διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

24 Αυγ 2012

Η ευχάριστη έκπληξη του κ. Σαμαρά

Ο κ. Σαμαράς απαγορεύει τον διορισμό στη Βουλή  συγγενών πρώτου και δευτέρου βαθμού των βουλευτών. Ο κ. Σαμαράς ζήτησε να επανεξεταστούν από μηδενική βάση οι χρηματοδοτήσεις των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων. Ο κ. Σαμαράς αρχίζει και γίνεται συμπαθής, κάνοντας το αυτονόητο: Ακούει τον κόσμο...
Δεν θέλουμε να είμαστε βιαστικοί στις κρίσεις μας. Από την άλλη πλευρά θα είμαστε ανακόλουθοι αν δεν επικροτήσουμε τα θετικά της διακυβέρνησης Σαμαρά. Η σκληρή κριτική στην εξουσία είναι βασική υποχρέωση ενός Μέσου Ενημέρωσης. Αλλά και η αναγνώριση των προσπαθειών να διορθωθούν τα κακώς κείμενα, όταν αυτές γίνονται.


Εμείς ήμασταν εκείνοι που ζητούσαμε επίμονα από τον πολιτικό κόσμο εδώ και τέσσερα χρόνια να αναλάβει δράση  για το θέμα των διορισμών στη Βουλή. Μέχρι σήμερα δεν είχε υπάρξει ένας που να έχει ακούσει αυτό που ο κόσμος έλεγε στις καθημερινές του συζητήσεις: «Αυτοί ενδιαφέρονται μόνο για τον εαυτό τους». Ο κ. Σαμαράς, όμως, το έκανε. Δεν πρέπει να του το αναγνωρίσουμε; Όπως και με τις ΜΚΟ. Χρόνια τώρα γράφουμε για το πάρτι των τρωκτικών. Και πάλι δεν ανέλαβε κάποιος αποφασιστικά να βάλει ένα τέλος. Ο κ. Σαμαράς φαίνεται να το κάνει. Πρέπει να τον ενθαρρύνουμε να προχωρήσει και να τον αποτρέψουμε να απομακρυνθεί από την πολιτική αυτή που φέρεται να έχει χαράξει.

Το Capital.gr δεν ήταν ποτέ ιδιαίτερα συμπαθές στον κύκλο των συμβούλων του κ. Σαμαρά. Γενικώς δεν τα πηγαίναμε ποτέ ιδιαίτερα καλά με την εξουσία. Ήμασταν εδώ για να ελέγχουμε την εξουσία. Το ίδιο θα κάνουμε και στο μέλλον.

Ελπίζουμε αυτό που βλέπουμε να είναι μία πραγματικά ευχάριστη έκπληξη και όχι μία οφθαλμαπάτη. Ελπίζουμε ο κ. Σαμαράς να συνεχίσει να κάνει αυτό που δεν έκαναν οι δύο προκάτοχοί του,  να ακούει τον ελληνικό λαό. Όχι μόνο για το δικό του πολιτικό μέλλον, αλλά κυρίως για την πορεία της χώρας. Όσο πιο κοντά μας φέρνει στην Ευρώπη, τόσους περισσότερους πόντους θα κερδίζει. Στο κάτω – κάτω της γραφής οι πραγματικοί ηγέτες αναδεικνύονται στον στίβο της πολιτικής και τους αναδεικνύει ο λαός. Όσοι ήρθαν στο παρελθόν χρισμένοι ηγέτες από το παρασκήνιο ή ελέω κληρονομικού δικαιώματος έχουν απογοητεύσει τον ελληνικό λαό κι αυτό δεν ήταν τυχαίο.

Θανάσης Μαυρίδης

thanasis.mavridis@capital.gr


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου