διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

19 Σεπ 2012

Συνελήφθη ένας από τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού

Συνελήφθη από τις αρχές του Κιργιστάν βάσει ένας από τους δολοφόνους των Ισαάκ και Σολωμού, που δολοφονήθηκαν από «Γκρίζους Λύκους», το καλοκαίρι του 1996 στην Κύπρο.
Πρόκειται για τον Ερχάν Αρικλί, τότε πρόεδρο των φοιτητών του ψευδοκράτους, ο οποίος περιλαμβάνεται ανάμεσα στους 11 που καταζητούνται από την Interpol για αυτές τις δολοφονίες των δυο Κυπρίων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, το υπουργείο Εξωτερικών της  Τουρκίας κινητοποιείται για να επιτύχει την απελευθέρωση του, καθώς οι Τούρκοι φοβούνται την έκδοση του στην Κύπρο.


Μάλιστα, στην ιστοσελίδα της, η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» (δείτε εδώ) αναφέρει ότι οι Τούρκοι έκρουσαν τον κώδωνα του κινδύνου επειδή οι αξιωματούχοι του υπουργείου Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας πιέζουν για να επιτύχουν την έκδοση του.

Επισήμως η Άγκυρα αναφέρει πως το ζήτημα έχει παραπεμφθεί στο επαρχιακό δικαστήριο του Κιργιστάν «Sverdlovsk», το οποίο θα αποφανθεί για το εάν ή όχι ο Αρικλί θα κρατηθεί καθώς και για το εάν θα εκδοθεί στην Κυπριακή Δημοκρατία.

Πάντως τουρκικά ΜΜΕ, επικαλούμενα πληροφορίες από την τουρκική Πρεσβεία στην πρωτεύουσα του Κιργιστάν, μεταδίδουν ότι ο Αρικλί έχει ήδη αφεθεί ελεύθερος.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Εσωτερικών του Κιργιστάν, στην οποία κάνουν αναφορά τα τουρκικά ΜΜΕ, ο Ερχάν Αρικλί αναζητείτο από την Ιντερπόλ και συνελήφθη στη Μπισκέκ με την κατηγορία εγκλήματος που διεπράχθη το 1996 στην Κύπρο. Κατά τη διάρκεια έρευνας διαπιστώθηκε ότι έφερε «διπλωματικό» διαβατήριο. Η ανακοίνωση καταλήγει ότι ο Αρικλί μεταφέρθηκε στη Γενική Διεύθυνση της Αστυνομίας στη Μπισκέκ.
http://www.protothema.gr/world/article/?aid=224327

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου