διεύθυνση επικοινωνίας delios2010@gmail.com

13 Δεκ 2012

Βγάζει... δίσκο το ΠΑΣΟΚ

Διαστάσεις εσωκομματικής διαμάχης λαμβάνει το ζήτημα των απλήρωτων εργαζομένων του ΠΑΣΟΚ. Η «απάντηση» της Ιπποκράτους στην ανακοίνωση των εργαζομένων που παρότρυνε τα στελέχη «να πουλήσουν βίλες και κότερα» ήρθε… επίσημα και ανεπίσημα.
Επισήμως, ο διευθυντής του κόμματος, Ν. Σαλαγιάννης απηύθυνε επιστολή προς τα μέλη του Κινήματος, ζητώντας τον… οβολόν τους για να ξεπεράσει το κόμμα τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει. Παράλληλα, σε ό,τι αφορά το θέμα των εργαζομένων, παραπέμπει στην εκταμίευση της δόσης και άρα το ξεμπλοκάρισμα της δόσης της κρατικής επιχορήγησης που πρόκειται να λάβει το ΠΑΣΟΚ, ούτως ώστε να «κινηθεί» το ταμείο του και έτσι να πληρωθούν, έστω και μέρος των οφειλομένων, οι εργαζόμενοι.


«Με πλήρη επίγνωση των πρωτόγνωρων συνθηκών, των σκληρών καταστάσεων, αλλά και των έντονων προβληματισμών που υπάρχουν σε όλους μας, σου απευθύνω αυτή την επιστολή εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ», αναφέρει χαρακτηριστικά στην επιστολή του ο κ. Σαλαγιάννης.

Ανεπισήμως, όμως, την ίδια στιγμή, χαμηλόβαθμα στελέχη που πρόσκεινται στον Ευ. Βενιζέλο αφήνουν να εννοηθεί ότι η ανακοίνωση των εργαζομένων δεν εκφράζει το σύνολό τους και αποτελεί εσωτερική προβοκάτσια – ενδεχομένως από αντι-βενιζελικούς κύκλους, όπως λένε χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, το οικονομικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει το ΠΑΣΟΚ είναι ανυπέρβλητο και με μαθηματική ακρίβεια το «κραχ» θα επέλθει το 2013. Ο λόγος είναι η περικοπή περίπου κατά το 1/3 της κρατικής χρηματοδότησης λόγω των ποσοστών που συγκέντρωσε το κόμμα στις εκλογές του Ιουνίου, γεγονός που θα δημιουργήσει τεράστιο πρόβλημα όχι μόνο στην εξυπηρέτηση των καθημερινών αναγκών του ΠΑΣΟΚ, αλλά και στην εξυπηρέτηση των τραπεζικών του δανείων – για τα οποία, ως γνωστόν, έχει «υποθηκεύσει» τις δόσεις της κρατικής χρηματοδότησης.

Πέραν της επιστολής του κ. Σαλαγιάννη, εξάλλου, στις πρόσφατες συνεδριάσεις των νομαρχιακών επιτροπών εν όψει συνεδρίου βγήκε… δίσκος. Δηλαδή, οι υπεύθυνοι των οργανώσεων ζήτησαν από τα παριστάμενα μέλη την οικονομική ενίσχυση του κόμματος με κουπόνια των 10 ευρώ – όσο και η ετήσια συνδρομή του μέλους.

Σίγουρα, όμως, δεν αρκούν τα δεκάρικα...
 Του Αιμίλιου Περδικάρη
 http://www.capital.gr/News.asp?id=1688049


Πηγή:www.capital.gr
 


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου