διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

13 Οκτ 2012

Η Μέρκελ συνιστά «πολιτικό μείγμα υπομονής» για την Ελλάδα

Τη θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της έναντι των δανειστών της, ακολουθώντας όμως το σωστό μείγμα πολιτικής, ώστε να μην καταστραφεί ανάπτυξη, εξέφρασε το Σάββατο η Ανγκελα Μέρκελ, μιλώντας σε εκδήλωση των Χριστιανοδημοκρατών φοιτητών.
«Η Αθήνα πρέπει να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις της για τη διεθνή βοήθεια, ταυτόχρονα όμως πρέπει να προσέχει κανείς να μην καταστραφεί όλη η οικονομική ανάπτυξη, κάνοντας ενδεχομένως κάτι, οι συνέπειες του οποίου δεν θα μπορούν να ελεγχθούν» είπε.
Στην περίπτωση της Ελλάδας είναι απαραίτητο το σωστό μείγμα υπομονής, «το οποίο κάθε φορά πρέπει να βρίσκεται πολιτικά» συνέχισε η κ. Μέρκελ και αναγνώρισε ότι η Ελλάδα έχει ήδη στερηθεί πολλά. Διευκρίνισε δε ότι, λόγω των αλληλεπιδράσεων εντός Ευρωζώνης, πρέπει και η Γερμανία να αποφασίζει με σύνεση.

Με αφορμή την απονομή του Νόμπελ Ειρήνης στην Ευρωπαϊκή Ενωση, η κ. Μέρκελ απηύθυνε έκκληση για μεγαλύτερη δραστηριοποίηση όσον αφορά την Ευρώπη.
«Αξίζει όλες τις προσπάθειες να αγωνίζεται κανείς για την Ευρώπη» τόνισε καθώς, όπως είπε, εκτός από τη διασφάλιση της ειρήνης, η συνύπαρξη των Ευρωπαίων εξυπηρετεί και την εδραίωση αξιών από τις χώρες-μέλη, όπως η παγκόσμια ελευθερία.
Υπό αυτή την έννοια, όπως σημείωσε η καγκελάριος, ήταν καλό που έγιναν διαδηλώσεις κατά την επίσκεψή της στην Αθήνα την περασμένη Τρίτη και δεν πήγε γι' αυτό στη φυλακή κανένας, που να προέβη σε βιαιοπραγίες. «Αυτό είναι ένα επίτευγμα» δήλωσε η κ. Μέρκελ.
Αναφερόμενη στην βράβευση της ΕΕ, η Γερμανίδα καγκελάριος έκανε ακόμη λόγο για «αναγνώριση των ιδρυτών της ενωμένης Ευρώπης» εκείνων οι οποίοι, όπως υπογράμμισε, είχαν το θάρρος να αφήσουν πίσω τους πολέμους. «Χάρη στη σοφία αυτών των ανθρώπων είμαστε σήμερα σε θέση να οικοδομήσουμε πάνω σε αυτά τα θεμέλια» κατέληξε.
Η καγκελάριος ερωτήθηκε, πάντως, από τους φοιτητές ακόμη και για την επιλογή της να φορέσει στην Αθήνα το ίδιο σακάκι που είχε φορέσει στον αγώνα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας εναντίον του ελληνικού συγκροτήματος στο πλαίσιο του Euro 2012.
«Δεν μου πέρασε καν από το νου. Σκέφτηκα ότι στην Αθήνα είναι ακόμη καλοκαίρι και είπα να μην πάρω κάτι από τη φθινοπωρινή γκαρνταρόμπα. Ετυχε να είναι αυτό» απάντησε.
 http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=479453

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου