διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

22 Σεπ 2012

Η Τάνια έχει Lower

Ορισμένα πράγματα δεν βρίσκεις εύκολα λόγια να τα κρίνεις, να τα αξιολογήσεις, να τα μεταδώσεις, να τα διαδώσεις, να τα σχολιάσεις. Δεν βρίσκεις, όμως, και κανένα λόγο να τα καταπιείς. Εξηγούμαι:
Διάβασα την είδηση για το διορισμό της Παναγιώτας Ιακωβίδου σε θέση Ειδικού Συμβούλου με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου, στο Γραφείο του Γενικού Γραμματέα Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, για χρονικό διάστημα έξι μηνών. Ο Γενικός Γραμματέας Γεώργιος Σούρλας υπογράφει την απόφαση.
Ποια είναι η Παναγιώτα Ιακωβίδου; Προσωπικά την είχα μάθει από ένα σκυλοκαυγά πριν τις εκλογές του 2009, όταν υποτίθεται ότι είχε γίνει μήλο της έριδος ανάμεσα σε ΛΑΟΣ και ΝΔ. Το 2007 είχε πολιτευτεί με τον ΛΑΟΣ ενώ το 2009 προσχώρησε στην ΝΔ.
Είναι δημοσιογράφος γνωστή ως Τάνια Ιακωβίδου και διαθέτει ένα πολύ ενδιαφέρον βιογραφικό. Ενδιαφέρον από πλευράς ελλείψεων, ασάφειας, ασυνταξίας και ανυπαρξίας ουσιαστικών τυπικών προσόντων για να είναι «Ειδική Σύμβουλος» σε υπουργείο.
Διότι, μη μου πείτε ότι ένα πτυχίο του Ανοιχτού Πανεπιστημίου Πατρών στον Ευρωπαϊκό Πολιτισμό μεταμορφώνει την απόφοιτο «Κολλεγίου Δημοσιογραφικών Σπουδών» σε κάτοχο ειδικών προσόντων, ικανή να χειριστεί λεπτά ζητήματα διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Μη μου πείτε επίσης ότι ξέρει αγγλικά, διότι άνθρωπος που δηλώνει ότι έχει Lower δεν έχει καν συνειδητοποιήσει ότι το πτυχίο που κάποτε απέκτησε ονομαζόταν First Certificate in English. Όσο για το Certificat στα γαλλικά, σταμάτησε να χορηγείται από το Γαλλικό Ινστιτούτο Αθηνών το 1996 και απ’ το αντίστοιχο της Θεσσαλονίκης το 1999. Επιτρέψτε μου να αμφιβάλω εάν, έκτοτε, η Ειδική Σύμβουλος έχει πει άλλη λέξη εκτός από Louis Vuitton ή Louboutin στη γαλλική γλώσσα.
Θα μου πεις, τόση σημασία έχει αν μιλάει αγγλικά και γαλλικά για να γίνει σύμβουλος σε υπουργείο; Ναι, αλλά δε θα το αναλύσω τώρα. Προτιμώ να σχολιάσω το ότι αναφέρει ως προσόντα της την απόκτηση (προ πολλών ετών...) πτυχίων Β2, δηλαδή πτυχίων που όποιος τα έχει πάρει γνωρίζει ότι δεν παρέχουν παρά μόνο ικανότητα  στοιχειώδους συνεννόησης για την οποία  βασίμως υποθέτω ότι έχει δραματικά εξασθενήσει με το χρόνο. Καλύτερα να μην τα ανέφερε καθόλου.
Θα μου πεις, και τι έγινε; Η πρώτη ή η τελευταία είναι που παίρνει μια θέση; Μην το πεις, θα μ’ εκνευρίσεις περισσότερο. Ζούμε μια από τις πιο δύσκολες περιόδους, χρειαζόμαστε τους ικανούς κι αντί αυτών βλέπουμε τις Τάνιες Ιακωβίδου να γίνονται σύμβουλοι Γενικών Γραμματέων Υπουργείων. Άσε τα λεφτά, πιο πολύ τρέμω για τις συμβουλές που η συγκεκριμένη Τάνια Ιακωβίδου μπορεί να παρέχει στο Γενικό Γραμματέα. Με ανησυχεί, επίσης, κι η δική σου νοοτροπία του «και τι έγινε; Η πρώτη ή η τελευταία είναι;». Ναι, πρέπει να γίνει η τελευταία.
Θα μου πεις, αυτά τα γράφεις επειδή δεν είσαι εσύ στη θέση της. Πες το όσο θες, δε θα ήμουν στη θέση της, και ξέρεις γιατί; Επειδή όσο θράσος και να διαθέτω, δεν είναι απύθμενο. Σε θέση Ειδικού Συμβούλου χρειάζεσαι Ειδικά Προσόντα και θεωρώ ότι δεν τα έχω. Επίσης, μάθε ότι κανένας δε θα με σκεφτόταν για Ειδικό Σύμβουλο, διότι δεν συνηθίζω να είμαι της προσκολλήσεως στην εξουσία. Εντάξει, σε βλέπω ήδη να χαμογελάς πονηρά επειδή δεν με πιστεύεις. Δεν μ’ απασχολεί, ξέρω ότι εφόσον σου καρφώθηκε η ιδέα, δεν θα την αλλάξεις. Αυτό είναι δικό σου πρόβλημα.
Το καλύτερο, όμως, το έγραψε φίλος σε σχόλιο στο Facebook σχετικά με την Τάνια Ιακωβίδου: «Seriously, Τάνια από Παναγιώτα;»
 της Χριστίνας Ταχιάου
 http://www.protagon.gr/?i=protagon.el.proswpa&id=18386

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου