διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

3 Σεπ 2012

Ολα τώρα, κύριε Σαμαρά

Υπάρχουν τρόποι για να βελτιωθεί το θηριώδες νέο πακέτο μέτρων ώστε να μη βαθύνει η ύφεση ακόμα περισσότερο και να μην αποδιαρθρωθεί πλήρως ο κοινωνικός ιστός της χώρας; Να μην αισθάνονται καταβαραθρωμένοι οι άνθρωποι της εργασίας και της προσπάθειας, που ακόμη και στον δημόσιο τομέα σαφώς υπάρχουν; Η γνώμη μου είναι απολύτως ναι. Σίγουρα υπάρχουν και πολλοί ειδικότεροι των δημοσιογράφων και των οικονομικών αναλυτών να μιλήσουν, αλλά, αλήθεια, δεν έχω καταλάβει:


- Γιατί, ας πούμε, δεν διαφοροποιούν στην Αστυνομία τους μισθούς των ένστολων γραφείου με τους κανονικούς του δρόμου; Είναι βέβαιο ότι αν η αναλογία του μισθού είναι ένα προς τρία υπέρ των «αστυνομικών του δρόμου» δύο τινά θα συμβούν: πρώτον, τεράστια οικονομία, γιατί είναι… βαριά η καλογερική και πολλοί θα προτιμήσουν λιγότερα αλλά ασφαλή και ξεκούραστα λεφτά στα γραφεία, και δεύτερον, εξ αυτού του λόγου είναι βέβαιον ότι θα βελτιωθεί και η φύλαξη.

- Γιατί αντί να φτιάχνουν νόμους που αφήνουν κενά -όπως αυτός για την παράνομη απασχόληση λαθρομεταναστών- δεν κάνουν επιτέλους τη δουλειά τους στα σοβαρά; Προχθές, δύο επιχειρηματίες στην Πάρο που απασχολούσαν λαθρομετανάστες (ο ένας ήταν ο Πακιστανός βιαστής της 15χρονης) άσκησαν έφεση και ξανάνοιξαν τα καταστήματά τους εν μια νυκτί. Απαράδεκτο. Αν απλώς διορθωθεί ο νόμος, δεν προβλέπει «παράθυρα διαφυγής» και εφαρμοστεί αυστηρά, η ωφέλεια για τα ασφαλιστικά ταμεία, τις θέσεις εργασίας και εντέλει την οικονομία θα είναι... απλώς τεράστια.

-  Αν, αντί να κυνηγούν εστιάτορες στα νησιά το καλοκαίρι και μικρομάγαζα τον χειμώνα, βάλουν σοβαρούς ελεγκτές σε λίγες αλλά κλασικές «εστίες φοροδιαφυγής» και θεσπίσουν αντικειμενικά κριτήρια φορολόγησης για τους πολλούς και ασήμαντους, θα λύσουν μεγάλο κομμάτι της φοροκλοπής μέσα σε λίγους μήνες. Δεν ενδιαφέρει ο έλεγχος στην ταβέρνα, αλλά στο μπουζουξίδικο με τους λουλουδοπόλεμους και στο μεγάλο κλαμπ. Στις χιλιάδες ταβέρνες και τις καφετέριες, απλώς ας μπει ένα ελάχιστο ποσό δήλωσης, σαν τα αντικειμενικά κριτήρια του Τσοβόλα. Να πληρώνουν όλοι από κάτι. Αλλά όλοι.

Γιατί επιτέλους δεν καταργούν πλήρως όποια δικαιώματα έχει η Τοπική Αυτοδιοίκηση επί των οικονομικών ενός δήμου, να τελειώνουμε με αυτή την απίστευτη πηγή σπατάλης και διαφθοράς; Από το παρκάκι και τον ποδηλατόδρομο που φτιάχνονται έως τα σκουπίδια που μαζεύονται, σχεδόν στον κάθε δήμο κάποια... πονεμένη ιστορία υπάρχει από πίσω.
Τώρα ο Σαμαράς μπορεί να τα κάνει όλα γιατί τον πιστεύουν εντός και εκτός της χώρας. Ετσι άλλωστε εξηγείται πώς... θυμήθηκε και ο Βενιζέλος να μπει στην κυβέρνηση. Ας τα κάνει, λοιπόν, γιατί δεν θα μπορεί για πολύ.
 http://www.protothema.gr/blogs/blogger/post/?aid=220418

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου