διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

29 Οκτ 2012

Παιχνίδια με τη φωτιά

«Διυλίζει τον κώνωπα και καταπίνει την κάμηλο». Η σοφή λαϊκή ρήση αποτυπώνει πλήρως τη στάση της ΔΗΜΑΡ στην υπόθεση των εργασιακών.
Ο κ. Κουβέλης, προτάσσοντας τα αριστερά ανακλαστικά του και επικαλούμενος το αξιακό του φορτίο, αρνείται να ψηφίσει το νέο Μνημόνιο, βάζοντας σε κίνδυνο την πληρωμή των 31,5 δισ. ευρώ - απολύτως απαραίτητων για την επιβίωση της χώρας.
Το σουρεαλιστικό της υπόθεσης είναι ότι ο κ. Κουβέλης είναι πρόθυμος να ψηφίσει (το έχει εγκρίνει η ΚΟ του κόμματος) το πακέτο των 13,5 δισ. ευρώ που κόβει μισθούς και συντάξεις 1.000 ευρώ και δεν έφερε καμία αντίρρηση για την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης από τα 65 στα 67 χρόνια, που υποχρεώνει σε δύο επιπλέον χρόνια δουλειάς όλους τους εργαζόμενους!
Αρνείται όμως να ψηφίσει μείωση των αποζημιώσεων απόλυσης, που θίγει μόνον όσους εργάζονται πάνω από 16 χρόνια και παίρνουν μισθό μεγαλύτερο από 2.000 ευρώ - δηλαδή μερικές δεκάδες χιλιάδες όλους κι όλους, αφού το 85% των εργαζομένων αμείβεται με μισθούς κάτω από τα 2.000 ευρώ.
Το ακόμη πιο περίεργο είναι ότι η ΔΗΜΑΡ δεν θέλει να ψηφίσει τις αλλαγές στα εργασιακά αλλά συγχρόνως θέλει να στηρίξει και την κυβέρνηση. Και - ω! της υποκρισίας - ζητεί να υπάρξει ξεχωριστό άρθρο για τα εργασιακά ώστε να μη «λερώσει τα χέρια της» ακόμη κι αν οι νέες ρυθμίσεις εφαρμοστούν.
Ο γραμματέας του κόμματος κ. Λυκούδης δήλωσε την Τετάρτη ότι το κόμμα του «δεν είναι μια παράλογη Αριστερά». Ωστόσο η στάση της ΔΗΜΑΡ δείχνει απόλυτο παραλογισμό, καθώς ενδιαφέρεται για το έλασσον διακυβεύοντας το μείζον.
Δυστυχώς, δεν είναι η πρώτη φορά που η ΔΗΜΑΡ παίζει με τη φωτιά. Το έκανε μετά τις εκλογές της 6ης Μαΐου, όταν αρνήθηκε να κάνει κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ οδηγώντας τη χώρα σε νέες - επώδυνες για την οικονομία - εκλογές, από τις οποίες ήταν δεδομένο ότι θα προέκυπτε το ίδιο πολιτικό σκηνικό κυβέρνησης των ίδιων τριών κομμάτων.
 Του Νότη Παπαδόπουλου
 http://www.tanea.gr/aixmes/?aid=4763243

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου