διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

19 Σεπ 2012

Αλ.Τσίπρας: "Ο άνθρωπος που κάνει το ευρώ να τρέμει"

Στην εφημερίδα Pagina12 της Αργεντινής δίνει συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας και μιλάει για το ευρώ και την οικονομική κρίση που μαστίζει την Ευρώπη.
Το άρθρο φέρει τον τίτλο «Ο άνθρωπος που κάνει το ευρώ να τρέμει» και μεταξύ άλλων ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι το ευρώ «έχει γίνει φυλακή για τους λαούς της Ευρώπης, ιδιαίτερα τους πιο αδύναμους της περιφέρειας που αντιμετωπίζουν την κρίση. Η αντίφαση εντοπίζεται στη βάση που οικοδομήθηκε. Το ευρώ είναι η πυριτιδαποθήκη που θα εκραγεί αν συνεχίσουμε σε αυτή την πολιτική».
Ο κ. Τσίπρας αναφέρθηκε και στην αναφορά του εντός του ελληνικού κοινοβουλίου στο παράδειγμα της Αργεντινής, που είχε ξεσηκώσει
πλήθος αντιδράσεων: «Το βασικότερο θα έλεγα ότι είναι το γεγονός ότι οι νεοφιλελεύθερες πολιτικές είναι κυνικές και απάνθρωπες. Οδηγούν σε αδιέξοδο. Από την άλλη, η Αργεντινή μάς έδειξε τον τρόπο που ένας λαός μπορεί να σταματήσει αυτό το σύστημα και να οικοδομήσει τις βάσεις για να ζήσει καλύτερα, να ξαναφτιάξει το κράτος και την κοινωνία. Στη Βουλή βρέθηκα να απαντώ στον υπουργό Οικονομικών, όταν επιτέθηκε με ρατσιστικό τρόπο στην Αργεντινή. Ο υπουργός είπε ΄εμείς δεν είμαστε σαν τους Αργεντινούς΄ και εγώ του απάντησα ότι είμαστε χειρότερα. Αυτή είναι η αλήθεια» επισημαίνει.

Διαβάστε περισσότερα στο: http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=224190


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου