διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

5 Σεπ 2012

Η υπεράσπιση της Λογικής στην Χώρα της Παράνοιας…

Είναι βέβαιον ότι διανύουμε τις πλέον κρίσιμες στιγμές της νεωτέρας μας Ιστορίας. Οι επόμενοι τρεις μήνες θα κρίνουν τα πάντα, όχι μόνον την βιωσιμότητα ή όχι της Κυβερνήσεως αλλά την παρουσία της Ελλάδος στο Ευρώ, στην ΕΕ και ίσως και την λειτουργία της Κοινοβουλευτικής μας Δημοκρατίας ακόμη. Νομίζω ότι είναι σαφές σε όλους πια, ότι εάν ο Σαμαράς αποτύχει και η Κυβέρνηση πέσει, την επομένη των εκλογών, η Ελλάς θα έχει Σύριζα Κυβέρνηση με ΧΑ Αξιωματική Αντιπολίτευση με ό,τι μπορεί να σημαίνει αυτό…

Καλό είναι λοιπόν ενώπιον αυτού του μεγίστου κινδύνου, να ενημερώσουμε σωστά τον κόσμο, μήπως μπορέσουμε και βρούμε ως κοινωνία την ψυχραιμία να κάνουμε αυτά που πρέπει επιτέλους και να σώσουμε την Ελλάδα και τους εαυτούς μας.
Υπάρχουν λοιπόν κάποιοι θεμελιώδεις μύθοι που αν δεν τους εξηγήσουμε θα επικρατήσει η παράνοια και θα καταστραφούμε:
1ος Κάνουμε περικοπές σε μισθούς και συντάξεις κλπ για να πληρώνουμε τους τοκογλύφους δανειστές μας.
Η αλήθεια είναι ότι ακόμη και σήμερα η Ελλάς έχει πρωτογενές έλλειμμα. Αυτό σημαίνει ότι τα έξοδα του Κράτους μας είναι περισσότερα από τα έσοδα, χωρίς να υπολογίσουμε την πληρωμή έστω και ενός ευρώ για το χρέος μας. Όλες δηλ οι περικοπές ακόμη γίνονται για να παύσει το Κράτος μας να παράγει νέο χρέος. Οι δανειστές μας ακόμη δεν έχουν πάρει από εμας ούτε ένα ευρώ. Θα πάρουν θεωρητικά όταν και αν περάσουμε σε πρωτογενές πλεόνασμα.
2ον Μας έδιναν πολλά λεφτά και σχεδόν άνευ όρων η Ρωσία και η Κίνα και οι «κακοί» «προδότες» μνημονιακοί δεν τα πήραν για να μας πουλήσουν στην Μέρκελ…
Η Κύπρος χρειάστηκε 11 δις για να μην υπογράψει Μνημόνιο. Πήγε και στην Ρωσία και στην Κίνα. Αν και τα βασικά της δημοσιονομικά μεγέθη είναι απείρως καλύτερα από τα δικά μας και αν και ζητάει ελάχιστα χρήματα μπροστά σε αυτά που πήραμε εμείς, λεφτά δεν της έδωσαν. Η μεν Κίνα το απέκλεισε, η δε Ρωσία ίσως δώσει 5 δις, για να έχει μία επιπλέον ρευστότητα η Κύπρος, αλλά πάντα εντός Μνημονίου ώστε να είναι εξασφαλισμένα τα χρήματά της. Εμείς έχουμε πάρει 360 δις και η Κύπρος από Ρωσία και Κίνα δεν μπόρεσε να βρει 11. Άρα τα περί εναλλακτικών πηγών είναι παραμύθια.
3ον Μπορούμε να κάνουμε ΑΟΖ, να βρούμε Πετρέλαιο και Αέριο, να τιτλοποιήσουμε τα μελλοντικά κέρδη και να γλιτώσουμε τις περικοπές.
Η Κύπρος, έχει ΑΟΖ εδώ και χρόνια, δεν θα βρει αέριο, το έχει ήδη βρει και θα έχει τα πρώτα έσοδα σε δύο χρόνια. Παρά ταύτα και για πολύ λιγότερα χρήματα, δεν μπόρεσε να τιτλοποιήσει τίποτε. Αυτά απλώς δεν ισχύουν στον πραγματικό κόσμο.
4ον Οι Δανειστές μας είναι τοκογλύφοι:
Πρώτον εμείς δανειστήκαμε στο πρώτο Μνημόνιο με 4,5% και τώρα δανειζόμαστε με 2,5% και μεσοσταθμικά μέχρι το 2030 με 3,65%. Η Κύπρος πήρε από την Ρωσία με 4,5% και η Κίνα δάνεισε το Εκουαδώρ με 7,25%. Άρα οι δήθεν εναλλακτικές πηγές δανείζουν με υψηλότερα επιτόκια από τους δικούς μας «τοκογλύφους». Μάλιστα οι περισσότερες χώρες της ΕΕ δανείζονται με υψηλότερο επιτόκιο για να μας δανείσουν με χαμηλότερο.
5ος Μπορούμε να αποφύγουμε τις περικοπές διεκδικώντας τις Γερμανικές αποζημιώσεις:
Οι Γερμανικές αποζημιώσεις που πρέπει να διεκδικηθούν είναι χρηματα τα οποία ίσως εισπάξουμε μετά από πολλά χρόνια. Πώς θα πληρώσουμε όμως τις υποχρεώσεις μας στο εν τω μεταξύ;
6ος Οι αποκρατικοποιήσεις μειώνουν την Εθνική Κυριαρχία:
Το κάθε Κράτος στηρίζει την εξουσία του, στο Imperium δηλ στο Μονοπώλιο της Νομοθετικής, Εκτελεστικής και Δικαστικής Εξουσίας και στη Νόμιμη Κρατική Βία. Το Fiscus δηλ το πορτοφόλι δεν είναι συστατικό στοιχείο της Εθνικής κυριαρχίας και μπορεί να μεταβάλλεται αναλόγως των αναγκών. Αρα και όλη την Κρατική περιουσία να χαρίσουμε, αυτό δεν επηρρεάζει την Εθνική Κυριαρχία καθόλου.
Υπάρχουν και αρκετοί άλλοι ελλάσσονες μύθοι, πχ ότι δινουμε τα λεφτά στους Τραπεζίτες, ενώ αυτοί χάνουν την ιδιοκτησία των τραπεζών τους κλπ αλλά αυτά θα αναλυθούν σε επόμενο άρθρο.
Ας προασπίσουμε την λογική όσο προλαβαίνουμε ακόμη και ας στηρίξουμε ανεξαρτήτως κόμματος την προσπάθεια της Κυβερνήσεως. Ο Αντώνης Σαμαράς είναι η τελευταία ευκαιρία του Αστικού Καθεστώτος αυτής της Χώρας και μόνον οι τυφλοί δεν το βλέπουν αυτό.
 Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης
*Ο Άδωνις-Σπυρίδων Γεωργιάδης είναι βουλευτής της ΝΔ στην Β΄περιφέρεια Αθηνών.
 http://news247.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου