διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

1 Αυγ 2012

Η νέα καταστροφή των μικρομετοχων. Από την ΑΤΕ στο ΤΤ;

Τελικώς αυτό το PSI ήταν σκέτη καταστροφή.Κανονικά θα έπρεπε να ονομάζεται Greek Private Sector Involvement ήτοι ελληνικό PSI.Δεν είναι μόνο η σχεδόν κατά 60% άμεση συμμετοχή στο κούρεμα αν συνυπολογίσει κανείς την υποχρεωτική συμμετοχή όχι μόνον ελληνικών τραπεζών και ασφαλιστικών ταμείων.Πρέπει να αθροιστούν επίσης η με σκοτεινό τρόπο –ήδη έχουν κατατεθεί μηνυτήριες αναφορές κατά της Τραπέζης Ελλάδος-απροειδοποίητη συμμετοχή των ΑΕΙ,ΤΕΙρυνητικών ιδρυμάτων και πάσης φύσεως νομικών προσώπων που τηρούσαν λογαριασμούς διαθεσίμων ή αποθεματικών στην Τράπεζα Ελλάδος και είδαν εν μια νυκτί να χάνονται όλα.Γιατί να σου κουρευτούν τα διαθέσιμα άνω του 50% και τα υπόλοιπα να τα παίρνεις με ετήσιες δόσεις για μια 30ετία....έ..φέξε μου και γλίστρησα!!!

Και βεβαίως τα πρώτα μεγάλα..ακούσια θύματα ήταν οι δεκάδες χιλιάδες μικρομολογιούχοι,που είδαν τα εφάπαξ τους που τα είχαν εμπιστευτεί στο ελληνικό κράτος να κονιορτοποιούνται εν μια νυκτί.Πήραν προεκλογικά πλήθος υποσχέσεων .Και τώρα παίρνουν ...ό,τι παίρνουν όλοι....Κάπου 5 δις εξατμίστηκαν ουσιαστικά!!!
Αλλά το κακό δεν σταμάτησε εκεί ...Υπάρχει και συνέχεια ...Της οποίας η πρώτη πράξη γράφτηκε το Σαββατοκύριακο με τη «διάσωση» (και όχι βεβαίως-ως προς τη διαδικασία τουλάχιστον- ιδιωτικοποίηση....αυτή προκύπτει έμμεσα,αλλά σαφώς).Η «διάσωση» λοιπόν μηδένισε την αξία των μετοχών της ΑΤΕ.
Διότι σιγά μη μείνει υπόλοιπο προς διανομη από την εκκαθάριση της «κακής» ΑΤΕ...Εδώ η εκκαθάριση της Τράπεζας Κρήτης κρατάει πάνω από 20 χρόνια και ακόμη οι εκκαθαριστές «δουλεύουν».
Και τώρα μετά τους μικρομετόχους της ΑΤΕ ποιος έχει σειρά να καταστραφεί;Η αγορά τουλάχιστον με την τεράστια πτώση της αξίας της μετοχής του ΤΤ προεξοφλεί ότι αυτό είναι που ακολουθεί.
΄Ομως η κυβέρνηση και οι αρχές γιατί σιωπούν;Γιατί δεν έιχαν φροντίσει εγκαίρως να διευκρινίσουν το τι θα συμβεί;Γιατί αφήνουν στο σκοτάδι την αγορά ως προς το ΤΤ;
Διότι πρακτικά τι σημαίνει η μη ανακεφαλαιοποίησή του από το ΤΧΠΣ;Μήπως επανάληψη της διαδικασίας της ΑΤΕ;Το ΧΑ γιατί δεν ζητά διευκρινίσεις από τον βασικό μέτοχο και τη διόικηση της εταιρίας όπως εξάλλου έκανε προσφάτως –και ορθώς- με την ΑΛΦΑ για την περίπτωση της Εμπορικής;
Δεν θα έχουν καλή κατάληξη όλα αυτά.Για την κυβέρνηση και τα εμπλεκόμενα κρατικά στελέχη.Ολοι απαιτούν διαφάνεια ,αλλά γίνεται ακριβώς το αντίθετο.
Και τελικά μάλλον το Bloomberg είχε δίκιο όταν έγραφε πρό πολλών μηνών ότι PSI είναι μια απ΄πο τις μεγαλύτερες απάτες όλων των εποχών.
Αν είσαστε μικρομέτοχος της ΑΤΕ ή μικρομολογιούχος του ελληνικού δημοσίου,συνταξιούχος ή ασφαλισμένος ενός υγιούς ( με τις εισφορές σας ) Ταμείου κλπκλπ και ξαφνικά βρισκόσαστε επί ξύλου κρεμάμενος θα είχατε άλλη γνώμη;

Στάθης Σχινάς

 http://www.axiaplus.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου