διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

25 Οκτ 2012

Handelsblatt: Πρόσθετο δάνειο στην Ελλάδα για κάλυψη της επιμήκυνσης

Περισσότερο χρόνο και χρήματα προτίθεται, σύμφωνα με την γερμανική «Handelsblatt», να δώσει η ευρωζώνη στην Ελλάδα, με την εφημερίδα να υποστηρίζει ότι τα επιπρόσθετα κεφάλαια θα εξεταστούν στο Eurogroup της 12ης Νοεμβρίου.
Νέο πακέτο που θα καλύπτει το κόστος που προκύπτει από την επιμήκυνση θα πρέπει να περάσει από το γερμανικό κοινοβούλιο, τονίζει η εφημερίδα.
Η εφημερίδα επικαλείται υψηλόβαθμο αξιωματούχο της ευρωζώνης, χωρίς να τον κατονομάζει, ο οποίος ανέφερε ότι «πρόσθετο δάνειο είναι αναπόφευκτο». Το ύψος εκτιμάται μεταξύ 16 δισ. και 20 δισ. ευρώ και θα εξεταστεί κατ' αρχήν στην επόμενη συνάντηση
των ΥΠΟΙΚ της ευρωζώνης.

Η «Handelsblatt» επικαλείται επίσης γνώση του περίφημου προσχεδίου του υπό κατάρτιση μνημονίου κατανόησης (MoU) τρόικας και Αθήνας, στο οποίο οι ελληνικοί στόχοι παρατείνονται για δύο χρόνια.

Η εφημερίδα αναφέρει επίσης ότι, για να μειωθεί το βάρος του ελληνικού χρέους, οι χώρες της ευρωζώνης ενδεχομένως μειώσουν για δεύτερη φορά τα επιτόκια των υφιστάμενων δανείων ή επιμηκύνουν εκ νέου τη διάρκειά τους.

Ωστόσο, σύμφωνα με την «Handelsblatt», η ευρωζώνη δεν είναι διατεθειμένη να διαγράψει ελληνικό χρέος, υποστηρίζοντας ότι το ΔΝΤ έβαλε «χωρίς επιτυχία στη συζήτηση ένα τέτοιο κούρεμα».
 http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=480988

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου