διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

23 Οκτ 2012

Είμαστε πολλοί, είμαστε παντού, έχουμε καμένες φλάντζες

Τη στιγμή που κάποιοι προσπαθούν να κρατήσουν αυτή την οικονομία για να μην σκάσει σαν καρπούζι, κάποιοι άλλοι προσπαθούν να προκαλέσουν τεχνητή κρίση με σκοπό τις εκλογές και την πλήρη διάλυση της χώρας, της οικονομίας και της κοινωνίας.
«Καλώ τον Τσίπρα να παραιτηθούμε οι βουλευτές ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΣΥΡΙΖΑ για να πάμε σε εκλογές» δήλωσε σε συνέντευξή του την Κυριακή ο κ. Πάνος Καμμένος. Σκοπός του κ. Καμμένου, κατά ομολογία του, είναι να πέσει η κυβέρνηση για να μην περάσουν τα νέα μέτρα.
Βάζοντας στην άκρη τα νέα μέτρα, για τα οποία δεν νομίζω να υπάρχει κανένας Έλληνας πολίτης που να τα βλέπει με θετικό μάτι, υπάρχει ένα άλλο ερώτημα.
Δηλαδή κάθε φορά που δεν συναινεί η μειοψηφία, θα πρέπει αυτή η μειοψηφία να προκαλεί τεχνητή κρίση και να πηγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι η χώρα σε εκλογές; Είναι άραγε λογική αυτή;

Θα μου πείτε ναι, είναι λογική, αν η κατάσταση και οι περιστάσεις το απαιτούν. Προϋπόθεση όμως (λέω εγώ) είναι αυτός που θα έρθει στην εξουσία (που θα έχει πρώτα ρίξει την κυβέρνηση), να έχει κάποια εναλλακτική πρόταση που να έχει κάποιο νόημα, με σκοπό όλοι να δούμε βελτίωση μέσα από αυτή τη φασαρία. Το πρόβλημα όμως είναι ότι δεν έχω ακούσει απολύτως τίποτα από τον κ. Καμμένο που να έχει κάποιο νόημα, με σκοπό να δούμε αυτή τη βελτίωση, πόσο μάλιστα να δώσει και λύση (προσωπική μου άποψη βέβαια).

Το αν είναι δυνατόν να πέσει η κυβέρνηση με αυτό τον τρόπο δεν το ξέρω, αλλά αν πράγματι παίζει ένα τέτοιο σενάριο, τότε τα πράγματα είναι πολύ επικίνδυνα.

Είμαι δε περίεργος να δω πως θα ανταποκριθεί ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα πάρει στα σοβαρά μια τέτοια πρόταση ή απλά θα διασκεδάσει τις εντυπώσεις; Είμαι δε απολύτως σίγουρος ότι ορισμένοι (ενδεχομένως σε όλα τα κόμματα όχι μόνο ο ΣΥΡΙΖΑ) θα ήθελαν να γίνει κάτι τέτοιο με σκοπό να γκρεμιστεί η σημερινή κυβέρνηση και να επικρατήσει χάος και να εκμεταλλευτούν πολιτικά την κατάσταση, με σκοπό να μας λένε ότι μας τα έλεγαν. Το χάος όμως και το κόστος αυτού δεν το σκέφτονται καθόλου.

Από την άλλη, έχουμε το κύριο Φωτόπουλο που υπόσχεται απεργιακό χάος. “Για να σταματήσουν μπουλντόζες της τρόικας, θα πρέπει να υπάρξει αντίσταση και να υιοθετηθεί το σύνθημα ή εμείς ή αυτοί”, είπε ο κύριος Φωτόπουλος. Ο κύριος Φωτόπουλος επίσης ζήτησε να γίνουν χιλιάδες προσλήψεις στη ΔΕΗ! Επίσης (αυτό και αν είναι), ο κ. Φωτόπουλος τόνισε ότι υπάρχει ασέβεια εκ μέρους της κυβέρνησης προς το συνδικαλιστικό κίνημα!!!

Και ενώ βέβαια όλοι είμαστε αντίθετοι στους φόρους στα ακίνητα, ο κ. Φωτόπουλος κάνει λες και είναι δικό του το μαγαζί. Είμαι περίεργος αν έχει έστω και μια μετοχή ο κ. Φωτόπουλος.

Και από την άλλη, έχουμε και τον κ. Μανώλη (Ανεξάρτητοι Έλληνες) που μας λέει ότι η ΔΕΗ "είναι ένα εργαλείο που πρέπει να έχουμε στα χέρια μας"! Ο κ. Μανώλης βέβαια εννοεί ότι θα πρέπει η ΔΕΗ να είναι στα χέρια των συνδικαλιστών και να κάνουν αυτά που κάνουν σήμερα... δηλαδή ότι θέλουν.

Τα 700 εκατ. τον χρόνο που παίρνουν (ή έπαιρναν) οι κύριοι της ΔΕΗ για τις παχυλές τους συντάξεις (από τον κρατικό προϋπολογισμό) είναι μόνο και μόνο από τα συνδικαλιστικά λάφυρα που έχει το συνδικαλιστικό κίνημα. Αν τους αφήσουμε χωρίς χαλινάρι (λέω εγώ), είναι ικανοί να διαγράψουν τις μετοχές από το ταμπλό και να μεταβιβάσουν στους εαυτούς τους την κυριότητα! Τέλος, ο κ. Μανώλης τόνισε ότι “δημοκρατία χωρίς συνδικαλιστικό κίνημα δεν μπορεί να υπάρξει”! Τι μας λες κ. Μανώλη;

Στο μεταξύ, μόνο το 20% των συνολικών επιχειρήσεων στην Ελλάδα είχε κέρδος πέρυσι. Κύκλοι της αγοράς αναμένουν αυτό το ποσοστό να μειωθεί στο 15% το 2013! Καλή τύχη στο υπουργείο οικονομικών!

Παρακαλώ να μην νομίζετε ότι ο τίτλος του άρθρου χλευάζει κάποιο πολιτικό κόμμα. Η όποια ομοιότητα του τίτλου με το όποιο κομματικό σύνθημα είναι σύμπτωση.

Ο τίτλος του άρθρου αποσκοπεί στο να αναδείξει την τρέλα και τον παραλογισμό πολλών προσώπων που βρίσκονται στο επίκεντρο της πολιτικής ζωής αυτού του τόπου, που με τις δηλώσεις και τις πράξεις τους διαιωνίζουν τον παραλογισμό της πολιτικής σκέψης της μεταπολίτευσης.

Και μέχρι ο ελληνικός λαός να τους απαξιώσει όλους αυτούς και να τους κουρέψει από την δημοσιότητα, ο παραλογισμός αυτός θα συνεχιστεί.

Μέσα σε όλα αυτά, ο κ. Τατσόπουλος ντρέπεται που δεν είναι ομοφυλόφιλος!


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου