με το χρήμα, αλλά ό,τι κάνουμε, το κάνουμε για να γίνουμε καλύτεροι.

Πράγματι, μπορεί σε μερικές εκατοντάδες χρόνια η ανθρωπότητα να φτάσει σε αυτό το ιδεατό σημείο και να εξαφανιστεί η πείνα, οι κοινωνικές ανισότητες και να μην μετριέται τίποτα σε χρήμα και όλοι μας να έχουμε ό,τι χρειαζόμαστε.

Το πρόβλημα όμως είναι ότι ένας τέτοιος κόσμος είναι τόσο μακρινός από την πραγματικότητα, όσο είναι οι Borg, το beam me up Scotty, καθώς βέβαια και τα ταξίδια που υπερβαίνουν την ταχύτητα του φωτός.

Και ενώ οι αστέρες της αριστεράς προωθούν έναν τέτοιο κόσμο (διότι Έλληνες είμαστε και πως να το κάνουμε, το παραμύθι πουλάει), χάνουμε την πραγματικότητα και το σήμερα.

-But master Yoda told me to be mindful of the future.
-Yes, but not of the expense of the moment my young padawan  (Star Wars II)
Διότι ο σημερινός κόσμος της αριστεροσύνης, που θέλουν ορισμένοι να μας πουλήσουν, είναι ένας διαφορετικός κόσμος, όπου ακόμα και τα μαθηματικά που μάθαμε στο σχολείο δεν έχουν απήχηση.

Όταν λοιπόν ανακαλύψουμε μαθηματικά τέτοια που να ανατρέπουν τα σημερινά μαθηματικά, τότε να το συζητήσουμε, αλλά μέχρι τότε, τα μαθηματικά είναι αυτά που είναι και δεν επαληθεύονται κινητήρες τύπου warp drive.

Στο μεταξύ και τι έγινε αν ορισμένοι επιπλέον εργαζόμενοι οδηγήθηκαν στην ανεργία; Δεν είναι ούτε οι πρώτοι και δεν θα είναι οι τελευταίοι. Η ιδεολογία μας να είναι καλά και το ιδεατό σενάριο αριστερής επιστημονικής φαντασίας, όλα τα άλλα είναι δευτερεύoντα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου